Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στους ”μικρομεσαίους” η σκυτάλη

Θετικό είναι το αρχικό δείγμα γραφής, καθώς ο Γ.Δ. από τις 3.300 μονάδες αντέδρασε πολύ γρήγορα προς τις 3.320. Σημαντικά τα κέρδη για την ΑΕΓΕΚ (ανακηρύσσεται σε προσωρινό ανάδοχο στο μετρό της Θεσσαλονίκης), την Ιντρακάτ, αλλά και αρκετές ακόμη μετοχές της μεσαίας – χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Από τις 3.300 μονάδες ξεκίνησε η συνεδρίαση, για να αντιδράσει σχεδόν άμεσα υψηλότερα φτάνοντας προς τις 3.320 μονάδες.

Αιχμή της αντίδρασης παραμένουν ΟΤΕ και Cosmote, αν και ξεκινούν με μικρά κέρδη Εθνική, Eurobank, Alpha Bank και Εμπορική.

Στα 16,72 ευρώ διαμορφώνεται η τιμή της Πειραιώς.

Εκεί όμως που φαίνεται ότι υπάρχει ενδιαφέρον είναι στον μεσαίο χώρο, ενώ η αναλογία ανοδικών – πτωτικών διαμορφώνεται στο 2 προς 1.

Αναμφίβολα, η ανακοίνωση της ημέρας που δίνει τροφή στον μεσαίο κατασκευαστικό χώρο είναι η ανάδειξη της ΑΕΓΕΚ σε ”προσωρινό ανάδοχο” για το μετρό της Θεσσαλονίκης.

Η μετοχή της ΑΕΓΕΚ με συναλλαγές περισσότερες του 1,3 εκατ. ευρώ ξεκίνησε από τα 0,74, για να φτάσει στα 0,77 ευρώ με ποσοστό μεταβολής 7,2%.

Την ίδια στιγμή, η Ιντρακάτ με 7,84% διαμορφώνεται υψηλότερα στο 1,10 ευρώ, ενώ ανάλογη είναι η κινητικότητα που καταγράφεται στις Αττικάτ και Βιοτέρ, αλλά και ευρύτερα στον μεσαίο κατασκευαστικό χώρο.

Με βάση τις συναλλαγές της αρχής, υπάρχει ενδιαφέρον για τις μετοχές της Σάνυο στα 0,92 ευρώ, των Πλαστικών Θράκης στα 1,24 ευρώ, της Μηχανικής στα 2,05 ευρώ, των Chipita, Γενική, Αττικής, ΔΟΛ (στα 3,30 ευρώ), με συναλλαγές περισσότερες των 300.000 τεμαχίων, Εθνική Ακινήτων και Εθνική Ασφαλιστική, Βιομηχανία Ζάχαρης, Τηλέτυπος και Μυτιληναίος στα 12,14 ευρώ.

Για την επόμενη μία ώρα μένει να επιβεβαιωθεί η δυνατότητα συντήρησης της αγοράς υψηλότερα των 3.300 μονάδων (που φαντάζει το πιθανότερο ενδεχόμενο), σταθεροποίησης της σχέσης ανοδικών – πτωτικών, καθώς και της ενδεχόμενης περαιτέρω ενεργοποίησης ”παικτών” σε συγκεκριμένες μετοχές της μεσαίας και χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v