Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Τετάρτης

Στις ακάλυπτες επιταγές του επταμήνου, στις ρευστοποιήσεις κερδών που πραγματοποιούνται στη Σοφοκλέους, στους νέους κανόνες λειτουργίας των ΔΕΚΟ, στην πρόκριση των τεσσάρων κοινοπραξιών για έργο του μετρό, αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ο Τύπος της Τετάρτης.

Ο Τύπος της Τετάρτης
Στις ακάλυπτες επιταγές του επταμήνου, στις ρευστοποιήσεις κερδών που πραγματοποιούνται στη Σοφοκλέους, στους νέους κανόνες λειτουργίας των ΔΕΚΟ, στην πρόκριση των τεσσάρων κοινοπραξιών για έργο του μετρό, αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ο Τύπος της Τετάρτης.

Ντ. Μπακογιάννη: Τη διαφωνία της με τη διάταξη που καταργεί τον δεύτερο γύρο στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, εφόσον κάποιος υποψήφιος συγκεντρώσει ποσοστό άνω του 42% θα επαναλάβει σήμερα, αλλά αυτή τη φορά ενώπιον του πρωθυπουργού και των μελών του πολιτικού συμβουλίου της Ν.Δ., η δήμαρχος Αθηναίων κ. Ντόρα Μπακογιάννη, αναφέρει Το Βήμα.

Οικονομία: Η άσκηση κοινωνικής πολιτικής μέσω του ”νοικοκυρέματος” του κράτους και όχι μέσω αύξησης των ελλειμμάτων και του χρέους θα αποτελέσει τη βάση της ομιλίας του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, σύμφωνα με την Καθημερινή.

”Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος” διακηρύττουν τις τελευταίες ημέρες εν όψει της ΔΕΘ στελέχη του οικονομικού επιτελείου, δείχνοντας τη ρεαλιστική πραγματικότητα της οικονομίας σε όσους ζητούν παροχές, σημειώνει η Οικονομική Ελευθεροτυπία.

Προϋπολογισμός: Μια νέα περίοδο λιτότητας, αγνώστου ημερομηνίας λήξης, ”σκιαγραφούν” οι σημαντικές αποκλίσεις που παρουσιάζουν έσοδα και δαπάνες το τρέχον έτος, τονίζει το Κέρδος.

Ευρεία σύσκεψη θα γίνει σήμερα στο υπουργείο Οικονομίας για τον δύσκολο προϋπολογισμό του 2006, ο οποίος θα έχει ως βασικό στόχο τη μείωση του ελλείμματος κάτω από το 3% του ΑΕΠ, σημειώνει η Ναυτεμπορική.

Το οικονομικό επιτελείο επισημαίνει ως πρόσθετες δυσκολίες το 2006 την υψηλή τιμή του πετρελαίου, την φετινή πορεία των εσόδων, την προσήλωση στους στόχους της ανάπτυξης και τη μείωση των δαπανών, επισημαίνει η Εξπρές.

Ακάλυπτες Επιταγές: Σε νέο ύψος-ρεκόρ ανήλθαν στο επτάμηνο του 2005 οι ακάλυπτες επιταγές, εξέλιξη που αντανακλά το κλίμα ύφεσης που επικρατεί στην αγορά και την οικονομική στενότητα που αντιμετωπίζουν οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, πολλές από τις οποίες βρίσκονται σε οριακή κατάσταση, επισημαίνει Το Βήμα.

Τα ”φέσια” έφτασαν στα 942 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση κατά 55% σε σχέση με το αντίστοιχο επτάμηνο του 2004, συμπληρώνει η Ημερησία.

Σε ύψη τα οποία προοιωνίζονται σημαντικά προβλήματα στην αγορά και υποδεικνύουν αποστράγγιση της ρευστότητας έφτασε η αξία των ακάλυπτων επιταγών - συναλλαγματικών στο επτάμηνο του 2005 σκαρφαλώνοντας σε νέο ιστορικό ρεκόρ, αναφέρει η Ναυτεμπορική.

Σοφοκλέους: Σε ρευστοποιήσεις κερδών προχωρούν οι επενδυτές της Σοφοκλέους, καθώς η μεγάλη άνοδος των τελευταίων εβδομάδων και η υποχώρηση των ξένων χρηματιστηρίων λόγω της ανόδου των τιμών του πετρελαίου διέκοψαν την ανοδική τάση, σύμφωνα με Το Βήμα.

ΔΕΚΟ: Ο εξορθολογισμός των ΔΕΚΟ και ο περιορισμός της δημόσιας σπατάλης αποτελούν το ”διπλό στοίχημα” της κυβέρνησης για το 2006, σημειώνει η Καθημερινή.

