Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Παρασκευής

Οι βάσεις για ΑΕΙ και ΤΕΙ, οι προβλέψεις του ΔΝΤ για την πορεία του ”μαύρου χρυσού”, τα στοιχεία για την ανεργία, το ”μπλοκάρισμα” κινεζικών προϊόντων στα τελωνεία, οι δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στον κατασκευαστικό κλάδο, αλλά και τα μεγέθη εξαμήνου των Cosmote, Τιτάν και ΚΑΕ είναι μερικά από τα θέματα που σχολιάζει ο Τύπος της Παρασκευής.

Ο Τύπος της Παρασκευής
Οι βάσεις για ΑΕΙ και ΤΕΙ, οι προβλέψεις του ΔΝΤ για την πορεία του ”μαύρου χρυσού”, τα στοιχεία για την ανεργία, το ”μπλοκάρισμα” κινεζικών προϊόντων στα τελωνεία, οι δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στον κατασκευαστικό κλάδο, αλλά και τα μεγέθη εξαμήνου των Cosmote, Τιτάν και ΚΑΕ είναι μερικά από τα θέματα που σχολιάζει ο Τύπος της Παρασκευής.

Βάσεις: Στα στοιχεία για τους επιτυχόντες σε ΑΕΙ και ΤΕΙ αναφέρονται τα πρωτοσέλιδα του Τύπου της Παρασκευής.

Δημόσια Έσοδα: Στο ”στόχαστρο” της Εφορίας μπαίνουν από τις αρχές Σεπτεμβρίου περίπου 300.000 εκκρεμείς υποθέσεις κεφαλαίου, οι οποίες παραγράφονται στο τέλος του τρέχοντος έτους, με στόχο την ενίσχυση των δημοσίων εσόδων, αναφέρει η Ναυτεμπορική.

Πληθωρισμός: Έκρηξη πληθωριστικών πιέσεων το φθινόπωρο φοβάται το οικονομικό επιτελείο σύμφωνα με την Ημερησία, που σημειώνει ότι η Στατιστική προβλέπει ότι θα μετακυλιστεί στις λιανικές τιμές το κόστος που προκαλεί η άνοδος των τιμών του πετρελαίου.

Πετρέλαιο: Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προειδοποίησε ότι η τιμή του πετρελαίου θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα, αν και χθες ο ”μαύρος χρυσός” διόρθωνε πτωτικά στις αγορές, σύμφωνα με την Εξπρές.

Ο εφιάλτης των καταναλωτών με το ασύδοτο κερδοσκοπικό παιχνίδι στις αγορές πετρελαίου συνεχίστηκε και χθες, σύμφωνα με την Οικονομική Ελευθεροτυπία.

Προβλέψεις για ”μαύρη” πενταετία όσον αφορά στο πετρέλαιο παραθέτουν Τα Νέα.

Κινεζικά Προϊόντα: Οι ευρωπαϊκές αλυσίδες ανατρέπουν τη συμφωνία με τις ποσοστώσεις στις εισαγωγές προϊόντων στην Ευρώπη αναφέρει η Καθημερινή, η οποία συμπληρώνει πως το ”μπλοκάρισμα” τεράστιων ποσοτήτων κινεζικών προϊόντων στα ευρωπαϊκά λιμάνια λόγω της γρήγορης εξάντλησης των ποσοστώσεων στις εισαγωγές έχει διχάσει τις ευρωπαϊκές χώρες.

Κατασκευές: Η έλλειψη πληρωμών στα έργα που η κατασκευή τους βρίσκεται σε εξέλιξη, οι υψηλές εκπτώσεις σε έργα που δημοπρατούνται, οι μεγάλες εγγυητικές επιστολές που απαιτούνται και περιορίζουν τις δυνατότητες διεκδίκησης έργων από μεγάλο αριθμό εταιριών καθώς και η μείωση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων δημιουργούν πολύ δύσκολες συνθήκες στον κατασκευαστικό κλάδο, ο οποίος φαίνεται να εκπέμπει SOS, τονίζει Το Βήμα.

Σε δεινή θέση έχει περιέλθει ο κατασκευαστικός κλάδος, ο οποίος βρίσκεται αντιμέτωπος με σειρά συνεχώς αυξανόμενων προβλημάτων, επισημαίνει το Κέρδος.

Ανεργία: Μείωση της ανεργίας κατά περίπου 1% σε σχέση με πέρυσι ανακοίνωσε ο υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, διευκρινίζοντας ωστόσο πως εξακολουθεί να παραμένει σε υψηλά επίπεδα, σημειώνει η Καθημερινή.

