Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Πέμπτης

Το νέο ”ιστορικό ρεκόρ” των τιμών του πετρελαίου, τα υψηλά τετραετίας της Σοφοκλέους, η απεργία των τραπεζοϋπαλλήλων στις 16/8, τα οικονομικά μεγέθη εξαμήνου του ομίλου Μυτιληναίου, αλλά και οι ”αντοχές” της ΔΕΗ είναι μερικά από τα θέματα που σχολιάζουν τα πρωτοσέλιδα του Τύπου της Πέμπτης.

Ο Τύπος της Πέμπτης
Το νέο ”ιστορικό ρεκόρ” των τιμών του πετρελαίου, τα υψηλά τετραετίας της Σοφοκλέους, η απεργία των τραπεζοϋπαλλήλων στις 16/8, τα οικονομικά μεγέθη εξαμήνου του ομίλου Μυτιληναίου, αλλά και οι ”αντοχές” της ΔΕΗ είναι μερικά από τα θέματα που σχολιάζουν τα πρωτοσέλιδα του Τύπου της Πέμπτης.

Έλλειμμα: Το έλλειμμα του Δημοσίου προβλέπεται να περιοριστεί στο 3,6% του ΑΕΠ φέτος αναφέρει η Καθημερινή, η οποία συμπληρώνει πως στην πρόβλεψη αυτή προχώρησε χθες ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

Πετρέλαιο: Για δεύτερη φορά μέσα σε μια εβδομάδα οι τιμές του ”μαύρου χρυσού” πραγματοποίησαν νέο ιστορικό ρεκόρ, στα 62,50 δολάρια επισημαίνει η Ημερησία.

Ακίνητα-Φορολογία: Για εμπλοκή με την Ε.Ε. για τους φόρους στα ακίνητα κάνει λόγο η Ημερησία, σύμφωνα με την οποία βάσει της κοινοτικής νομοθεσίας δεν είναι δυνατή η απαλλαγή της πρώτης κατοικίας από τον ΦΠΑ.

Μέτρα ανακούφισης των αγοραστών πρώτης κατοικίας εξετάζει η κυβέρνηση για περιορισμό των συνεπειών από την επικείμενη αύξηση των αντικειμενικών τιμών, αναφέρει η Ναυτεμπορική.

Το σημαντικό ειδικό βάρος στον χώρο της φορολογίας ακινήτων έριξε χθες η Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Αττικής (εκπροσωπεί 122 Δήμους και Κοινότητες) προτείνοντας να αυξηθούν οι αντικειμενικές αξίες μόνο κατά 10%, σημειώνει η Οικονομική Ελευθεροτυπία.

Με βραχυκύκλωμα -μέσω Βρυξελλών- απειλείται η απόφαση της κυβέρνησης να εξαιρέσει την πρώτη κατοικία από τον ΦΠΑ, αναφέρουν Τα Νέα.

Αλλαγή σκηνικού επιφέρει στην αγορά ακινήτων το νέο καθεστώς φορολογίας κεφαλαίου που θα ισχύσει από 1ης Ιανουαρίου 2006, σύμφωνα με την Εξπρές.

Σοφοκλέους: Στα υψηλότερα επίπεδα 4ετίας έφτασε η Σοφοκλέους σύμφωνα με την Ημερησία, η οποία παράλληλα αναφέρει γιατί οι ξένοι θεσμικοί ποντάρουν και πάλι στις τράπεζες.

Εκπλήσσει καλοκαιριάτικα η Σοφοκλέους με πρωταγωνιστές τη ΔΕΗ και τον ΟΤΕ, επισημαίνει Το Βήμα.

Αστικές Συγκοινωνίες: Κατά 111 εκατ. ευρώ αυξήθηκαν τα ελλείμματα των συγκοινωνιακών φορέων το 2004, αποκαλύπτοντας μια τεράστια ”μαύρη τρύπα”, η οποία μπορεί να οδηγήσει όχι μόνο σε αυξήσεις εισιτηρίων –όπως άλλωστε αναμένεται το 2006- αλλά και σε ιδιωτικοποιήσεις κερδοφόρων τμημάτων των μέσων μαζικής μεταφοράς αναφέρει Το Βήμα.

ΟΤΟΕ: Σε 24ωρη απεργία στις 16 Αυγούστου προχωρεί η ΟΤΟΕ, η οποία δεν ορίζει εκπροσώπους στο Δ.Σ. του νέου ταμείου, σημειώνει η Ημερησία.

