Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΚΑΕ: Θετικές για 6μηνο οι ΑΧΕ-αναμένουν γ΄ τρίμηνο

Θετικής υποδοχής έτυχαν τα αποτελέσματα εξαμήνου των ΚΑΕ, με τους αναλυτές να εκτιμούν πως τα θετικά από τον όμιλο θα έρθουν με τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου, όπου πιθανόν θα καταγραφεί η αυξημένη τουριστική κίνηση των μηνών Ιουλίου - Αυγούστου.

ΚΑΕ: Θετικές για 6μηνο οι ΑΧΕ-αναμένουν γ΄ τρίμηνο
Αντίστοιχα των προβλέψεών της ήταν σύμφωνα με τη Marfin Analysis τα μεγέθη των ΚΑΕ, ενώ η χρηματιστηριακή εκτιμά ότι θα μπορέσουν ”άνετα” να ανταποκριθούν στους στόχους για το σύνολο του έτους.

Ωστόσο, αναφέρει η Marfin, η ίδια εστιάζει στα αποτελέσματα του γ΄ τριμήνου, καθώς είναι η πλέον σημαντική περίοδος για τον όμιλο, αφού τα έσοδά του αντιστοιχούν συνήθως στο 40% του έτους. ”Εχουμε σύσταση ”neutral” για τη μετοχή, αλλά η καλή θερινή περίοδος για τον ελληνικό τουρισμό ίσως επιβάλει μια πιο θετική στάση”, αναφέρει η Marfin.

Τη σημασία του γ΄ τριμήνου επισημαίνει και η Eurobank Securities, ενώ εκφράζει την άποψη ότι δεδομένης και της αύξησης της τουριστικής κίνησης τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, τα ΚΑΕ είναι πιθανό να ανακοινώσουν ισχυρά αποτελέσματα τρίτου τριμήνου.

Από την πλευρά της, η Alpha Finance αναφέρει πως, αν και τα ΚΑΕ παράγουν ρευστό, οι ρυθμοί αύξησης των κερδών έχουν αρχίσει να ”στενεύουν”. Για το λόγο αυτό, εκτιμά η Alpha Finance, ορισμένα πράγματα χρειάζονται αλλαγή και σύμφωνα με τη διοίκηση, κάποιες ενδιαφέρουσες ιδέες για επέκταση ήδη σχεδιάζονται.

Τα ΚΑΕ ανακοίνωσαν χθες αύξηση κατά 12,6% στον κύκλο εργασιών του α’ εξαμήνου του 2005, καθώς ανήλθε σε 97,9 εκατ. ευρώ. Τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους έφτασαν τα 16,3 εκατ. ευρώ από 15,7 εκατ. ευρώ στο α’ εξάμηνο του 2004, σημειώνοντας αύξηση 4,4%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v