Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Τρίτης

Οι τρόποι κάλυψης στα ”κενά” του προϋπολογισμού, το νέο τοπίο στην αγορά ακινήτων, το ”ιστορικό” ρεκόρ στις τιμές του πετρελαίου, το μετατρέψιμο ομολογιακό του ΟΤΕ που λήγει σήμερα, η χθεσινή εικόνα στη Σοφοκλέους είναι μερικά από τα θέματα που σχολιάζει ο Τύπος της Τρίτης.

Ο Τύπος της Τρίτης
Οι τρόποι κάλυψης στα ”κενά” του προϋπολογισμού, το νέο τοπίο στην αγορά ακινήτων, το ”ιστορικό” ρεκόρ στις τιμές του πετρελαίου, το μετατρέψιμο ομολογιακό του ΟΤΕ που λήγει σήμερα, η χθεσινή εικόνα στη Σοφοκλέους είναι μερικά από τα θέματα που σχολιάζει ο Τύπος της Τρίτης.

Οικονομία: Συνέχιση των μεταρρυθμίσεων, μείωση του ελλείμματος κάτω από το 3% του ΑΕΠ με ”ήπια δημοσιονομική προσαρμογή” και συγκρατημένες παροχές για μισθωτούς και συνταξιούχους θα είναι οι κατευθύνσεις της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης για το 2006 και το 2007, τονίζει η Ναυτεμπορική.

Προϋπολογισμός: Τρόπους κάλυψης των κενών του προϋπολογισμού αναζητεί η κυβέρνηση σύμφωνα με Το Βήμα, που επικαλούμενο πληροφορίες σημειώνει ότι επαναφέρονται οι περιοδικές δηλώσεις του ΦΠΑ, ξεκινά φοροκυνηγητό των μικρομεσαίων και συντηρείται η ασάφεια γύρω από τα ακίνητα.

Αποκρατικοποιήσεις: Κρίσιμο τεστ για την πορεία των αποκρατικοποιήσεων θα αποτελέσει η διάθεση του ποσοστού 10% μετοχών του ΟΤΕ, που αντιστοιχεί σε παλαιό μετατρέψιμο ομολογιακό δάνειο και επανέρχεται σήμερα στον έλεγχο του Δημοσίου, αναφέρει η Εξπρές.

Ακίνητα: Νέο τοπίο στην αγορά ακινήτων διαμορφώνει η επιβολή ΦΠΑ στα ακίνητα από το 2006, αφού το σχετικό νομοσχέδιο που δίνεται προς διαβούλευση περιλαμβάνει πλήθος διατάξεων που επηρεάζουν την κτηματαγορά τονίζει η Καθημερινή.

Επιβολή ΦΠΑ 19% στο χώρο της οικοδομής και φόρο υπερτιμήματος εισάγει από 1/1/2006 το νομοσχέδιο για τη φορολογία ακινήτων που δίδει σύντομα στη δημοσιότητα ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης σημειώνει η Ελευθεροτυπία.

Την πλήρη διαφάνεια στις αγοραίες αξίες και αγοραπωλησίες ακινήτων μεταξύ επιχειρήσεων θα διασφαλίσει η επέκταση της εφαρμογής των Διεθνών Εκτιμητικών Προτύπων, καθώς θα εναρμονισθούν πλήρως όλες οι μέχρι σήμερα εφαρμοζόμενες μέθοδοι εκτιμήσεων ακινήτων αλλά και κάθε είδους οικονομικών αξιών, επισημαίνει το Κέρδος.

Ασφαλιστικό: Δεν αλλάζουν οι βασικές αρχές του Ασφαλιστικού μέχρι το τέλος της τετραετίας, επανέλαβε χθες ο υπουργός Απασχόλησης Π. Παναγιωτόπουλος σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική.

Σοφοκλέους: Η άνοδος του Χ.Α. δεν έχει μεταβάλει τα δεδομένα για μεγάλο αριθμό μετοχών αναφέρει η Ημερησία, σύμφωνα με την οποία ακόμη 37 μετοχές ”φλερτάρουν” με την τρίωρη διαπραγμάτευση, ενώ ταυτόχρονα επισημαίνει ότι τον Σεπτέμβριο ξεκινούν έλεγχοι σε ισολογισμούς.

