Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Καλή άμυνα” και βλέπουμε...

Με αμυντική τακτική, σε τιμές στήριξης, ”κατεβαίνουν” σήμερα αναλυτές και επενδυτές. Από τις 3.250 μονάδες και με τη συνδρομή των ξένων αγορών θεωρείται πιθανή η σταθεροποίηση της αγοράς σήμερα, το αργότερο αύριο. Επιμέρους ευκαιρίες στη μεσαία – χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Αντοχές και περιθώρια θα δοκιμαστούν σήμερα και αύριο. Με τον Γενικό Δείκτη στην καρδιά του εύρους στήριξης των 3.260–3.285 μονάδων θα πρέπει το αργότερο μέχρι και αύριο να επιβεβαιωθούν η στήριξη των 30 ευρώ για τη μετοχή της Εθνικής, των 25,10 ευρώ για τη μετοχή της Eurobank και για τον ΟΤΕ τα 17,2 ευρώ.

Με αυτήν την προϋπόθεση, και βεβαίως με τη συνδρομή των ξένων αγορών, είναι εφικτή η αντίδραση βασικών μετοχών και δεικτών μετά από μία τριήμερη αποσυμπίεση–διαμόρφωση ελκυστικότερων αποτιμήσεων.

Βέβαια, για τον FTSE-20 το περιθώριο υποχώρησης φτάνει μέχρι τις 1.800–1.805 μονάδες (από τις 1.821,6 μονάδες) πλην, όμως, ο χαμηλός τζίρος και οι περιορισμένες πωλήσεις σε μετοχές αυτής της κατηγορίας καθιστούν τους αναλυτές συγκρατημένα αισιόδοξους.

Με την προϋπόθεση ότι προς τα μέσα της συνεδρίασης θα υπάρξει αντίδραση, δεν αποκλείεται να επηρεαστεί ανάλογα η διάθεση όσων κινούνται στις τελευταίες συνεδριάσεις σε επιμέρους μετοχές της μεσαίας και της χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης.

Μια καλή άμυνα από τη βάση των 3.250 μονάδων μπορεί να συμβάλλει στην απορρόφηση των όποιων κραδασμών δημιουργήθηκαν αυτές τις ημέρες και στη συνέχεια στη συσσώρευσης της αγοράς μέχρι τις 3.300 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v