Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νωχελική... αντιπαράθεση στις 3.300

Οι πιέσεις στις τηλεπικοινωνίες και στα μέταλλα καθορίζουν την μικρής έκτασης διόρθωση του Γενικού Δείκτη, ο οποίος ωστόσο διατηρείται πάνω από τις 3.300 μονάδες. Στο 1 προς 2 διαμορφώνεται η αναλογία ανοδικών – πτωτικών μετοχών. Σημαντικά κέρδη από την υψηλή κεφαλαιοποίηση για Motor Oil, Intracom και 3Ε.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Συντηρείται μεν υψηλότερα των 3.300 μονάδων ο Γ.Δ., πλην όμως η σχέση ανοδικών – πτωτικών στο 1 προς 2 δίνει σε ορισμένους ”παίκτες” την αίσθηση πως σε μέρος της αγοράς υπάρχει κόπωση.

Ο FTSE-20 διαμορφώνεται λίγο χαμηλότερα των 1.850 μονάδων, ενώ πέντε μονάδες χαμηλότερα βρίσκεται σε διαπραγμάτευση το σΣυμβόλαιο πρώτου μηνός.

Προσωπικά θα επιμείνουμε στη σχέση προηγηθείσας ζήτησης – τρέχουσας προσφοράς, όπου αποτυπώνεται η διάθεση αγοραστών - πωλητών.

Το ότι οι συναλλαγές παραμένουν σε χαμηλό επίπεδο μάλλον ενισχύει τη θετική εκτίμηση.

Ο τζίρος στις 14:20 διαμορφωνόταν στα 143,2 εκατ. ευρώ, από τα οποία περί τα 53 εκατ. ευρώ αφορούσαν στις προσυμφωνημένες πράξεις και τα πακέτα.

Από την υψηλή κεφαλαιοποίηση ξεχωρίζουν λόγω ποσοστού μεταβολής η Motor Oil (2,7%) και η Intracom (2,8%), ενώ με οριακά κέρδη κινείται στα 16,42 ευρώ η μετοχή της Πειραιώς.

Η μετοχή της Εθνικής ”διορθώνει” προς τα 31,16 ευρώ και του ΟΤΕ προς τα 17,12 ευρώ.

Από τη χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση, με βάση τις συναλλαγές, τη μεγαλύτερη μεταβολή εμφανίζουν οι μετοχές των Unibrain, Intertech και Forthnet, δηλαδή εταιριών που είτε άμεσα είτε έμμεσα έχουν εμπλακεί ή εμπλέκονται σε επιχειρηματικά ενδεχόμενα αυτή την περίοδο.

Η μετοχή της Βέτεριν διαμορφώνεται στο 1 ευρώ, με άνοδο 2%, ενώ της Μηχανικής με 1,46% στα 4,16 ευρώ.

Μέχρι το τέλος της συνεδρίασης μένει να φανεί η διάθεση των πωλητών – αγοραστών, που έχουν μία... νωχελική χαμηλών τόνων αντιπαράθεση πέριξ των 3.300 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v