Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αγάλι αγάλι

Τα θετικά αποτελέσματα των Eurobank, Πειραιώς και ΕΛΠΕ μπορεί να περάσουν στήριξη στο Γ.Δ., εκτιμούν οι αναλυτές. Αυτό που προέχει, όμως, ακόμη και στο ενδεχόμενο μικρής διολίσθησης, είναι η ανάδειξη μετοχών μικρομεσαίων υγιών εταιριών που δικαιούνται καλύτερη επενδυτική τύχη.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Τριήμερο έρχεται, κάποιες πρώτες ρευστοποιήσεις για κατοχύρωση κερδών έγιναν χθες, δεν αποκλείεται να συνεχιστούν και σήμερα.

Παροχή στήριξης από τα θετικά αποτελέσματα της Eurobank και της Πειραιώς, εκτιμά για σήμερα η Σίγμα Χρηματιστηριακή.

Μήπως είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο μιας μικρής διόρθωσης του FTSE-20 και ενδεχομένως του Γ.Δ.;

Δεν το αποκλείουν οι αναλυτές, διευκρινίζοντας όμως πως οι όποιες διακυμάνσεις στα υψηλά της αγοράς δεν αναιρούν ακόμη και τη βραχυπρόθεσμη τάση.

Αυτό που ενδιαφέρει περισσότερο είναι η προσπάθεια που επιχειρείται προκειμένου να ”ανοίξει η πίτα”.

Παρατηρείται πως στις τελευταίες συνεδριάσεις αυτή η προσπάθεια για μεταφορά μέρους της ρευστότητας προς τη μεσαία – χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση αποδίδει καρπούς.

Το κέρδος από αυτή την κίνηση θα είναι ο διαχωρισμός και η ανάδειξη, θέλουμε να πιστεύουμε σύντομα, εκείνων των μετοχών υγιών εταιριών από το μεσαίο - χαμηλότερο χώρο, που αδικαιολόγητα δεν αποτελούσαν επενδυτικές επιλογές υπομονετικών επενδυτών.

Η αγορά έχει ευκαιρίες.

Το αποδεικνύει από την πρώτη Απριλίου του 2003, με την κατάσταση να βελτιώνεται αργά μεν, σταθερά δε.

Θα πρέπει να αναλογιστούμε πού βρισκόμασταν το καλοκαίρι του 2003, πού πέρυσι και πού φέτος.

Αποτελεί εκτίμηση ανθρώπων της αγοράς ότι φέτος πατάμε κατά τι σταθερότερα απ’ ό,τι τις προηγούμενες δύο χρονιές.

Σε βραχυπρόθεσμα ορίζοντα, ενδιαφέρον παρουσιάζει η ΑΕΓΕΚ, μετά τη διαφαινόμενη εξασφάλιση του ομολογιακού, η κινητικότητα στο μεσαίο – κατασκευαστικό χώρο, λόγω της επιδίωξης της Ιντρακάτ να αποχτήσει πτυχίο ανώτατης τάξης, ο μεσαίος τραπεζικός χώρος, με την Αττικής να αποτελεί ξεχωριστή περίπτωση απ’ ό,τι η Aspis - Εγνατία και τέλος επιμέρους τίτλοι που ξεχωρίζουν σταθερά τους τελευταίους μήνες.

Προφανώς και παραμένουμε θετικοί, ακόμη και στην περίπτωση που σήμερα ή την ερχόμενη Τρίτη ο Γ.Δ. βρεθεί χαμηλότερα των 3.300 μονάδων.

Αυτό που μετρά αυτή την περίοδο είναι η ανάδειξη μετοχών μικρομεσαίων υγιών εταιριών που μπορούν να αποτελέσουν τις επόμενες επενδυτικές μας επιλογές.

Επιλογές ενός κοινού, που όπως δείχνουν τα στοιχεία του Ιουλίου κινείται πλέον μέσω περίπου 90.000 ενεργών κωδικών.

Και αυτό αποτελεί ακόμη ένα κέρδος για όσους πιστεύουν στη μετοχική ιδέα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v