Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Ψαρεύουν” γύρω από τις 3.300 μονάδες

Λίγο χαμηλότερα των 3.300 μονάδων διαμορφώθηκε κάποια στιγμή ο Γ.Δ. Αντίρροπα στη μικρή διόρθωση των ΟΤΕ, Εθνικής και Alpha Bank λειτουργεί κυρίως η θετική αντίδραση της ΔΕΗ. Μετά τα θετικά αποτελέσματα του ομίλου Μυτιληναίου πέρασαν σήμερα τα πρώτα πακέτα σε Μυτιληναίο, Μέτκα και Αλουμίνιον της Ελλάδος. Στο περίπου 1 προς 1 η αναλογία ανοδικών – πτωτικών.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Στο αρχικό μας σχόλιο λέγαμε πως για λόγους... γοήτρου θα θέλαμε ”κλείσιμο” του FTSE-20 στην περιοχή των 1.860 μονάδων.

Μέχρι στιγμής το... στοίχημα το χάνουμε, καθώς ο Γ.Δ. υποχώρησε μέχρι και τις 3.298,43 μονάδες, η δε υψηλή κεφαλαιοποίηση μέχρι τις 1.842,8 μονάδες.

Αυτό, γιατί βγήκε προσφορά μέχρι τα 17,2 ευρώ του ΟΤΕ, στα 16,3 ευρώ για την Πειραιώς, στα 31,02 ευρώ για την Εθνική και ανάλογα σε Alpha Bank, ΟΠΑΠ.

Η προσφορά στη Eurobank ήταν με το ζόρι 11.000 τεμάχια στις 11:30’, στην Coca Cola μόλις 13.000 και με το ζόρι 4.500 στην Cosmote.

Ενδιαφέρουσα και η σημερινή συνεδρίαση, καθώς οι συναλλαγές (θεωρητικά η προσφορά) είναι σαφώς λιγότερες απ’ ό,τι χθες, παραπέμποντας περισσότερο στη συνεδρίαση της Τρίτης.

Συνεχίζουν όμως ανοδικά η ΔΕΗ στα 21,06 ευρώ, ο Γερμανός υψηλότερα στα 14,10 ευρώ, αλλά και οι Intracom, Motor Oil, ΕΛΠΕ και ΚΑΕ.

Η σχέση ανοδικών – πτωτικών διαμορφώνεται στο περίπου 1 προς 1, καθώς ο Mid 40 αντιδρά θετικά κατά 0,30% και ο SC-80 κατά 0,32%.

Στην πρώτη κατηγορία η κίνηση που αναμφίβολα δημιουργεί αίσθηση και επηρεάζει θετικά –κατά την εκτίμησή μας– τη διάθεση αφορά στον όμιλο Μυτιληναίου.

Οι μετοχές των εταιριών με τη συνδρομή πακέτων κινούνται μεν λίγο χαμηλότερα, πιστεύουμε όμως πως η επιβεβαίωση των προσδοκιών σημαντικού μέρους της αγοράς δεν θα έχει θετικό αντίκτυπο μόνο στον όμιλο, αλλά γενικότερα σε ένα τμήμα του μεσαίου χώρου όπου δικαιολογημένα επενδύονται προσδοκίες.

Για τεχνικούς λόγους θα πρέπει να αναφερθεί πως στο Μυτιληναίο πραγματοποιήθηκε ένα πακέτο 1.215.620 τεμαχίων στα 12 ευρώ, 1 εκατ. στα 8,10 ευρώ για τη Μέτκα και 647.350 τεμαχίων στα 17,30 ευρώ για το Αλουμίνιον της Ελλάδος.

Πέραν, όμως, του Μυτιληναίου συνεχίζεται η απόλυτα επιτυχής ανοδική αντίδραση της Geniki Bank (σήμερα μέχρι στιγμής κατά 4,1%, στα 9,70 ευρώ).

Να σημειωθεί πως είναι η τρίτη κατά σειρά θετική αντίδραση της μετοχής μετά την ολοκλήρωση της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου.

Από τη δεύτερη κατηγορία φαίνεται πως μέρος τη ρευστότητας και των υπεραξιών που έχουν κατοχυρωθεί στις τελευταίες συνεδριάσεις από άλλες μετοχές αυτού του χώρου μεταφέρονται από τα 5,54 ευρώ στον τίτλο της ΕΥΑΘ.

Η μετοχή αντιδρά μέχρι στιγμής κατά 2,6%, μέχρι τα 5,64 ευρώ.

Με βάση τις συναλλαγές φαίνεται να κεντρίζουν το ενδιαφέρον οι μετοχές της Νεοχημική, ΑΕΓΕΚ, Lavipharm και FORTΗnet.

Από την υπόλοιπη αγορά ξεχωρίζουν η για ακόμη μία συνεδρίαση ανοδική αντίδραση της Intertech, όπου προφανώς έχουν δρομολογηθεί εξελίξεις, οι Veterin, Unibrain, Intramet, ΔΟΛ, Creta Farm, Ζήνων και ορισμένες ακόμη αυτής της κατηγορίας.

Για τη συνέχεια και μόνο για λόγους... γοήτρου, θα θέλαμε να βλέπαμε το Γ.Δ. σταθερά και πάλι υψηλότερα των 3.300 μονάδων και τον FTSE-20 να καλύπτει μέρος του αρχικού αρνητικού ανοίγματος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v