Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ - ΔΕΗ σώζουν την παρτίδα

Μπορεί το καταναλωτικό κοινό να ταλαιπωρείται από τις διακοπές ρεύματος, ωστόσο το επενδυτικό κοινό αποκομίζει κέρδη της τάξεως του 3% από τη μετοχή της ΔΕΗ. Σταθερά πάνω από τα 17 ευρώ ο ΟΤΕ, τη στιγμή που η απορρόφηση της προσφοράς – διόρθωσης διαμορφώνει και πάλι στο 1 προς 1 τη σχέση ανοδικών – πτωτικών.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Καλοδεχούμενη η διάψευση του ενδεχόμενου υποχώρησης προς τις 3.250 μονάδες, ενδεικτική όμως της αίσθησης και της διάθεσης γενικότερα που επικρατούν στην αγορά.

Με το που απορροφήθηκε η προσφορά, κυρίως σε Alpha και Εθνική, οι αγοραστές τοποθετήθηκαν μέσα σε μισή ώρα μέχρι και 0,21% υψηλότερα στην Alpha Bank (προς τα 22,90 ευρώ) και προς τα 30,70 ευρώ στην Εθνική.

Η στήριξη, όμως, για τον FTSE-20 ήρθε βεβαίως από τον ΟΤΕ, με νέα τιμή στα 17,18 ευρώ, και εντυπωσιακή αντίδραση της ΔΕΗ προς τα 20,80 ευρώ (δηλαδή περίπου 3% υψηλότερα).

Η μεταβολή αυτής της τάσης αποτυπώθηκε άμεσα τόσο στη σχέση συναλλαγών – εμπορευσιμότητας όσο και ανοδικών – πτωτικών μετοχών.

Ο τζίρος ξεπέρασε τα 65 εκατ. ευρώ, με συναλλαγές και σε τίτλους χαμηλότερης χρηματιστηριακής αξίας, ενώ στο 1 προς 1, διαμορφώθηκε ο λόγος των μετοχών.

Από το μεσαίο χώρο, πέραν της Geniki Bank, ακολουθούν οι Chipita, S&B Bιομηχανικά Ορυκτά (με αυξημένες μάλιστα συναλλαγές), Εθνική Ακινήτων, Μέτκα – Μυτιληναίος, Μαΐλλης και Αττικής.

Περίπου στην ίδια κατηγορία με καλές συναλλαγές ενισχύεται κατά 3,2%, προς τα 4,50 ευρώ, η μετοχή της Lamda, της Βιοτέρ προς τα 0,99 ευρώ, της Σάνυο προς τα 0,83 ευρώ, του ΟΛΘ προς τα 10,84 ευρώ και ορισμένων ακόμη αυτής της δυναμικότητας.

Για την επόμενη ώρα (μέχρι τις περίπου 10:30) παρουσιάζει ενδιαφέρον κατ’ αρχάς η πορεία του ΟΤΕ, της Πειραιώς (σταθερά πάνω από τα 16,12 ευρώ), της Alpha Bank (σταθερά πάνω από τα 22,5 ευρώ) και της ”επιθετικής” μετά τις 12:30 ΔΕΗ, πέραν των 20,70 ευρώ.

Σε επίπεδο Γ.Δ. φαίνεται πως για σήμερα εξασφαλίζεται ένα εύρος διακύμανσης περίπου στο μέσον των 2 ορίων, χαμηλού και υψηλού, δηλαδή πέριξ των 3.290 μονάδων.

Θα φανεί, μετά περίπου τις 15:30, εάν για το Γ.Δ. θα επιδιωχθεί η προσέγγιση -ίσως και ενδοσυνεδριακά- υπέρβασης των 3.300 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v