Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Cosmote: Η πρώτη ματιά των αναλυτών στο 6μηνο

Αντίστοιχα των εκτιμήσεων χαρακτηρίζουν οι αναλυτές τα μεγέθη εξαμήνου της Cosmote, ενώ επισημαίνουν πως η επιβράδυνση στον τομέα των εσόδων πρέπει να αποδοθεί στα μειωμένα τέλη διασύνδεσης. Στα θετικά το μέγεθος της αύξησης του αριθμού των συνδρομητών και οι ρυθμοί ανάπτυξης των EBITDA.

Cosmote: Η πρώτη ματιά των αναλυτών στο 6μηνο
Ως αντίστοιχα των εκτιμήσεών τους αναφέρουν οι αναλυτές τα αποτελέσματα εξαμήνου της Cosmote.

Η HSBC σε ξεχωριστό της flash note χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα ”καλά”, επισημαίνοντας την επιβράδυνση των εσόδων του β΄ τριμήνου, κάτι που αποδίδει πρωτίστως στη μείωση των τελών διασύνδεσης.

Ως θετική έκπληξη η HSBC ξεχωρίζει την κατά 149.500 ετήσια αύξηση των συνδρομητών. Ο οίκος διατηρεί τη σύσταση overweight με τιμή στόχο τα 16,5 ευρώ.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα εξαμήνου της Cosmote, σε ξεχωριστό της flash note η Marfin Analysis, αναφέρει πως ανταποκρίθηκαν τόσο των προσδοκιών της όσο και των εκτιμήσεων της αγοράς.

”Ωστόσο, ορισμένες από τις τάσεις που καταγράφονται στα αποτελέσματα εξαμήνου ήταν περισσότερο ισχυρά απ’ ότι αναμενόταν προσδίδοντας ενδυναμώνοντας την ήδη θετική μας άποψη” επισημαίνουν οι αναλυτές της Marfin Analysis.

Διευκρινίζουν δε, πως αναφέρονται στις επιδόσεις των διεθνών λειτουργιών της εταιρίας κινητής, οι οποίες και υπερέβησαν τις προβλέψεις τους, τόσο σε επίπεδο χρηματοοικονομικών μεγεθών όσο και όσον αφορά την αύξηση της συνδρομητικής βάσης.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Marfin Analysis σημειώνει πως ενδέχεται να προχωρήσει σε αύξηση της τιμής-στόχου για τη μετοχή της Cosmote, ώστε να αποτυπώσει τις προοπτικές που δημιουργούν οι διεθνείς δραστηριότητες του ομίλου αφενός και αφετέρου ώστε να συμπεριλάβει τις χαμηλότερες του αναμενόμενου κεφαλαιουχικές δαπάνες.

Εξάλλου, επαναδιατυπώνει τη σύσταση ”outperform” για τη μετοχή της εταιρίας.

Στην πιθανότητα υποβάθμισης της σύσταση για τη μετοχή (από accumulate σε hold) αναφέρεται στο πρωινό της report η Εγνατία Finance, όχι λόγω των αποτελεσμάτων του εξαμήνου τα οποία και αυτή εκτιμά ως ”αντίστοιχα των προβλέψεων, αλλά λόγω ”του πρόσφατου ράλι της μετοχής”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v