Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ και ΟΛΘ στο προσκήνιο

Στα πάνω του ο ΟΤΕ, καθώς η και τύποις ολοκλήρωση της διαδικασίας του μετατρέψιμου ανοίγει το δρόμο για την επόμενη κίνηση, που οδηγεί στην έκτη κατά σειρά μετοχοποίηση του Οργανισμού. Από το μεσαίο χώρο ξεχωρίζουν η υπεραπόδοση του ΟΛΘ και επιμέρους τίτλοι, με αυξημένη εμπορευσιμότητα.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Ο ΟΤΕ, η μετοχή - επιλογή των ισχυρών και των επιχειρηματικών εξελίξεων, ενισχύεται κατά 1,1%.

Ο τίτλος του ΟΤΕ, με συναλλαγές περίπου 200.000 τεμαχίων (στις 11:50), με περισσότερες των 300 πράξεων αντέδρασε μέχρι τα 16,76 ευρώ, για να ισορροπήσει στη συνέχεια στα 16,72 ευρώ, όπου οι αγοραστές εμφανίζονται... προθυμότεροι.

Η μετοχή της Εθνικής, όπως και χθες, ξεκίνησε χαμηλότερα από τα 30,64 ευρώ, για να αντιδράσει γρήγορα προς τα 31,1 ευρώ και να διαμορφωθεί με οριακή ζημιά λίγο χαμηλότερα, στα 30,98 ευρώ.

Στη μετοχή της Alpha Bank, όπου συγκριτικά εμφανίζεται ικανοποιητική εμπορευσιμότητα, η μετοχή κινήθηκε μέχρι τα 23,14 ευρώ, για να διαμορφωθεί λίγο χαμηλότερα στις 11:30.

Από τεχνικής πλευράς, ισχυρή εμφανίζεται η τάση για την Πειραιώς, προς τα 16,22 ευρώ, και σε σημερινή συνεδρίαση για την Intracom προς τα 4,48 ευρώ, ενώ ακολουθούν από πλευράς απόδοσης οι Coca Cola, Cosmote, Γερμανός και ΕΛΠΕ.

Οι συναλλαγές είναι κατάτι λιγότερες από ό,τι χθες την ίδια ώρα, στα περίπου 21 εκατ. ευρώ, με την αναλογία ανοδικών – πτωτικών να διαμορφώνεται στο περίπου 1 προς 1.

Από το μεσαίο χώρο ξεχωρίζει η με αυξημένες συναλλαγές αντίδραση κατά 1,5% στα 5,36 ευρώ της Τεχνικής Ολυμπιακής, της ΕΥΔΑΠ στα 7,16 ευρώ, της Ζάχαρης στα 3,84 ευρώ, του ΔΟΛ στα 3,08 ευρώ, της Attica Group στα 3,08 ευρώ και της S&P στα 6,76 ευρώ.

Στη μετοχή του ΟΛΠ η όποια ελάχιστη προσφορά εκδηλώθηκε μέχρι τα 15,66 ευρώ, όπου και υποχώρησε από την τιμή ανοίγματος των 15,9 ευρώ.

Από το λιμενικό δίδυμο εμφανίζονται πιεστικότεροι σήμερα οι αγοραστές στον ΟΛΘ, καθώς ξεκινώντας από τα χαμηλά των 9,9 ευρώ, οδήγησαν πολύ γρήγορα με συναλλαγές περισσότερες των 22.000 τεμαχίων την τιμή στα 10,50 ευρώ (6,71%).

Από τεχνικής πλευράς, είχε αναφερθεί και χθες πως η μετοχή του ΟΛΘ υστερούσε συγκριτικά έναντι του ΟΛΠ, ενώ μετά την καταγραφή ιστορικά υψηλής τιμής, το διάγραμμα της μετοχής έδειχνε τελείως ”κούφιο” προς τα πάνω.

Στα 10,50 ευρώ, με απόδοση μέχρι στιγμής 6,71% για σήμερα, ο ΟΛΘ οδηγείται σε νέο ιστορικά υψηλό επίπεδο.

Με βάση την τρέχουσα κεφαλαιοποίηση, που ξεπερνά πλέον τα 100 εκατ. ευρώ, μπορεί να συγκαταλεγεί στις μετοχές της ”διεθνούς αγοράς”.

Αυτό που μένει να... διορθωθεί στον ΟΛΘ είναι το κριτήριο της εμπορευσιμότητας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v