Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα λευκά κολάρα και οι δηλώσεις... Έβερτ!

Τα hedge funds σέρνουν τον χορό των αγορών. Θα μπορούσε να ονομαστεί και χορός των καταραμένων. Και ενώ οι αγορές σκαρφαλώνουν ακόρεστα το τείχος του φόβου, οι διαχειριστές ψηλώνουν ολοένα περισσότερο τον πήχη των προσδοκιών. Αυτοί έχουν τα χρήματα, αυτοί ορίζουν και τους κανόνες. Αυτοί είναι οι ελέφαντες. Τι θέλουμε άραγε εμείς, τα μικρά μυρμηγκάκια, στη γειτονιά των τεράτων;

Τα λευκά κολάρα και οι δηλώσεις... Έβερτ!
Τα hedge funds σέρνουν τον χορό των αγορών. Θα μπορούσε να ονομαστεί και χορός των καταραμένων. Και ενώ οι αγορές σκαρφαλώνουν ακόρεστα το τείχος του φόβου, οι διαχειριστές ψηλώνουν ολοένα περισσότερο τον πήχη των προσδοκιών.

Αυτοί έχουν τα χρήματα, αυτοί ορίζουν και τους κανόνες. Αυτοί είναι οι ελέφαντες. Τι θέλουμε άραγε εμείς, τα μικρά μυρμηγκάκια, στη γειτονιά των τεράτων;

Η Αγροτική Τράπεζα εξαγνίστηκε στην κολυμπήθρα των διεθνών οίκων και βαπτίστηκε εν μια νυκτί μεγάλη ευρωπαϊκή τράπεζα.

Υποθέτουμε ότι κάτι ανάλογο μπορούμε να περιμένουμε και για την Εμπορική Τράπεζα, αλλά και για άλλα ”αστέρια” που το κορεσμένο ελληνικό Δημόσιο θα ήθελε να ξεφορτωθεί από τις στοργικές του αγκάλες.

Κάτι τέτοιες μέρες μάς λείπουν εκείνες οι καταπληκτικές δηλώσεις του κ. Έβερτ για τις ”φούσκες” και για τα λοιπά ενδημικά είδη που κατά καιρούς επισκέπτονται τη Σοφοκλέους;

Μας λείπουν επίσης οι δηλώσεις της πολλά υποσχόμενης τότε αντιπολίτευσης περί ”χρησιμοποίησης της Σοφοκλέους” για αλλότριους σκοπούς.

Σιωπή! Μία απέραντη σιωπή καλύπτει τα όσα λαμβάνουν χώρα στην αγορά. Μία αγορά που δεν έχει πλέον τη δύναμη να αντιδράσει, να αντισταθεί. Λεηλατημένη, κουρασμένη, ανήμπορη.

Οι κύριοι με τα λευκά κολάρα μπορούν να πίνουν στην υγεία όλων όσοι τους επέτρεψαν να συμπεριφέρονται ως κατακτητές σε μία ερειπωμένη χώρα.

Αν αποφασίσουν να πάνε τον Δείκτη στις 5.000 μονάδες, θα τον πάνε στις 5.000 μονάδες. Αν θελήσουν να τον ”διορθώσουν” στις 2.700, θα τον διορθώσουν στις 2.700.

Αφορμές πάντοτε παρουσιάζονται. Και ναι μεν κάποιοι χαίρονται σήμερα με αυτήν την κατάντια (πώς αλλιώς θα πετύχαινε το πρόγραμμα των μετοχοποιήσεων), αλλά μπορεί να υποχρεωθούν να πιουν και το άλλο, το πικρό ποτήριο.

Ο κ. Παπαντωνίου, ως εμπειρότερος, είναι σε θέση να τους πληροφορήσει πληρέστερα...

Θανάσης Μαυρίδης

[email protected]

Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v