Μετρό: Τέσσερις κοινοπραξίες από τις οκτώ που εκδήλωσαν αρχικά ενδιαφέρον προκρίθηκαν για να μετέχουν στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού για την επέκταση του μετρό της Αθήνας ως το Χαϊδάρι, έργο προϋπολογισμού 200 εκατ. ευρώ, αναφέρει Το Βήμα.

Στις 22 Σεπτεμβρίου καλούνται οι 4 κοινοπραξίες, οι οποίες προεπελέγησαν χθες, να υποβάλουν τις οικονομικές προσφορές τους στη β’ φάση του διαγωνισμού για την επέκταση του μετρό προς το Χαϊδάρι, προκειμένου ο ανάδοχος να αναδειχθεί το φθινόπωρο, σημειώνει η Ναυτεμπορική.

Λαϊκές Αγορές: Η ακρίβεια στις λαϊκές αγορές είναι εξωφρενική σύμφωνα με Τα Νέα, που επισημαίνουν ότι η κυβέρνηση έστειλε σε διακοπές το Παρατηρητήριο Τιμών, ενώ συμπληρώνουν πως από τον Σεπτέμβριο έρχονται και άλλες αυξήσεις σε καύσιμα, δίδακτρα, μεταφορές και ΕΡΤ.

Τράπεζες: Κάτω από τον ”αστερισμό” του νέου Διεθνούς Χρηματοοικονομικού Προτύπου 7 θα κινούνται πλέον οι τράπεζες, καθώς υποχρεώνονται να δημοσιοποιούν απόρρητα στοιχεία για τους χρηματοοικονομικούς κινδύνους που διατρέχουν, τονίζει το Κέρδος.

Alpha Bank: Σε εκτιμήσεις για οριακή μείωση στα κέρδη της τράπεζας στο πρώτο εξάμηνο του 2005 αναφέρεται η Ημερησία.

ΟΠΑΠ: Μάχη δίνουν οι ισχυροί διεθνείς όμιλοι που προετοιμάζονται να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό του ΟΠΑΠ, ύψους 195 εκατ. ευρώ, για την εγκατάσταση και συντήρηση του νέου πληροφοριακού συστήματος και την προμήθεια τερματικών, σημειώνει η Καθημερινή.

Εμπορική: Έντονες διεργασίες πραγματοποιούνται για την Εμπορική σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο, που αναφέρεται παράλληλα στους ορατούς κινδύνους για το Δημόσιο και τις ελληνικές τράπεζες.

Αγροτική: Για ενδιαφέρον pension funds για την ΑΤΕ κάνει λόγο η εφημερίδα Χρηματιστήριο, σύμφωνα με την οποία πρόκειται κυρίως για γαλλικά και ολλανδικά ασφαλιστικά ταμεία.

Πετζετάκις: Προχωρά η έκδοση ομολογιακού δανείου της Πετζετάκις ύψους 140 εκατ. ευρώ, με διοργανωτή τη Citigroup, σημειώνει η εφημερίδα Χρηματιστήριο.

Η επέκταση του ομίλου Πετζετάκι σε γειτονικές χώρες της Νότιας Αφρικής αποτελεί προτεραιότητα για τη διοίκηση του ελληνικού ομίλου και ήδη αναμένονται εξελίξεις το επόμενο χρονικό διάστημα, σύμφωνα με την Καθημερινή.

Δέλτα Παγωτού: Σε νέες αγορές επεκτείνεται η Δέλτα Παγωτού σύμφωνα με το Κέρδος, που αναφέρει πως έχουν ήδη πραγματοποιηθεί επαφές της εταιρίας με επενδυτές από τη Μέση Ανατολή, οι οποίοι έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για να αναλάβουν τη διανομή προϊόντων της εταιρίας.

Οι αγορές της Ανατολικής Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής είναι στο στόχαστρο της Δέλτα Παγωτού συμπληρώνει η Ημερησία.

Σύμφωνα με την Εξπρές, στόχος της Δέλτα Παγωτού είναι οι εξαγωγές το 2006 να ανέλθουν στα 10 εκατ. ευρώ.

Ολυμπιακές Αερογραμμές: Στα ”χέρια” της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα βρίσκεται τις επόμενες εβδομάδες η τύχη της διαδικασίας πώλησης των Ολυμπιακών Αερογραμμών, καθώς η κυβέρνηση περιμένει την έγκριση της Ε.Ε. για να τη δώσει στην Olympic Investors, στην περίπτωση όμως που χαριστούν και τα πρόστιμα των 200 εκατ. ευρώ, επισημαίνει Το Βήμα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v