Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Τετάρτης

Στις αλλαγές που θα επέλθουν στην αγορά των ακινήτων από 1/1/2006, σε εκτιμήσεις για τον πληθωρισμό τον Ιούλιο, στις λιανικές πωλήσεις, αλλά και στις πωλήσεις των αυτοκινήτων, καθώς και στη μεταβίβαση του 10% του ΟΤΕ από το Δημόσιο αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ο Τύπος της Τετάρτης.

Ο Τύπος της Τετάρτης
Στις αλλαγές που θα επέλθουν στην αγορά των ακινήτων από 1/1/2006, σε εκτιμήσεις για τον πληθωρισμό τον Ιούλιο, στις λιανικές πωλήσεις, αλλά και στις πωλήσεις των αυτοκινήτων, καθώς και στη μεταβίβαση του 10% του ΟΤΕ από το Δημόσιο αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ο Τύπος της Τετάρτης.

Ακίνητα: Η αύξηση των αντικειμενικών αξιών έως και 50%, που θα ισχύσει με την εφαρμογή ΦΠΑ στα ακίνητα από την αρχή του επόμενου έτους, πυροδοτεί περαιτέρω την αγορά ακινήτων, η οποία βρίσκεται σε έξαρση, τονίζει η Καθημερινή.

Αλλαγές στην αγορά των ακινήτων –θετικές και αρνητικές– επέρχονται το 2006 σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική, ενώ ο Ελεύθερος Τύπος αναφέρει πότε συμφέρει η αγορά ακινήτου και η γονική παροχή.

Το νέο πλαίσιο της φορολογίας κεφαλαίου ανακοίνωσε χθες η κυβέρνηση, αναφέρει η Εξπρές, η οποία συμπληρώνει πως επέρχεται αύξηση στα αφορολόγητα όρια μεταβιβάσεως, ήπια αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών, επισημαίνοντας πως στόχος είναι η πάταξη της φοροδιαφυγής.

Το νομοσχέδιο για τις μεταβιβάσεις, τις κληρονομιές και τις δωρεές όσον αφορά στα ακίνητα ενέκρινε χθες η Κυβερνητική Επιτροπή σύμφωνα με Το Βήμα, που αναφέρεται στις τέσσερις αλλαγές που επέρχονται στη φορολόγηση των ακινήτων.

Μεγάλες φορολογικές αλλαγές στα ακίνητα ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης σημειώνει η Ημερησία, που κάνει λόγο για σοκ στην αγορά των ακινήτων.

Δεδομένη είναι η επιβάρυνση στα ακίνητα με ΦΠΑ 19% αναφέρει η Ελευθεροτυπία, ενώ επισημαίνει πως έπεται συνέχεια.

Βαρύ θα είναι το φορολογικό φορτίο για τους αγοραστές ακινήτων μετά την 1//1/2006, ενώ παράλληλα προκαλείται χάος και ευνοείται η κερδοσκοπία, αναφέρουν Τα Νέα.

Τιμάριθμος: Άνοδο θα καταγράψει ο τιμάριθμος τον Ιούλιο, όπως ανέφερε χθες ο υπουργός Οικονομίας, σημειώνει η Καθημερινή, ενώ συμπληρώνει πως σύμφωνα με πληροφορίες θα κινηθεί στα επίπεδα του 3,8%, από 3,3% τον προηγούμενο μήνα Ιούνιο.

Λιανικές Πωλήσεις: Στάσιμες παρέμειναν οι λιανικές πωλήσεις στο πεντάμηνο, με εξαίρεση τα καταστήματα τροφίμων αναφέρει η Ημερησία.

Πωλήσεις Αυτοκινήτων: Καθίζηση παρατηρείται στην αγορά των αυτοκινήτων, που δεν κατάφερε να ξεφύγει από τη συνολική ύφεση των τελευταίων μηνών, επισημαίνει Το Βήμα.

Ευρώ: Υποτιμήθηκε το ευρώ έναντι 57 νομισμάτων, μεταξύ των 65 πιο διαδεδομένων παγκοσμίως, αναφέρει η εφημερίδα Χρηματιστήριο.

Εξαγορές: Με ταχύτερες διαδικασίες, συγκεκριμένες προδιαγραφές και με πολλά και πλήρως αντικειμενικά κριτήρια θα γίνονται οι αποτιμήσεις των επιχειρήσεων, διευκολύνοντας τις εξαγορές, συγχωνεύσεις και συμμετοχές σε εισηγμένες και μη εισηγμένες επιχειρήσεις, αναφέρει το Κέρδος.

Τράπεζες: Πολύ κοντά στην υλοποίηση σημαντικών deals βρίσκονται οι ευρωπαϊκές τράπεζες, σύμφωνα με την CSFB σημειώνει η Ημερησία.

Μέταλλα: Το πρώτο δείγμα γραφής της τρέχουσας χρήσης είναι ικανοποιητικό για τους 13 εισηγμένους του κλάδου των βασικών μετάλλων, αναφέρει το Κέρδος, συμπληρώνοντας πως στο πρώτο τρίμηνο οι πωλήσεις των ”13” ανήλθαν στα 562,33 εκατ. ευρώ, από 535,94 εκατ. ευρώ πέρυσι.

Ξενοδοχεία: Αύξηση σε όλες σχεδόν τις κατηγορίες σημείωσαν οι πληρότητες των αθηναϊκών ξενοδοχείων τον Ιούνιο, ωστόσο παρέμειναν σε μέτρια επίπεδα, αναφέρει η Ναυτεμπορική.

Ολυμπιακή Αεροπορία: ”Λειτουργούμε υπό ομηρία, αυτοσχεδιάζουμε και κινδυνεύουμε να διαλυθούμε επιχειρησιακά περιμένοντας τον επενδυτή!”. Κάπως έτσι περιγράφεται η κατάσταση των Ολυμπιακών Αερογραμμών σε εμπιστευτικό έγγραφο που εστάλη την 1η Αυγούστου και προς τα δυο συναρμόδια υπουργεία, αναφέρει η Καθημερινή.

ΟΤΕ: Όλα είναι ανοιχτά για τον χρόνο πώλησης του 10% του ΟΤΕ σύμφωνα με την Ημερησία, η οποία σημειώνει πως ο υπουργός Οικονομίας όταν ερωτήθηκε για την πώληση του 10% του Οργανισμού μέσα στον Αύγουστο είπε ότι ”εξετάζουμε όλες τις επιλογές”.

Γενική Τράπεζα: Για πλήρη κάλυψη της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της Γενικής Τράπεζας κάνει λόγο η εφημερίδα Χρηματιστήριο, σύμφωνα με την οποία η Societe Generale κάλυψε τα ”αδιάθετα” (3,08%).

Τεχνική Ολυμπιακή: Ενισχύει την παρουσία της στις ΗΠΑ και στον χώρο της αξιοποίησης ακινήτων ο όμιλος της Τεχνικής Ολυμπιακής, επισημαίνει Το Βήμα, που αναφέρει πως η θυγατρική του ομίλου TOUSA μετέχει σε κοινοπραξία που εξαγόρασε την εταιρία Transeastern Properties.

Info-Quest: Επιβεβαιώνεται η ανάκαμψη της Info-Quest αναφέρει η εφημερίδα Χρηματιστήριο, που επισημαίνει ότι σημαντική είναι η βοήθεια της Q-Telecom.

TIM Hellas: Στα 19,6 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν τα κέρδη της TIM Hellas στο πρώτο εξάμηνο του 2005, με τη μέση μηνιαία κίνηση ανά πελάτη να ενισχύεται κατά 18,6%, σημειώνει η Εξπρές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v