Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διαθέσεις συσσώρευσης

Πέριξ των 3.310 μονάδων ισορροπεί ο Γενικός Δείκτης. Με αυξημένες συναλλαγές, περισσότερες όμως πράξεις ανά μετοχή, κινείται ο μεσαίος – χαμηλότερος χώρος, με την αναλογία ανοδικών – πτωτικών να διαμορφώνεται στο περίπου 1 προς 1. Μικρά κέρδη για τις τρεις κυριότερες ευρωπαϊκές αγορές.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Η ισορροπία γύρω από τις 3.310 μονάδες αναζητείται για τον Γ.Δ.

Από το αρχικά υψηλό των 3.324,35 μονάδων ο Δείκτης διαμορφώθηκε χαμηλότερα μέχρι τις 3.307,13 μονάδες, με συναλλαγές περίπου 21 εκατ. ευρώ, περισσότερες όμως πράξεις ανά μετοχή.

Αυτό εξηγείται καθώς η σχέση ανοδικών – πτωτικών διαμορφώθηκε μετά τις 11:40 στο περίπου 1 προς 1, με αρκετές μετοχές του ”μεσαίου” χώρου να συγκεντρώνουν υψηλό αριθμό πράξεων και συναλλαγών.

Λόγω των εξελίξεων στη μετοχή του ΔΟΛ, οι συναλλαγές ξεπέρασαν τις 250.000 τεμάχια, ενώ μετά την αρχική τιμή των 3,46 ευρώ διαμορφώνεται χαμηλότερα προς τα 3,36 ευρώ.

Συγκριτικά αυξημένες συναλλαγές σημειώνονται στη μετοχή των Intralot (13,18 ευρώ), Εγνατία (2,96 ευρώ), Εθνική Ακινήτων (4,26 ευρώ), Ολυμπιακή Τεχνική (5,74 ευρώ), Τηλέτυπος (3,70 ευρώ) και ΟΛΠ (15,70 ευρώ).

Για τη μετοχή της Εθνικής Ακινήτων θα πρέπει να θεωρηθεί πιθανότατη η μετά την απορρόφησή της από την Εθνική κατάτμηση της εταιρίας και η πώληση ξεχωριστών μεριδίων (αποθηκών, εγκαταστάσεων και λοιπών χρήσεων).

Αυτό πρακτικά μπορεί μετά τη σχέση ανταλλαγής να διαμορφώσει την τιμή της ΕΘΝΑΚ σε επίπεδο υψηλότερο των 4,40 ευρώ.

Από την ίδια κατηγορία (αποτίμησης) ενισχύεται η μετοχή της Elmec στα 1,78 ευρώ (καθώς έχουν απορροφηθεί και αφομοιωθεί πλέον οι αρνητικές παρενέργειες από τη λύση της σύμβασης με τη Nike), η Frigoglass, λόγω αποτελεσμάτων και πώλησης της GPI, η Ιντρακάτ, η Βιοτέρ, η Μηχανική, ο ΟΛΘ, η Τεγόπουλος και ορισμένες ακόμη μετοχές.

Για τη συνέχεια, θα πρέπει να προσεχθούν από τον FTSE-20 οι μετοχές που μέχρι στιγμής εμφανίζουν υπεραπόδοση (Εμπορική, Motor Oil), η διακύμανση του FTSE-20 στο (μέχρι στιγμής) εύρος των 1.861,2 – 1.850,3 μονάδων, καθώς και οι συναλλαγές σε Πειραιώς και Eurobank που παραμένουν εξαιρετικά χαμηλές.

Στη νέα ιστορικά υψηλή τιμή των 13,68 ευρώ (με ενδοσυνεδριακά μέγιστη τα 13,74 ευρώ) διαμορφώνεται η μετοχή της Motor Oil.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v