Λιανικό Εμπόριο: Πέντε μεγάλοι όμιλοι ξεκινούν το νέο ωράριο σύμφωνα με την Ημερησία, η οποία εκτιμά ότι έρχονται μεγάλες ανατροπές στο λιανικό εμπόριο.

Επιδοτήσεις: Ένα νέο πρόγραμμα επιδότησης της μερικής απασχόλησης για τις πολύ μικρές επιχειρήσεις του λιανικού εμπορίου ανακοίνωσαν χθες οι υπουργοί Ανάπτυξης Δ. Σιούφας και Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Π. Παναγιωτόπουλος, σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική.

Αεροδρόμιο ”Ελ. Βενιζέλος”: Κλιμακώνεται η μάχη κυριαρχίας στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, με τη γερμανική Hochtief να αξιοποιεί την προχθεσινή προσωρινή διαταγή του Μονομελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας, αλλά και το ένα κοινής αποδοχής μέλος του Δ.Σ. του ΔΑΑ και να θέτει εκτός μετοχολογίου την Horizon, κάτοχο του 5% των μετοχών του ΔΑΑ, επισημαίνει η Καθημερινή.

Ασφαλιστικό Τραπεζών: Σε διαπραγματεύσεις για το Ασφαλιστικό, οι οποίες κατά πάσα πιθανότητα θα οδηγήσουν σε συμφωνία, φαίνεται ότι βρίσκονται οι διοικήσεις της Τράπεζας Αττικής και το προεδρείο του συλλόγου των εργαζομένων, αναφέρει η εφημερίδα Χρηματιστήριο.

Τηλεπικοινωνίες: Ο κλάδος των τηλεπικοινωνιών ήταν ανέκαθεν από τους αγαπημένους των διαχειριστών των μεγάλων funds αναφέρει η εφημερίδα Μέτοχος και Επενδύσεις, που εξηγεί πως πρόκειται για έναν κλάδο ταχέως αναπτυσσόμενο, με την τεχνολογία να διαδραματίζει σημαίνοντα ρόλο στις εξελίξεις, ενώ παράλληλα υπόσχεται πολλά κέρδη σε όσους ποντάρουν σωστά.

Αποτελέσματα εξαμήνου: Στα οικονομικά μεγέθη πρώτου εξαμήνου των Cosmote, Τιτάν, ΚΑΕ και Altec αναφέρονται τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Παρασκευής.

Eurobank: Συμφωνία για την εξαγορά από ιδιώτες μετόχους του 49% του μετοχικού κεφαλαίου της σερβικής τράπεζας Nacionalna Stedionica Banka υπέγραψε σύμφωνα με το Κέρδος ο όμιλος της Eurobank.

ΔΕΗ: Κρίση κορυφής ξέσπασε χθες στη ΔΕΗ κατά τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου για την επιλογή πέντε νέων γενικών διευθυντών, αναφέρει Το Βήμα, που συμπληρώνει πως ο κ. Ι. Παλαιοκρασσάς ζήτησε να αναβληθεί η συνεδρίαση, τα υπόλοιπα δέκα μέλη διαφώνησαν και το διοικητικό συμβούλιο συνέχισε τη συνεδρίασή του λαμβάνοντας σχετικές αποφάσεις χωρίς τον πρόεδρο της ΔΕΗ.

Cosmote: Ομολογιακό δάνειο με στόχο τη χρηματοδότηση των εξαγορών σε Ρουμανία, Βουλγαρία και πΓΔΜ θα συνάψει η Cosmote, σύμφωνα με Το Βήμα.

Αγροτική: Την ένταξη του ταμείου κύριας ασφάλισης των υπαλλήλων της Αγροτικής Τράπεζας στο ΙΚΑ ΕΤΑΜ αποφάσισε χθες το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου Συντάξεων των Υπαλλήλων της Τράπεζας, αναφέρει Το Βήμα.

Εξαγορά στα Βαλκάνια πραγματοποιεί η Αγροτική Τράπεζα σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο, που εξηγεί ότι στο ”στόχαστρο” της τράπεζας βρίσκεται η Σερβία και η Κροατία.

Αθηνά: Τον έλεγχο της κατασκευαστικής εταιρίας Αθηνά αποκτά γνωστός Έλληνας εφοπλιστής, ο οποίος διαθέτει ναυτιλιακή εταιρία εισηγμένη στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, αναφέρει η Εξπρές, η οποία επικαλούμενη πληροφορίες συμπληρώνει πως ο εν λόγω εφοπλιστής έχει ήδη αποκτήσει συμμετοχή της τάξεως του 7% στο μετοχικό κεφάλαιο της κατασκευαστικής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v