Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε εξέλιξη η φάση διόρθωσης

Και σήμερα με λίγες συναλλαγές υποχωρεί στην περιοχή των 3.250 μονάδων ο Γ.Δ. Οριακά χαμηλότερα των 30 ευρώ η Εθνική, περιορισμένης έκτασης η προσφορά σε Alpha και Eurobank, κάπως μεγαλύτερη στον ΟΤΕ. Γερμανός και Intracom ξεχωρίζουν από τον FTSE-20, ενώ η σχέση ανοδικών-πτωτικών είναι στο 1 προς 3.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Τα... υπόλοιπα της διόρθωσης έφεραν από την αρχή τον Γ.Δ. χαμηλότερα. Μάλιστα στις 11.45, διαμορφωνόταν στη χαμηλότερη τιμή ημέρας των 3.256,5 μονάδων, δηλαδή πολύ κοντά στα όρια τεχνικών αντοχών.

Ούτως ή άλλως η συνεδρίαση ξεκίνησε πτωτικά από τις 3.261,4 μονάδες. που αντιστοιχούν στις 1.811,2 μονάδες του FTSE-20. Όπως στις τελευταίες δύο συνεδριάσεις, έτσι και σήμερα, πωλητές ”βγαίνουν”, αλλά συγκριτικά περιορισμένοι, αν εξαιρεθεί η περίπτωση του ΟΤΕ με τη μετοχή του να υποχωρεί προς τα 17,38 ευρώ.

Αντιθέτως με μικρότερη προσφορά, που ειδικότερα στην Εθνική είναι θα λέγαμε ελάχιστη, υποχωρούν Alpha, Eurobank, Πειραιώς και Εμπορική.

Βέβαια στην περίπτωση της Εθνικής η μετοχή ”άνοιξε” από τα 29,9 ευρώ για να αντιδράσει προς τα 30 και να διαμορφώνεται στις 11.50, στα 29,98 ευρώ.

Από τον FTSE-20 ενδιαφέρον παρουσιάζει η συμπεριφορά καταρχήν της Γερμανός που αντιδρά και σήμερα θετικά, με αυξημένες συναλλαγές, προς τα 13,40 ευρώ, αλλά και της Intracom προς τα 5,36 ευρώ. Η σχέση ανοδικών-πτωτικών διαμορφώθηκε από την αρχή στο ετεροβαρές 1 προς 3, αν και οι απώλειες στη μεσαία χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση είναι μικρότερες από ό,τι για τον FTSE-20.

Για όσο δίνεται η αίσθηση του ελεγχόμενου στην... ”αποσυμπίεση”, συντηρείται για επιμέρους τίτλους του μεσαίου-χαμηλότερου χώρου, αγοραστικό ενδιαφέρον.

Στη μετοχή της Γενικής, αγορές πραγματοποιούνται από τα 10,44 ευρώ (αρχικά υψηλή τιμή ημέρας) μέχρι τα χαμηλά των 10,26 ευρώ. Στην Εθνική Ασφαλιστική από τα αρχικά 4,24 ευρώ έως τα 4,32 ευρώ, ενώ ανοδικά κινούνται Infoquest, Spider, Βιοτέρ, Ελτον, Μινωικές, Μπενρουμπή, Newsphone, Forthnet και Autohellas.

Με βάση τις συναλλαγές του ξεκινήματος, ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι μετοχές των Πετζετάκις στα 1,33 ευρώ (με συναλλαγές περισσότερες των 220.000 τεμαχίων) μετά τις τελευταίες εξελίξεις, Marfin Group στα 17,20 ευρώ (+2,1%), Μινωικές στα 2,74 ευρώ και ορισμένων ακόμη τίτλων αυτής της κατηγορίας.

Για την επόμενη ώρα, ενδιαφέρον αποκτά το ενδεχόμενο εμφάνισης αγοραστών λίγο χαμηλότερα από τα 30 για τη μετοχή της Εθνικής, προς τη βάση στήριξης για τον ΟΤΕ και πιθανής μικρής ενδοσυνεδριακής αντίδρασης προς τις 3.265 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v