Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βελτιώνεται το κλίμα στην αγορά

Όλο και συχνότερα, όλο και πιο ψηλά στοχοθετούν τις μετοχές-επιλογές τους οι ξένοι και οι Έλληνες συνεργάτες τους. Μάλιστα η Π&Κ αναφέρεται σε ”πεινασμένους” για νέες ιδέες εμπλεκόμενους και ενδιαφερόμενους. Βελτιωμένη εικόνα στη μεσαία κεφαλαιοποίηση.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Δεν αποκλείεται να κλείσει και στο ”συν” η συνεδρίαση, ενδεχόμενο που ελάχιστη σημασία φαίνεται να έχει για τους ισχυρούς ”παίκτες”, οι οποίοι τοποθετούνται συστηματικά σε μετοχές που έχουν ”στοχοθετηθεί”.

Ήδη η μετοχή του ΟΤΕ αντέδρασε μέχρι τα 17,26 ευρώ, ενώ αυτή της θυγατρικής του Cosmote υπεραπέδιδε μέχρι και κατά 3,3%, προς τα 16,56 ευρώ, τιμή που αποτελεί νέο ιστορικό υψηλό για τη μετοχή της.

Θέμα ώρας είναι και η εμφάνιση αγοραστών στη μετοχή της Eurobank, σε επίπεδο υψηλότερο και πάλι προς τη μέγιστη τιμή ημέρας των 26,1 ευρώ.

Θετικά αντιδρά και η Intracom στα 4,88 ευρώ, με απόδοση κατά 3,88%.

Αναφορικά με το θέμα για τουρκικό ενδιαφέρον στη Motor Oil, καλά ενημερωμένες πηγές σχολιάζουν ότι είναι ”ανάξια σχολιασμού ευφυολογήματα” τα περί τιμής διάθεσης πέριξ των 8 ευρώ.

Σύμφωνα με την εκτίμηση των αναλυτών, το σημαντικότερο δεν είναι τόσο η διαμόρφωση και πάλι θετικής τιμής για το Γ.Δ και τον FTSE-20 όσο η βελτίωση του λόγου ανοδικών / πτωτικών στο 1 προς 3.

Έτσι, την τελευταία ώρα έχουν αυξηθεί οι συναλλαγές, με τους αγοραστές να βγαίνουν υψηλότερα στις Γενική Τράπεζα, Intralot, Άβαξ, Ηρακλής, Μαΐλλης, Ιατρικό Αθηνών, Ολυμπιακή Τεχνική, Σιδενόρ, Ελβάλ και αρκετές ακόμη αυτής της κατηγορίας.

Το ζητούμενο μέχρι το τέλος είναι η συντήρηση του Γ.Δ. πάνω από το υψηλότερο όριο του εύρους στήριξης (3.250- 3.265), όπως επίσης και της βελτιωμένης εικόνας στη μεσαία.

Το σίγουρο είναι ότι οι ξένοι και οι Έλληνες συνεργάτες τους φροντίζουν να στέλνουν από χθες όλο και πυκνότερα θετικά μηνύματα για μετοχές-επιλογές τους.

Σχετικές και οι εξελίξεις στο ενδεχόμενο διάθεσης ποσοστού 10% του OΤΕ πριν από τη ΔΕΘ, σε συνδυασμό με τις τελευταίες θέσεις των Alpha Finance, Proton και Lehman για τον οργανισμό. Εν κατακλείδι, τη διάθεση που επικρατεί για μέρος της αγοράς επιχειρεί να καταγράψει η Π&Κ με μια... αχόρταγη ανάλυση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v