Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ηπια... αποθέρμανση

Μέχρι και 0,75% χαμηλότερα πιέστηκε ο Γ.Δ., με την προσφορά να εμφανίζεται συγκριτικά με χθες ενισχυμένη σε μετοχές κυρίως των Alpha Bank και Εθνικής. Στο περίπου 1 προς 2 διαμορφώνεται η σχέση ανοδικών – πτωτικών, με το ”μικρομεσαίο” χώρο να παραμένει, εκτός μεμονωμένων περιπτώσεων, σε επιφυλακή.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Συγκριτικά περισσότερες απ’ ό,τι χθες εμφανίζονται οι μέχρι στιγμής πωλήσεις σε μετοχές του FTSE-20.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την υποχώρηση του Γ.Δ. προς τις 3.270 μονάδες, λόγω και της κατά 0,58% διόρθωσης του FTSE-20.

Οι συναλλαγές εμφανίζονται, πάντα μέχρι στιγμής, συγκριτικά περισσότερες στις μετοχές της Εθνικής (προς τα 30,5 ευρώ), στην Alpha Bank προς τα 22,7 ευρώ και τη Eurobank προς τα 26,30 ευρώ.

Στην περίπτωση της Eurobank οι συναλλαγές, δηλαδή η εν δυνάμει προσφορά, είναι συγκριτικά λιγότερη απ’ ό,τι χθες.

Στη μετοχή του ΟΤΕ, μετά την τιμή εκκίνησης στα 16,94 ευρώ και την υψηλή στα 17,02 ευρώ, φαίνεται να διαμορφώνεται τάση ισορροπίας με βάση τα 16,9 ευρώ.

Την ίδια στιγμή εμφανίζονται αυξημένες συναλλαγές στη μετοχή της Geniki Bank προς τα 8,76 ευρώ, στον Αλουμίνιον προς τα 18,30 ευρώ, στη Μέτκα προς τα 8,40 ευρώ και την Τεχνική Ολυμπιακή προς τα 5,64 ευρώ.

Με λιγότερες συναλλαγές αντιδρούν μέχρι στιγμής οι μετοχές των Ιασώ, Ηρακλής, Μυτιληναίος, Άκτωρ, S&B Bιομηχανικά Ορυκτά.

Από το μεσαίο χώρο, με βάση τις αρχικές συναλλαγές, ενδιαφέρον παρουσιάζει η Βιοτέρ προς τα 0,97 ευρώ, η Μπάρμπα Στάθης στα 5,90 ευρώ, ο ΟΛΘ προς τα 10,76 ευρώ και η Ρόκας στα 8,62 ευρώ.

Η διόρθωση της αγοράς μέχρι και κατά 0,65% χαμηλότερα (στις 11:45) διαμόρφωσε τη σχέση ανοδικών – πτωτικών από το αρχικό περίπου 1 προς 1 στο 1 προς 2.

Έτσι, μετά το πρώτο ημίωρο, μετοχές με αυξημένη εμπορευσιμότητα και ποσοστό θετικής μεταβολής ήταν οι Λεβεντάκης, Creta Farm, Betanet, ΑΕΓΕΚ, Εικόνα Ηχος, Δομική Κρήτης, Ιντραμέτ, Cyclon, Ελληνικά Καλώδια, Βέτεριν, Lannet, Elinoil, Aspis Bank, Mevaco και λίγες ακόμη με ποσοστό μεγαλύτερο του 1%.

Ζητούμενο για τη συνέχεια είναι η επιβεβαίωση (ή όχι) της ευρύτερης περιοχής ”στήριξης”, που είχε δοκμαστεί και προχθές πέριξ των 3.250 μονάδων.

Μετοχή-”κλειδί” για την τάση ο ΟΤΕ, λόγω της προσφοράς που εμφανίστηκε σε τιμές πάνω από τα 17 ευρώ, αλλά και της διάθεσης να εμφανιστούν οι αγοραστές ακόμη λίγο πιο χαμηλά σε Εθνική και Alpha Bank.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v