Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νευρικότητα με Αγροτική στο επίκεντρο

Η προγραμματισμένη ανοδική κίνηση της Αγροτικής επιτυγχάνεται με συναλλαγές περισσότερες του 1 εκατ. τεμαχίων και απόδοση που φτάνει μέχρι το 8,2%. Μοιρασμένη η εικόνα πτωτικών - ανοδικών, καθώς ο Γ.Δ. υποχώρησε σημαντικά λόγω των Εθνικής, Alpha Bank και Εμπορικής. Ισχυρά κέρδη για Intracom, Motor Oil και ΟΠΑΠ.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

”Δένει το γλυκό” για τους ξένους, καθώς η μετοχή της Αγροτικής από την αρχική τιμή των 4,76 ευρώ (8,2%) σταθεροποιήθηκε πολύ γρήγορα στα υψηλά της ημέρας. Στα 4,66 ευρώ διαμορφώνεται πλέον η τιμή της μετοχής, η δε αποτίμησή της (που είναι και το ζητούμενο για UBS και Δημόσιο) ξεπερνά τα 4 δισ. ευρώ.

Συγκεκριμένα, εάν στην τρέχουσα αποτίμηση των 4,2 δισ. ευρώ της Αγροτικής διετίθετο σήμερα το μειοψηφικό πακέτο (10%), το μικτό έσοδο για τους εμπλεκόμενους θα έφτανε στα 420 εκατ. ευρώ. Καλή δουλειά, δεν νομίζετε;

Με τον Γ.Δ. να ξεκινά ανοδικά από τις 3.293,9 μονάδες, να διορθώνει στη συνέχεια κατά 0,45% προς τις 3.261,5 και να ισορροπεί χαμηλότερα στις 3.265 μονάδες, η συνεδρίαση αποκτά ενδιαφέρον.

Η μετοχή της Coca Cola 3E από την υψηλή τιμή των 23,7 ευρώ σταθεροποιήθηκε στα 23,60 ευρώ, ενώ από τον FTSE-20 κινούνται ανοδικά οι ΟΠΑΠ (+2,12%), Intracom (+2,2%), Μότορ Όιλ (+1,9%), αλλά και τα ΚΑΕ, η ΔΕΗ, η Πειραιώς, η Τιτάν και η Hyatt.

Η σχέση ανοδικών – πτωτικών ήταν απόλυτα μοιρασμένη στις 12.00, με τον Mid 40 να αντιδρά κατά 0,58% και τον SC 80 κατά 0,13%.

Μέχρι στιγμής θα λέγαμε ότι η εικόνα της αγοράς δεν είναι αντιπροσωπτευική της γενικότερης τάσης, καθώς ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί αποκλειστικά λόγω των απωλειών σε Alpha Bank (1,3%), Εθνική (1,4%) και Εμπορική (1,1%).

Δεδομένης της νευρικότητας που κυριαρχεί και στη Σοφοκλέους, θεωρείται θετική ένδειξη η μέχρι τώρα υπεραπόδοση μετοχών όπως οι Centric, Hitech, Αθηνά, Unisystems, ΕΛΤΟΝ, Τεχνική Ολυμπιακή, Πετζετάκις, Μπενρουμπή, Intertech, Μηχανική, Βάρδας, Άττικα Συμμετοχών και βεβαίως αυτές των ΕΒΖ και Αγροτικής Ασφαλιστικής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v