Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ξεχωρίζουν τα... πετρέλαια

Χαμηλότερα των 3.300 μονάδων διολίσθησε ο Γ.Δ. λόγω της κατοχύρωσης θέσεων – κερδών από ορισμένους τίτλους του FTSE-20. Αντιθέτως, από την υψηλή κεφαλαιοποίηση κινούνται ανοδικά Μotor Oil και ΕΛΠΕ. Υποτονικό το κλίμα και στη μεσαία – χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση, με μοιρασμένη την αναλογία μεταξύ ανοδικών – πτωτικών.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Οριακά κάτω από τις 3.300 μονάδες διολισθαίνει ο Γ.Δ., περισσότερες όμως είναι οι μετοχές των οποίων η τιμή ενισχύεται.

Στον FTSE-20, εξαιρουμένης της περίπτωσης του ΟΠΑΠ, οι συναλλαγές (δηλαδή η εν δυνάμει προσφορά) παραμένουν σε χαμηλότατο επίπεδο.

Στις Eurobank και Πειραιώς εκφράζεται εν μέρει ως κατοχύρωση θέσεων – κερδών και τίποτε περισσότερο.

Από τον FTSE-20 ξεχωρίζουν αναμφίβολα οι μετοχές των δύο πετρελαϊκών ομίλων, με τη Motor Oil στα 14,06 ευρώ, με +1,1% και τα ΕΛΠΕ στα 9,72 ευρώ, με +1,6%.

Στο μεσαίο – χαμηλότερο χώρο, όπου πράγματι υπάρχει ενδιαφέρον αυτή την περίοδο, παρατηρείται κινητικότητα τόσο στην κατηγορία των μεσαίας δυναμικότητας τεχνικών εταιριών όσο και σε επιμέρους μετοχές, οι οποίες λόγω αποτελεσμάτων κινούνται υψηλότερα.

Στην πρώτη κατηγορία θα πρέπει να αναφερθούν οι ΑΕΓΕΚ, Ευκλείδης, Αθηνά, Ιντρακάτ, Δομική Κρήτης, Αττικάτ, αλλά και άλλες, ενώ στη δεύτερη μετοχές όπως οι Ridenco, Elinoil, Ρόκας, FORTHnet, Global AEEX, Τεχνική Ολυμπιακή και άλλες.

Είναι χαρακτηριστικό πως μετά τα πρώτα 45 λεπτά της συνεδρίασης, για πλέον των 40 μετοχών το ποσοστό θετικής μεταβολής ξεπερνούσε το 1%, σε περισσότερες δε από τις μισές περιπτώσεις οι συναλλαγές ξεπερνούσαν τα 10.000 τεμάχια.

Σε επιμέρους μετοχές, λόγω των συναλλαγών, ξεχωρίζουν οι J&P Άβαξ στα 4 ευρώ, Άκτωρ στα 3,30 ευρώ, ΟΛΠ στα 16,32 ευρώ, Chipita στα 2,56 ευρώ, Μπενρουμπή στα 4,78 ευρώ, Λιβάνης στα 1,59 ευρώ, Σαράντης στα 6,74 ευρώ, Unisystems στα 1,73 ευρώ, Εγνατία Τράπεζα στα 3,30 ευρώ, Αspis Bank επίσης στα 3,30 ευρώ και Αστήρ Παλλάς στα 5,96 ευρώ.

Οι συναλλαγές στις 11:55 κινούνται στα επίπεδα των τελευταίων συνεδριάσεων (περίπου 22 εκατ. ευρώ), με τον Γ.Δ. να κινείται στο χείλος των 3.300 μονάδων και τον FTSE-20 λίγο χαμηλότερα των 1.840,5 μονάδων.

Για τον Γ.Δ. γύρω στις 12:00 καταγράφηκε τιμή και χαμηλότερα, προς τις 3.299 μονάδες, χωρίς ωστόσο να μεταβάλλεται κάτι δραματικά στον επενδυτικό σχεδιασμό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v