Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Πιθανή συνέχιση ρευστοποιήσεων

”Θετικές” εκπλήξεις από τα μεγέθη πρώτου εξαμήνου, που ανακοινώνουν αύριο Πέμπτη οι Τιτάν και Cosmote, εκτιμά μερίδα των αναλυτών ότι χρειάζεται η αγορά για να αναζωπυρωθεί το θετικό momentum. Δεν αποκλείονται όμως περαιτέρω ρευστοποιήσεις, ενώ εκτιμάται ότι ο Γενικός Δείκτης δεν θα παρουσιάσει σημαντικές μεταβολές στη σημερινή συνεδρίαση.

ΑΧΕ: Πιθανή συνέχιση ρευστοποιήσεων
Τι εκτιμάται για σήμερα: Η ψυχολογία και η τάση που επικρατεί στις ξένες αγορές θα αποτελέσει σημαντικό παράγοντα για τη μεσοπρόθεσμη πορεία της Σοφοκλέους, σύμφωνα με την Εθνική ΑΧΕ.

Δεν αποκλείει περαιτέρω ρευστοποιήσεις κατά τη σημερινή συνεδρίαση η Marfin Analysis.

Επιφυλακτικότητα εκτιμά η Emporiki ότι θα επικρατήσει κατά την έναρξη της σηµερινής συνεδρίασης έπειτα από τις ρευστοποιήσεις που επικράτησαν στο εξωτερικό.

Επιπλέον, συμπληρώνει η Emporiki, η αγορά έχει εµφανίσει σηµάδια κόπωσης και ενδέχεται να µην µπορέσει να αντιδράσει ακόµα και σε περίπτωση υπερβολής.

Με τάσεις συσσώρευσης εκτιμά η Proton Securities ότι θα ανοίξει η Σοφοκλέους σήμερα, σε συνέχεια της χθεσινής διόρθωσης και με το ενδιαφέρον των επενδυτών να εστιάζεται στην ανακοίνωση μεγεθών πρώτου εξαμήνου από τις Cosmote, Τιτάν και ΚΑΕ αύριο, Πέμπτη.

Η Εγνατία Finance επισημαίνει ότι η ελληνική αγορά κινήθηκαν ανάλογα των ευρωπαϊκών χθες, συμπληρώνοντας πως δεν αναμένει σημαντική διαφοροποίηση της ψυχολογίας, ενώ εκτιμά πως βραχυπρόθεσμα η αγορά θα επιδείξει τάσεις αναμονής.

Εξάλλου, η Σίγμα Securities σημειώνει ότι οι πιέσεις στη ΔΕΗ αναμένεται να συνεχιστούν, ενώ επισημαίνει πως μόνο ”θετικές” εκπλήξεις από τα μεγέθη πρώτου εξαμήνου, που θα ανακοινώσουν αύριο Πέμπτη οι Τιτάν και Cosmote, θα μπορούσαν να αναζωογονήσουν το θετικό momentum, ελλείψει σημαντικών επιχειρηματικών ειδήσεων.

Τι έγινε χθες: Χαμηλότερα κατά 1,15% έκλεισε χθες ο Γενικός Δείκτης με τον τζίρο να διαμορφώνεται στα 157 εκατ. ευρώ, αναφέρει η Marfin Analysis, η οποία συμπληρώνει πως οι ρευστοποιήσεις συνεχίστηκαν για δεύτερη ηµέρα µε τις τραπεζικές µετοχές και τον τηλεπικοινωνιακό κλάδο να βρίσκονται στο επίκεντρο των κινήσεων αποκόμισης κερδών.

Εξάλλου, η χρηματιστηριακή επισημαίνει πως όλες οι µετοχές, µε εξαίρεση τον Γερµανό (+0,45%) έκλεισαν αρνητικά. Η Τεχνική Ολυµπιακή (-3%) και η Intralot (-1,52%) σηµείωσαν τη µεγαλύτερη πτώση από τις µετοχές του FTSE-40.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v