Καύσιμα: Αδικαιολόγητα υψηλές τιμές διαπιστώνει το υπουργείο Ανάπτυξης ότι διαμορφώνονται στα υγρά καύσιμα που πωλούνται σε δώδεκα νομούς της χώρας και στα πρατήρια των εθνικών οδών, σύμφωνα με το Κέρδος.

Ολυμπιακά: Το θέμα των οφειλών του υπουργείου Πολιτισμού στους εργολήπτες που εκτέλεσαν ολυμπιακά έργα ή τα συντηρούν και στις ΔΕΚΟ, που ανέρχονται στα 200 εκατ. ευρώ, απασχόλησε τη χθεσινή συνάντηση Γ. Αλογοσκούφη – Φ. Πάλλη-Πετραλιά σύμφωνα με την Καθημερινή.

Στα 12 δισ. ευρώ ανήλθε το συνολικό κόστος των Ολυμπιακών Αγώνων, αναφέρει η Ναυτεμπορική.

Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο: Στο πρώτο εξάμηνο του 2006 θα πραγματοποιηθεί η είσοδος του Τ.Τ. στο Χ.Α. αναφέρει η εφημερίδα Χρηματιστήριο, σύμφωνα με την οποία εξετάζεται η απομείωση κεφαλαίου κατά 500 εκατ. ευρώ.

ΟΤΕ: ”Εσωτερικό δάκτυλο” σε βάρος της εθελουσίας εξόδου του ΟΤΕ αποκάλυψε χθες στη Βουλή ο υπουργός Οικονομίας, ο οποίος ενημερώνοντας την Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων ανέφερε ότι κατά τη συνάντηση που είχε με την αρμόδια επίτροπο κ. Κροές για θέματα ανταγωνισμού σχημάτισε την εικόνα ότι ”δεν φαίνεται να υπάρχουν ιδιαίτερες αντιρρήσεις για το θέμα της ρύθμισης στον ΟΤΕ, παρότι υπάρχει μικρός ανταγωνιστής της εγχώριας αγοράς που έχει κάνει προσφυγή και θα εξετασθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή” τονίζει το Κέρδος.

Κατηγορηματικός ήταν ο Γιώργος Αλογοσκούφης στη Βουλή χθες ότι δεν θα υπάρξουν κυρώσεις από την Ε.Ε. για τις ρυθμίσεις στο Ασφαλιστικό των τραπεζών και στον ΟΤΕ, σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική.

ΔΕΗ: Άντεξε το σύστημα ηλεκτροδότησης της χώρας ακόμη ένα ρεκόρ κατανάλωσης όλων των εποχών: στα 9.665 MW έφτασε χθες, αλλά πέραν ορισμένων κατευθυνόμενων μικροδιακοπών δεν σημειώθηκε σημαντική περικοπή παροχής ρεύματος τονίζει Το Βήμα.

Την επιβολή προστίμων στην υπερκατανάλωση εισηγείται η ΔΕΗ, ως μέτρο για τον περιορισμό της ζήτησης τις ώρες αιχμής, αναφέρει η Καθημερινή.

Μυτιληναίος: Με 159,5 εκατ. ευρώ (από 81 εκατ. ευρώ) συνέτριψε τις προβλέψεις των αναλυτών η Μυτιληναίος, σημειώνει η Ημερησία, ενώ η εφημερίδα Χρηματιστήριο συμπληρώνει πως ο όμιλος βρίσκεται στην πιο δημιουργική φάση της ιστορίας τους.

Intracom: Στην Intracom πέρασε το 22,5% της FORΤΗnet, μολονότι η αρχική συμφωνία αφορούσε την απόκτηση του 18,04% της εταιρίας τηλεπικοινωνιών αναφέρει η Καθημερινή.

ΕΥΑΘ: Γιατί ”προσέχουν” τη μετοχή της ΕΥΑΘ εξηγεί η εφημερίδα Χρηματιστήριο, που κάνει λόγο για εταιρία-μονοπώλιο και τίτλο προς αναβάθμιση.

Alfa Alfa Holdings: Μέσα στον Αύγουστο θα κριθεί το μέλλον του ομίλου Alfa Alfa Holdings, προκειμένου να επιτευχθεί η πολυπόθητη συμφωνία με τις δέκα και πλέον τράπεζες για την ευρύτερη ρύθμιση των χρεών του, αναφέρει το Κέρδος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v