Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τιτάν: Ξεπερνά τον ”σκόπελο”, λένε οι αναλυτές

Θετικά σχολιάζουν σε γενικές γραμμές οι αναλυτές τα αποτελέσματα εξαμήνου που ανακοίνωσε χθες η Τιτάν, ενώ επισημαίνουν πως η εταιρία φαίνεται να ανταποκρίνεται ικανοποιητικά στην πτώση της εγχώριας ζήτησης που ακολούθησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Τιτάν: Ξεπερνά τον ”σκόπελο”, λένε οι αναλυτές
Θετικά σχολιάζουν σε γενικές γραμμές οι αναλυτές τα αποτελέσματα εξαμήνου που ανακοίνωσε χθες η Τιτάν.

Η Alpha Finance επισημαίνει πως η εταιρία ξεπέρασε με επιτυχία την μεταολυμπιακή περίοδο της επιβράδυνσης, αφού, αν και οι εγχώριες πωλήσεις υποχώρησαν κατά 8,3%, όλες οι υπόλοιπες περιοχές δραστηριοποίησης της εταιρίας εμφάνισαν άνοδο πωλήσεων.

Η εικόνα στο δεύτερο εξάμηνο του 2005 θα είναι διαφορετική, αναφέρει η Alpha Finance, αφού οι επιδόσεις της εταιρίας θα πρέπει να συγκριθούν με το ”αναιμικό” β΄ εξάμηνο του 2004. Καλά χαρακτηρίζει σε γενικές γραμμές η χρηματιστηριακή τα αποτελέσματα, εκτιμώντας ότι και η εικόνα του έτους θα είναι αντίστοιχη με του πρώτου εξαμήνου.

Υπεράνω των εκτιμήσεών της σε όλα τα τμήματα χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα της Τιτάν η Εγνατία Finance, η οποία διατηρεί τη σύσταση ”accumulate”.

Το εξάμηνο του 2005 ήταν πολύ δύσκολο για την ελληνική τσιμεντοβιομηχανία λόγω της αναμενόμενης υποχώρησης στην ελληνική αγορά τσιμέντου, αναφέρει στο πρωινό της report η Marfin Analysis.

Το ότι η Τιτάν υπερκέρασε το εμπόδιο αυτό φανερώνει τη σωστή προσέγγιση της διοίκησης για επέκταση σε νέες και αναπτυσσόμενες αγορές, αναφέρει η χρηματιστηριακή, η οποία διατηρεί τη σύσταση ”outperform” για τη μετοχή.

Η Τιτάν ανακοίνωσε ισχυρά αποτελέσματα β΄ τριμήνου, επισημαίνει η HSBC σε ξεχωριστό της report, τα οποία ήταν ανώτερα των προβλέψεών της τόσο σε επίπεδο EBITDA και καθαρών κερδών όσο -κυρίως- και σε επίπεδο πωλήσεων. Το τελευταίο αυτό στοιχείο, αναφέρει η HSBC, καθρεπτίζει τις πολύ θετικές συνθήκες στις αγορές των ΗΠΑ, καθώς και τον περιορισμό της υποχώρησης των πωλήσεων στην Ελλάδα.

Ο όμιλος της Τιτάν ανακοίνωσε αύξηση 2% στα καθαρά κέρδη του ομίλου μετά τα δικαιώματα μειοψηφίας και την πρόβλεψη για φόρους στο α’ εξάμηνο του 2005, καθώς διαμορφώθηκαν στα 78 εκατ. ευρώ. Ο κύκλος εργασιών του ομίλου Τιτάν στο α΄ εξάμηνο του 2005 ανήλθε σε 613 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 12%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v