Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετική υποδοχή των deals

Οι αγορές κυρίως στη μετοχή του ΟΤΕ και δευτερευόντως σε Motor Oil, Intracom, αλλά και Πειραιώς, Eurobank φαίνεται πως συμβάλλουν στην ισχυροποίηση της μεσοπρόθεσμης στήριξης του Γ.Δ. και του FTSE-20. Επιμέρους κινήσεις αναθερμαίνουν το ενδιαφέρον στο μεσαίο – χαμηλότερο χώρο. Στο προσκήνιο Unibrain, FORTHnet, Intrakat.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Στις 3.280 φαίνεται πως διαμορφώνεται περιοχή στήριξης του Δείκτη.

Με συναλλαγές συγκριτικά λιγότερες από ό,τι την προηγούμενη εβδομάδα, καθώς στις 11:40 ο τζίρος διαμορφωνόταν στα περίπου 19 εκατ. ευρώ.

Ο FTSE-20 ενισχύεται κατά 0,27% από τα χαμηλά των 1.832,8 μονάδων, παραμένοντας σε στενό εύρος διακύμανσης έως την κορυφή των 1.839,9 μονάδων.

Η υπεραντίδραση της μετοχής του ΟΤΕ στα 17,12 ευρώ, σε συνδυασμό με την πορεία των Πειραιώς, Eurobank, κρατά το δείκτη υψηλότερα.

Βέβαια, η απόδοση από τον FTSE-20 καταγράφεται και σήμερα για μετοχές της Motor Oil, βεβαίως της Intracom (4,5%), αλλά και της Cosmote (1,5%).

Η αντίδραση της Intracom θα πρέπει βεβαίως να σχετιστεί με τις εξελίξεις που έχουν δρομολογηθεί με... πλατφόρμα τη FORTHnet.

Η μετοχή της θυγατρικής ενισχύεται μέχρι και 8%, με αυξημένες μάλιστα συναλλαγές.

Είναι προφανές πως ο όμιλος μετά την απόκτηση και της HOL αποσαφηνίζει ακόμη περισσότερο τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες.

Εκ των πραγμάτων, ο ευρύτερος όμιλος Intracom βρίσκεται και πάλι στο προσκήνιο.

Στη μεσαία – χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση οι εντυπώσεις κερδίζονται για μετοχές εταιριών που άμεσα είτε έμμεσα εμπλέκονται στη φημολογία των τελευταίων ημερών.

Η Unibrain αποτελεί την καλύτερη επιβεβαίωση αυτής της εκτίμησης.

Η μετοχή αντιδρά από την αμέσως επόμενη συνεδρίαση της μεταβίβασης του μειοψηφικού πακέτου σε εταιρία του ομίλου Μ. Κυριακού, ενώ σήμερα με συναλλαγές περίπου 50.000 τεμαχίων κερδίζει περίπου 16,8%.

Ακολουθούν βεβαίως Ιντραμέτ και Ιντρακάτ, η τελευταία με ποσοστό μεταβολής μέχρι και 6,7% στα 0,99 ευρώ, ενώ με βάση τις αρχικές συναλλαγές ενδιαφέρον παρουσιάζει η περίπτωση της Πειραιώς ΑΕΕΑΠ.

Η μετοχή του ΔΟΛ έχοντας υπερβεί από την Παρασκευή τα 3 ευρώ, επιβεβαιώνει διαγραμματικά το περιθώριο υπεραντίδρασης σήμερα κατά 2,5%, στα 3,34 ευρώ.

Ακολουθούν, με βάση τις συναλλαγές των πρώτων 50 λεπτών, Καλπίνης, Info Quest, Τεγόπουλος, Τέρνα, Εθνική Ακινήτων, Ζήνων, Εlmec, Aττικής, Μηχανική, Λύκος και αρκετές ακόμη αυτής της κατηγορίας.

Είναι ενδεικτικό πως για περισσότερες των 60 μετοχών το ποσοστό θετικής μεταβολής ξεπερνούσε το 1,5%, σε ορισμένες μάλιστα περιπτώσεις οι συναλλαγές παρέπεμπαν σε συνέχιση της υπεραντίδρασής τους.

Με την προϋπόθεση βεβαίως πως για το Γ.Δ. εξασφαλίζεται η καταρχήν στήριξη στη βάση των 3.250 μονάδων.

Για τη συνέχεια, χρήζει προσοχής η συμπεριφορά της μετοχής του ΟΠΑΠ, όπου η προσφορά σήμερα είναι ελεγχόμενη, βεβαίως του ΟΤΕ, λόγω της επικείμενης διάθεσης του μειοψηφικού πακέτου, αλλά και των Πειραιώς, Eurobank και βεβαίως της Μotor Oil.

Η μετοχή της Motor Oil βρίσκεται πλέον σε διαπραγμάτευση σε ιστορικά υψηλή τιμή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v