Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Συσσώρευσης συνέχεια

Με τάσεις συσσώρευσης εκτιμούν οι χρηματιστηριακές πως θα συνεχίσει να κινείται η αγορά, ελλείψει σημαντικών ειδήσεων, αλλά και εν όψει της ανακοίνωσης μεγεθών πρώτου εξαμήνου, ενώ μερίδα των αναλυτών εκτιμά πως το ενδεχόμενο πτώσης είναι περιορισμένο. Εξάλλου, αναμένεται εξασθένηση των πιέσεων σε ΟΤΕ.

ΑΧΕ: Συσσώρευσης συνέχεια
Τι εκτιμάται για σήμερα: Περιορισμένη φαίνεται η πιθανότητα για πτωτική κίνηση της αγοράς σύμφωνα με τη Marfin Analysis.

Την έλλειψη σημαντικών ειδήσεων, οι οποίες και θα μπορούσαν να διαμορφώσουν τάση, εντοπίζει η Proton Securities, επισημαίνοντας ότι κατά συνέπεια η κατεύθυνση θα προέλθει αφενός από το εξωτερικό και αφετέρου από τις προβλέψεις για τα οικονομικά μεγέθη δεύτερου τριμήνου.

Επίσης, η Proton Securities συμπληρώνει πως η εξασθένηση των ρευστοποιήσεων στον ΟΤΕ θα συμβάλει ώστε ο Γενικός Δείκτης να παραμείνει σε θετικό έδαφος.

Τάσεις συσσώρευσης, όπως ήταν άλλωστε αναμενόμενο, επέδειξε χθες η Σοφοκλέους, αναφέρει η Εγνατία Finance, η οποία συμπληρώνει πως και σήμερα η ελληνική αγορά αναμένεται να κινηθεί στο ίδιο μοτίβο.

Επιπλέον, η Εγνατία Finance συμπληρώνει πως οι πιέσεις στη μετοχή του ΟΤΕ αναμένεται να υποχωρήσουν, ενώ σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή το αγοραστικό ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί για τις τράπεζες θα παραμείνει.

Σε γενικές γραμμές, αναφέρει η Εγνατία Finance, υπάρχουν περαιτέρω περιθώρια για ανοδική κίνηση στη Σοφοκλέους, ενώ η χρηματιστηριακή επισημαίνει πως η καταγραφή σημαντικής ανοδικής κίνησης στην παρούσα φάση δεν είναι πιθανή.

”Μεγαλύτερη αξία” σε τίτλους που υποστηρίζονται από ισχυρή ανάπτυξη σε επίπεδο κερδοφορίας εντοπίζει η Σίγμα Securities, σύμφωνα με την οποία τα αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου και περαιτέρω κίνητρα από την κυβέρνηση αναμένεται να αποτελέσουν καταλύτες ώστε να κινηθεί η αγορά σε υψηλότερα επίπεδα.

Τι έγινε χθες: Σχεδόν αμετάβλητη έκλεισε η αγορά στη χθεσινή συνεδρίαση, ανακτώντας τις απώλειες που πραγµατοποιήθηκαν στην αρχή της συνεδρίασης, υποκινούµενη κυρίως από µετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης, αναφέρει η Marfin Analysis.

Σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή, η συναλλακτική δραστηριότητα επικεντρώθηκε σε ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Εθνική Τράπεζα και Αγροτική Τράπεζα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v