Βιομηχανία: Βελτίωση του δείκτη εμπιστοσύνης καταγράφηκε τον Ιούλιο σημειώνει η Ημερησία, η οποία, όμως, συμπληρώνει πως υπάρχει ανησυχία για νέα άνοδο του πληθωρισμού.

Πετρέλαιο: Σε ύψος-ρεκόρ των 62,30 δολαρίων το βαρέλι έφτασε η τιμή του πετρελαίου, αναφέρει η Ημερησία, σύμφωνα με την οποία παίζεται ”άγριο κερδοσκοπικό παιχνίδι” σε Λονδίνο και Νέα Υόρκη με αφορμή τον θάνατο του Σαουδάραβα βασιλιά Φαχντ.

Θάνατος και πυρκαγιές εκτίναξαν το πετρέλαιο σε νέο ιστορικό ρεκόρ, σημειώνει η Καθημερινή.

EasyHotel: Στο Κένσιγκτον άνοιξε το πρώτο easyHotel, το οποίο θα λειτουργήσει με το ίδιο οικονομικό μοντέλο όπως και η αεροπορική εταιρία φτηνών εισιτηρίων easyJet αναφέρει Το Βήμα.

Εμπορική: Φαίνεται ότι εξασθενεί το μέτωπο σύγκρουσης που έτεινε να δημιουργηθεί στην Εμπορική Τράπεζα, αφού όπως προκύπτει σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Χρηματιστήριο και από τις δύο πλευρές υπερισχύουν οι πιο μετριοπαθείς δυνάμεις, ενώ παράλληλα επισημαίνεται πως η τιμή για την αύξηση κεφαλαίου προσδιορίζεται στα 17-18 ευρώ.

ΟΤΕ: Αναταραχή, προβληματισμό, αλλά και δυσπιστία για την ορθότητα, αλλά και την καθαρότητα κάποιων κρίσιμων επιλογών της ηγεσίας του ΟΤΕ προκάλεσε η προχθεσινή αποκάλυψη της Καθημερινής σχετικά με τις διπλάσιες αμοιβές που δέχτηκε ο Οργανισμός να καταβάλει για την τεχνική υποστήριξη των συστημάτων στις εταιρίες Intracom, Siemens και ΑΝΚΟ, αναφέρει η εφημερίδα στο σημερινό φύλλο της.

Συνεχίστηκαν και χθες οι πιέσεις στη μετοχή του ΟΤΕ, καθώς πολλοί υποστηρίζουν πως το οικονομικό επιτελείο έχει αποφασίσει να διαθέσει πολύ σύντομα το 10% που θα προκύψει από το ομολογιακό δάνειο σε θεσμικούς επενδυτές, αναφέρει Το Βήμα.

ΔΕΗ: Στα όρια της αντοχής του κινείται το ηλεκτρικό σύστημα της χώρας, καθώς η ζήτηση είναι υψηλή, αναφέρει η Καθημερινή, σύμφωνα με την οποία είναι πολύ πιθανό ότι σήμερα θα σημειωθεί ρεκόρ κατανάλωσης ρεύματος όλων των εποχών, εκτίμηση που έχει θέσει σε συναγερμό όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Intracom: Το έργο της υλοποίησης υπηρεσιών νοήμονος δικτύου του μεγαλύτερου εναλλακτικού παρόχου σταθερής τηλεφωνίας της Πολωνίας ανέλαβε η Intracom, αναφέρει το Κέρδος.

Άβαξ: Την κατασκευή του νέου κτιρίου μηχανογράφησης της Εθνικής Τράπεζας στον Γέρακα, προϋπολογισμού 19,83 εκατ. ευρώ, ανέλαβε η J&P Άβαξ, σημειώνει Το Βήμα.

Probank: Κατά 66% αυξήθηκαν τα κέρδη της Probank στο πρώτο εξάμηνο του 2005 αναφέρει η εφημερίδα Χρηματιστήριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v