Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Διατηρείται το ευνοϊκό momentum

Ιδιαίτερα αισιόδοξες εμφανίζονται οι χρηματιστηριακές για την πορεία της αγοράς, επισημαίνοντας το θετικό momentum, ενώ παράλληλα κάνουν λόγο για περιορισμένο ενδεχόμενο πτωτικής κίνησης. Στο επίκεντρο τα μεγέθη εξαμήνου.

ΑΧΕ: Διατηρείται το ευνοϊκό momentum
Τι εκτιμάται για σήμερα: Τη διατήρηση του θετικού momentum προβλέπει η Εθνική ΑΧΕ παρά το ενδεχόμενο –όπως επισημαίνει– να συνεχιστούν οι κινήσεις αποκόμισης κερδών.

”Ισχυρό” παραμένει το momentum τόσο στην υψηλή όσο και στη μεσαία κεφαλαιοποίηση αναφέρει η Marfin Analysis.

Από την πλευρά της η Proton Securities σημειώνει πως η ψυχολογία σε εγχώριο επίπεδο παραμένει βελτιωμένη, συμπληρώνοντας πως κατά συνέπεια το ενδεχόμενο πτώσης είναι περιορισμένο.

Παράλληλα, η Proton Securities αναφέρει πως οι τραπεζικοί τίτλοι και οι τηλεπικοινωνίες παραμένουν στο επίκεντρο.

Εξάλλου, η Εγνατία Finance σημειώνει ότι η χθεσινή εικόνα της Σοφοκλέους αποτελεί ”ισχυρή” ένδειξη ότι η ψυχολογία παραμένει ανοδική, ενώ επισημαίνει πως δεν συντρέχουν στην παρούσα φάση λόγοι για διακοπή της θετικής αυτής διάθεσης.

Ωστόσο, συμπληρώνει η Εγνατία Finance, το -θεωρητικό- περιθώριο ανόδου που διαθέτει η αγορά έχει περιοριστεί σημαντικά και ως εκ τούτου το ενδεχόμενο να παρουσιαστούν κινήσεις αποκόμισης κερδών φαντάζει ως ένα ιδιαίτερα λογικό σενάριο.

Από την άλλη όμως, οι τρέχουσες συνθήκες που επικρατούν στην αγορά περιορίζουν το ενδεχόμενο πτώσης αναφέρει η Εγνατία Finance, συμπληρώνοντας πως αναμένει τάσεις συσσώρευσης βραχυπρόθεσμα και συγκεκριμένα μέχρι την ανακοίνωση μεγεθών εξαμήνου.

Η ισχυρή ανάπτυξη της κερδοφορίας σε δεικτοβαρείς τίτλους υποστηρίζει τις υψηλές αποτιμήσεις, αναφέρει η Σίγμα Securities, η οποία συμπληρώνει πως τα ισχυρά θεμελιώδη στοιχεία σε συνδυασμό με την επιχειρηματική δραστηριότητα που καταγράφεται δύνανται να οδηγήσουν την αγορά σε υψηλότερα επίπεδα.

Τι έγινε χθες: Με κέρδη 0,77% έκλεισε ο Γενικός Δείκτης κοντά στα προηγούμενα υψηλά 52 εβδομάδων των 3.321,50 μονάδων, επίπεδο το οποίο αναμένεται να δοκιμαστεί τις ερχόμενες ημέρες, αναφέρει η Marfin Analysis.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v