Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σινιάλο ανάκαμψης από Εθνική

Αρχικά η Εθνική και στη συνέχεια η Eurobank, δηλαδή οι δύο κυρίαρχες δυνάμεις της αγοράς μας, αποσαφήνισαν τις διαθέσεις τους για αναστροφή του κλίματος. Ακολούθησε ο υπόλοιπος FTSE-20, η Αγροτική ακολουθεί το δικό της δρόμο, ενώ επανέρχονται οι κατασκευές, με τον μεσαίο χώρο να παραμένει στο προσκήνιο.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Με δύο μικρές ενδοσυνεδριακές διορθώσεις φαίνεται να ”δένει” η υπέρβαση των 1.800 μονάδων για τον FTSE-20.

Ήταν εξαρχής δεδομένο πως η όποια προσπάθεια αντίδρασης θα βασιζόταν κυρίως στις Εθνική, Eurobank, προκειμένου να δοθεί η τάση και να ακολουθήσει ο υπόλοιπος FTSE-20.

Από τον τραπεζικό κλάδο δόθηκε έγκαιρα στίγμα αντίδρασης και μέσω της Αγροτικής, όπου οι συναλλαγές ξεπερνούν πλέον τα 1,2 εκατομμύρια τεμάχια, κάτι που συνέβαλε στη διαμόρφωση θετικής σχέσης μεταξύ ανοδικών/πτωτικών.

Δεδομένης της εικόνας αυτής στην υψηλή κεφαλαιοποίηση, ήταν αναμενόμενη η αντίδραση μετοχών της μεσαίας – χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης, θα λέγαμε μάλιστα πως σε ορισμένες περιπτώσεις η αντίδραση είναι ιδιαίτερα δυναμική καθώς συνοδεύεται από αυξημένες συναλλαγές.

Στη μετοχή της Τράπεζσς Κύπρου η εικόνα μπορεί να ”ξεγελά”, πλην όμως η τάση της μετοχής παραμένει επιθετικά ανοδική.

Κάτι ανάλογο έχει διαμορφωθεί στη μετοχή της Ιntralot προς τα 13 ευρώ, της Νότος Com προς τα 3,56 ευρώ, όλων ανεξαιρέτως των θυγατρικών της Εθνικής, συνολικά του oμίλου Μιτυληναίου, αλλά και σε Ιατρικό Αθηνών, Εγνατία, Αττικής και JP Άβαξ.

Στον κατασκευαστικό κλάδο, μετά τις εξελίξεις από το μέτωπο της Αθηνάς που έρχονται αμέσως μετά την ΑΕΓΕΚ, φαίνεται πως κάτι βελτιώνεται.

Κατά την εκτίμησή μας ο κλάδος, υπό προϋποθέσεις, μπορεί να αποτελέσει έναν από τους... άσσους της αγοράς μέχρι το τέλος του χρόνου.

Για τη συνέχεια παραμένουμε συγκρατημένα αισιόδοξοι για όσο ο FTSE- 20 κινείται υψηλότερα των 1.800 μονάδων και για όσο επιβεβαιώνεται η πεποίθηση πως ισχυρές δυνάμεις της Σοφοκλέους, δηλαδή Εθνική και Eurobank, έχουν μπει μπροστά στην προσπάθεια αναστροφής του κλίματος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v