Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Φλερτάρει με τον ίλιγγο η Σοφοκλέους

Μέχρι τις 40 μονάδες έχει φτάσει το εύρος διακύμανσης-μεταβλητότητας του Γενικού Δείκτη, καθώς την τελευταία ώρα απέδωσε η προσπάθεια των αγοραστών στα ”χαμηλά” να αναχαιτίσουν την πτώση. Στο 1 προς 2 από το αρχικό 1 προς 5 διαμορφώθηκε μετά τα μισά της συνεδρίασης η σχέση των ανοδικών/πτωτικών.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Πρασινίζει σε επίπεδο ταμπλό και πάλι ο FTSE-20, καθώς μετοχές αυτής της κατηγορίας, η μία μετά την άλλη αντιδρούν από τα χαμηλά της ημέρας.

Η μεγαλύτερη ανατροπή εκδηλώνεται μέχρι στιγμής στη μετοχή της Eurobank από τα χαμηλά των 24,3 ευρώ μέχρι τα 25,4 ευρώ οδηγώντας την τιμή της μετοχής και πάλι σε θετικό έδαφος, ύστερα από βραχυπρόθεσμη διόρθωση. Διόρθωση που ξεκίνησε μετά την αδυναμία διάσπασης των 27,5 ευρώ.

Σε θετική φορά όμως κινούνται οι μετοχές των ΟΠΑΠ προς τα 25,8 ευρώ (1,2%), Cosmote στα 15,74 ευρώ (0,13%), Γερμανός, Intracom, Motor Oil και Folli Follie.

Το σημαντικότερο όλων όμως είναι ότι η αρχική σχέση ανοδικών/πτωτικών του 1 προς 5 διαμορφώθηκε πολύ γρήγορα και με λίγες αγορές στη μεσαία – χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση στο 1 προς 2.

Από τον ”μεσαίο” χώρο επανέκαμψαν 13 από τις 40 μετοχές του MidCap-40 και 23 μετοχές από τον SmallCap-80.

Είναι λογική και απόλυτα δικαιολογημένη η αντίδραση, ειδικότερα όσων ριψοκίνδυνων πήραν τα ”ρέστα” τους από τα χαμηλά της ημέρας, να εκτίθενται υψηλότερα.

Με βάση τις μέχρι τώρα συναλλαγές, ικανοποιητική θεωρείται η αντίδραση της Frigoglass στα 4,86 ευρώ, της Lavipharm στα 0,99 ευρώ, της Αγροτικής Ασφαλιστικής στα 3,54 ευρώ, της ΑΕΓΕΚ στα 0,75 ευρώ, αλλά και των Αθηνά, ΛΑΜΨΑ, Μπενρουμπή, Νεοχημικής, Τεγόπουλου, Sanyo και αρκετών ακόμη.

Από τον μεσαίο χώρο ξεχωρίζουν επίσης οι μετοχές των Chipita με αγοραστές μέχρι τα 2,55 ευρώ, Attica Group στα 2,85 ευρώ, Intralot στα 12,74 ευρώ, J&P Άβαξ στα 3,98 ευρώ, αλλά και ΔΟΛ, ΜΕΤΚΑ, ΕΒΖ, Ολυμπιακή Τεχνική και ΟΛΠ.

Βέβαια, όπως σημείωναν οι αναλυτές, η έκταση της διόρθωσης στις προηγούμενες συνεδριάσεις εκ των πραγμάτων οδηγούσε σε μια κατ’ αρχήν τεχνικής μορφής αντίδραση.

Δεδομένου όμως ότι την ίδια ώρα οι απώλειες στις τρεις βασικότερες ευρωπαϊκές αγορές έφταναν στο 1,2% (Φρανκφούρτη), είναι προφανής ο υψηλός βαθμός επικινδυνότητας όσων τοποθετούνται βραχυπρόθεσμα αυτές τις ημέρες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v