Στη ΔΕΗ η προσοχή

Η αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ φέρνει εκ των πραγμάτων τη μετοχή στο προσκήνιο. Εκ διαμέτρου αντίθετη η εκτίμηση των ξένων με τη CSFB να αναθεωρεί την τιμή-στόχο μέχρι τα 27,5 ευρώ, ενώ επιμέρους κινήσεις στη μεσαία-χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση φαίνεται να συντηρούν το ενδιαφέρον.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Στα... φώτα της ΔΕΗ προσβλέπουν οι αναλυτές, προκειμένου να συντηρηθεί η τάση στον FTSE-20. Οι αυξήσεις των τιμολογίων, είτε αποτελούν το αίτιο είτε το πρόσχημα, οδηγούν τους ξένους σε επανεκτίμηση της τιμής-στόχου.

Και σε αυτήν την περίπτωση υπάρχει αντικρουόμενη εκτίμηση διαφοράς 10 ευρώ. Ούτε λίγο ούτε πολύ, η CSFB αναθεωρεί την τιμή-στόχο έως τα 27,5 ευρώ (από τα 26 ευρώ), η Morgan Stanley, όμως, υποβαθμίζει την τιμή-στόχο στα 17,3 ευρώ (από τα 19 ευρώ).

Οι Έλληνες αναλυτές (Σίγμα Securities, Alpha Finance και Εγνατία Finance) ακολουθούν, καθώς εκτιμούν πως η ΔΕΗ θα βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Σε συσσώρευση της αγοράς αναφέρονται οι Marfin Analysis, Proton Securities και Eurocorp.

Από τη διάσταση εκτιμήσεων και την απουσία ειδήσεων από το μέτωπο των αποτελεσμάτων (από Alpha Bank και ΟΤΕ μέχρι τις 31 Αυγούστου) οι αναλυτές προσβλέπουν στη σταθεροποίηση ή και στη μικρή υποχώρηση του FTSE-20, ποντάροντας παράλληλα στην υπεραπόδοση ορισμένων μετοχών-επιλογών τους.

Άλλωστε και για μετοχές του FTSE-20 όπως οι Τιτάν, Cosmote, η ανακοίνωση αποτελεσμάτων την Πέμπτη 25 Αυγούστου ενδέχεται να επηρεάσει ανάλογα τίτλους με μικρότερη όμως στάθμιση στη διαμόρφωση του Δείκτη.

Σε επιμέρους τίτλους φαίνεται πως είτε κυοφορούνται είτε αναμένονται εξελίξεις. Στο μέτωπο των κατασκευαστικών και των ακτοπλοϊκών, τα αποτελέσματα αποτυπώνονται ήδη στο ταμπλό.

Εξάλλου, σε επιμέρους τίτλους όπως Infoquest, Αστήρ, Rainbow, Chipita, ΕΥΑΘ (αποτίμηση 98 εκατ. ευρώ), Τεγόπουλος (αποτίμηση 101 εκατ. ευρώ), αλλά και σε Lavipharm, Veterin σημειώνεται τελευταία σημαντική αύξηση συναλλαγών και αντίδραση προς υψηλότερα επίπεδα.

Με τις ευρωπαϊκές αγορές να κινούνται μέχρι και 0,5% χαμηλότερα, δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο μιας πτωτικής αρχικά κίνησης του FTSE-20 προς τις 1.835 μονάδες.

Η συνέχεια θα εξαρτηθεί κυρίως από το περιθώριο αντίδρασης μετοχών όπως Eurobank (με χαμηλή χθες τιμή στα 25,80 ευρώ), Εθνική (30,30 ευρώ) και ΟΤΕ (17,78 ευρώ).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v