Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Από τις ευρωπαϊκές αγορές η τάση

Τη διατήρηση της συσσώρευσης, αλλά και την ενδεχόμενη συνέχιση κινήσεων αποκόμισης κερδών επισημαίνουν στα reports τους οι χρηματιστηριακές, οι οποίες εκτιμούν πως η τάση για τη Σοφοκλέους αναμένεται να προέλθει από τις ευρωπαϊκές αγορές. ΟΤΕ, Μυτιληναίος, Eurobank, Πειραιώς και Coca Cola 3Ε στο επίκεντρο.

ΑΧΕ: Από τις ευρωπαϊκές αγορές η τάση
Τι εκτιμάται για σήμερα: Περιορισμένο παραμένει το ενδεχόμενο πτώσης για τη Σοφοκλέους, εκτιμά η Marfin Analysis, η οποία συμπληρώνει όμως πως δεν αποκλείεται η συνέχιση κινήσεων αποκόμισης κερδών.

Από την πλευρά της, η Emporiki εκτιμά ότι ο Γενικός Δείκτης µπορεί να ξεκινήσει ανοδικά κατά τη σηµερινή συνεδρίαση, υποκινούµενος κυρίως από τη θετική εικόνα που αναµένεται να παρουσιάσουν οι ευρωπαϊκές αγορές.

Ωστόσο, η χαµηλή συναλλακτική δραστηριότητα αποτελεί πρόβληµα για τη διατήρηση της ανοδικής κίνησης, συμπληρώνει η Emporiki.

Στην έναρξη της περιόδου ανακοίνωσης αποτελεσμάτων πρώτου εξαμήνου, η οποία ξεκινάει ουσιαστικά αύριο με τον όμιλο Μυτιληναίου, εκτιμά η Proton Securities πως θα στραφούν τα βλέμματα των επενδυτών.

Επιπλέον, η Proton Securities συμπληρώνει πως η Σοφοκλέους ενδέχεται να ακολουθήσει την τάση των ευρωπαϊκών αγορών, ελλείψει ροής ειδήσεων, η οποία και θα μπορούσε να δημιουργήσει κατεύθυνση.

Τάσεις συσσώρευσης επιδεικνύει η Σοφοκλέους ύστερα από την ισχυρή άνοδο του Ιουλίου, αναφέρει η Εγνατία Finance, που προβλέπει ότι η εν λόγω εικόνα θα διατηρηθεί βραχυπρόθεσμα.

Η έλλειψη ειδήσεων και η περίοδος διακοπών που διανύουμε υποδηλώνουν ότι οι όγκοι των συναλλαγών θα παραμείνουν σε σχετικά χαμηλά επίπεδα, συμπληρώνει η Εγνατία Finance.

Επιπλέον, η Εγνατία Finance σημειώνει πως η ανακοίνωση μεγεθών πρώτου εξαμήνου από τις Τράπεζα Πειραιώς και EFG Eurobank στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας θα δώσει μια πρόγευση για το σύνολο του κλάδου και ως εκ τούτου αναμένεται να επηρεάσουν όλες τις τραπεζικές μετοχές.

Μεταξύ των μετοχών που αναμένεται να προσελκύσουν το επενδυτικό ενδιαφέρον, σύμφωνα με τη Σίγμα Securities, τις ερχόμενες ημέρες είναι αυτές του ΟΤΕ, του ομίλου Μυτιληναίου (λόγω της ανακοίνωσης μεγεθών εξαμήνου), των Eurobank και Πειραιώς, αλλά και της Coca Cola 3Ε η οποία θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα εξαμήνου στις 16 Αυγούστου.

Εξάλλου, η Eurocorp εκτιμά ότι οι ευρωπαϊκές αγορές αναμένεται να ανοίξουν υψηλότερα, σε συνέχεια της θετικής εικόνας που κατέγραψε χθες η Wall Street, ενώ συμπληρώνει πως ανάλογα αναμένεται να κινηθεί και η Σοφοκλέους.

Τι έγινε χθες: Υψηλότερα έκλεισε χθες η ελληνική αγορά, με τον Γενικό Δείκτη να καταγράφει κέρδη 0,52%, αναφέρει η Marfin Analysis.

Η χρηματιστηριακή συμπληρώνει πως οι μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης υπεραπέδωσαν, με τη συναλλακτική δραστηριότητα να επικεντρώνεται στις μετοχές των ΟΠΑΠ, Cosmote, ΟΤΕ, Αγροτικής Τράπεζας και Τεχνικής Ολυμπιακής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v