Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μετακυλιόμενη η αντίδραση;

Με τη βασική προϋπόθεση πως το κλίμα στην υψηλή κεφαλαιοποίηση θα παραμείνει τουλάχιστον ουδέτερο, θεωρείται πολύ πιθανή η υπεραπόδοση μέρους της μεσαίας και χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης. Με τον ΟΤΕ και τις τηλεπικοινωνίες στα υψηλά, οι αναλυτές στρέφονται και πάλι προσεκτικά προς τις τράπεζες.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Στο ρυθμό του ΟΤΕ, των εκτιμήσεων για τα αποτελέσματα εξαμήνου, την επισπευδόμενη μετοχοποίηση και τις αναλύσεις ξένων και Ελλήνων κινείται η αγορά.

Βέβαια, οι χρηματιστές φροντίζουν να δώσουν το στίγμα της τάσης μεταφέροντας το ενδιαφέρον τους προς τον τραπεζικό κλάδο.

Η Marfin Analysis, σήμερα, θεωρεί εξαιρετικά πιθανή μία αντίδραση των τραπεζικών μετοχών, ενώ χθες η Π&Κ θεωρούσε ευκαιρία επανατοποθετήσεων τις πιέσεις στη μετοχή της Eurobank.

Με τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια να ξεκινούν τη μέρα με μικρά κέρδη, δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο υπεραπόδοσης της Σοφοκλέους και σήμερα.

Και αυτό γιατί πέραν του ΟΤΕ και των τραπεζών, οι αναλυτές υποδέχονται θετικά τα αποτελέσματα εταιριών όπως η Coca Cola 3E, (σύμφωνα με την Goldman Sachs) ή εκτιμούν ανάλογα τα εξάμηνα με χαρακτηριστικότερη την περίπτωση του ομίλου Τιτάν.

Στη σχετική δημοσκόπηση του euro2day.gr για τα μεγέθη εξαμήνου του ομίλου Τιτάν δικαιώνεται απόλυτα η προτίμηση των ξένων, καθώς, όπως σημειωνόταν και χθες, η συμμετοχή των ξένων κινείται πλέον πολύ κοντά στο ιστορικά μέγιστο ποσοστό του 30%.

Εάν το κλίμα στην υψηλή κεφαλαιοποίηση παραμείνει τουλάχιστον ουδέτερο, όπως φάνηκε και χθες, υπάρχουν προϋποθέσεις ικανές να οδηγήσουν εκ νέου σε υπεραπόδοση σημαντικά μέρη της μεσαίας και χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης.

Θα επιμείνουμε πως μεγαλύτερο μέρος του ενδιαφέροντος για μετοχές αυτής της κατηγορίας επικεντρώνεται σε αυτή τη φάση στον μεσαίο κατασκευαστικό χώρο και τον ανάλογο τραπεζικό.

Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί πως η εξασφάλιση έργου 74,6 εκατ. ευρώ από τη Μηχανική είχε ως αποτέλεσμα την ενίσχυση της μετοχής κατά 7,98% και κατά 4,76% της προνομιούχου.

Η διαφαινόμενη επίλυση επιμέρους εκκρεμοτήτων, με ενδεικτικότερη την περίπτωση των ΑΛΤΕ και ΝΕΛ, ενδέχεται να διαμορφώσει τάση και σε επιμέρους κλάδους.

Η ουσία είναι πως μετά τη διασφάλιση της περιοχής στήριξης των 3.250-3.265 μονάδων η αγορά ”βλέπει υψηλότερα” με αιχμή τις τηλεπικοινωνίες (συμπεριλαμβανομένων των Intracom, FORTHnet) και με εμφανή την επιχειρούμενη σταδιακή μετατόπιση ενδιαφέροντος και ρευστότητας προς τις τράπεζες.

Με την προϋπόθεση πως θα διευκολύνει η διεθνής συγκυρία, η έκτη διάθεση μειοψηφικού ποσοστού του ΟΤΕ εκτιμάται πως μπορεί να γίνει κάτω από... ιδανικές συνθήκες για την αγορά, τους επενδυτές, τους ξένους αναδόχους και βεβαίως το Δημόσιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v