Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανεβαίνει το θερμόμετρο

Ζεσταίνεται το ”παιχνίδι” σε μεσαία και χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση, τη στιγμή που οι εξελίξεις σε Αγροτική και Εμπορική, σε συνδυασμό με τα αποτελέσματα των Πειραιώς και Eurobank, κρατούν τον τραπεζικό κλάδο στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Θετικό το κλίμα σε Ν. Υόρκη και Ευρώπη, θετικοί και οι ξένοι αναλυτές για τις διεθνείς αγορές.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Το θετικό κλίμα στη Ν. Υόρκη και από νωρίτερα το πρωί στην Ευρώπη θα πρέπει να επαναφέρει σε... ανοδική τάξη και τη Σοφοκλέους.

Η προσφορά που ήταν να βγει, οι θέσεις που έπρεπε να ρευστοποιηθούν, οι υπεραξίες που έπρεπε να κατοχυρωθούν εκτιμάται πως ολοκληρώθηκαν.

Αρχής γενόμενης σήμερα από την Πειραιώς, αύριο με τη Eurobank, και σε συνδυασμό με την επικείμενη διάθεση μειοψηφικών πακέτων σε Αγροτική και Εμπορική, ο τραπεζικός κλάδος δεν μπορεί να παραμένει επί μακρόν εκτός... ανόδου.

Η Merrill Lynch διατηρεί τη σύσταση ”αγορά” για την Εθνική, η μετοχή της οποίας όλο πλησιάζει, αλλά δεν προσπερνά τα 31,5 ευρώ.

Για την Πειραιώς 5 χρηματιστηριακές (δες σχετικό θέμα) προβλέπουν αύξηση από 48,4% έως 69% στο εξάμηνο.

Ενώ η HSBC θέτει τα 28,6 ευρώ τιμή–στόχο για τη Eurobank.

Με την προϋπόθεση πως η υψηλή κεφαλαιοποίηση θα παραμείνει σε επίπεδο υψηλότερο των 1.840 - 1.850 μονάδων θα πρέπει να αναμένεται ακόμη μεγαλύτερη ενεργοποίηση των δραστηριοποιούμενων στη μεσαία – χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση.

Η περίπτωση της Inform Lykos με νέα υψηλά έτους στα 4,16 ευρώ είναι περίπτωση ενδεικτική μετοχής (και εταιρίας) όπου επιχειρείται η επαναφορά.

Η περίπτωση της Intralot, των θυγατρικών της Intracom, αλλά και της ίδιας της μητρικής αποτελούν μία άλλη περίπτωση, ενδεικτική του πώς κινούνται ορισμένοι επιχειρηματίες, οι οποίοι μέχρι στιγμής δικαιώνονται.

Η μετοχή της Cardico, της Δέλτα Συμμετοχών, του Σαράντη, των ΟΛΠ-ΟΛΘ, ακόμη και η χθεσινή έκπληξη του Σφακιανάκη, αλλά και μετοχές όπως οι Πειραιώς ΑΕΕΠ, Global ΑΕΕΧ, Νεοχημική, Frigoglass, Alsinco, μέχρι και η Unibrain, όλες αυτές και ευτυχώς αρκετές ακόμη αποτελούν τη... μαγιά με την οποία πορευόμαστε τον Αύγουστο.

Ένας Αύγουστος που όπως σημειώνεται και στο σχετικό θέμα του F.T. Com κρατά ζωηρότατο το ενδιαφέρον των ενεργών ”παικτών”.

Το τι εκτιμούν οι αναλυτές της UBS και της J&P Morgan, αλλά και των Citigroup, Morgan Stanley, Credit Suisse για τις διεθνείς αγορές, ειδικότερα τις ευρωπαϊκές, δεν μπορεί να αφήσει ανεπηρέαστη και τη Σοφοκλέους.

Θα εμμείνουμε και σήμερα στην άποψή μας πως δεν μας απασχολεί και τόσο το πού θα κλείσει ο Γ.Δ., όσο το πόσες μετοχές εκτός FTSE-20 θα βρεθούν με κέρδη, το αν θα αυξηθούν οι πράξεις ανά μετοχή και αν θα ενεργοποιηθούν ακόμη περισσότεροι κωδικοί.

Παρεμπιπτόντως, από τεχνικής πλευράς θα ήταν καλό ένα δεύτερο κλείσιμο του Γ.Δ. υψηλότερα των 3.300 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v