Διόρθωση στην υψηλή, μερική βελτίωση σε μεσαία

Ήπιων τόνων και μέχρι στιγμής ελεγχόμενη είναι η προσφορά που εκδηλώνεται σε ορισμένους τίτλους του FTSE-20, ενώ βελτιωμένη εμφανίζεται η εικόνα στο χώρο της μεσαίας - χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης, όπου ξεχωρίζουν επιμέρους... ειδικές περιπτώσεις.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Από Δευτέρα φαίνεται να μεταθέτουν τις κινήσεις τους οι επενδυτές.

Η κατοχύρωση θέσεων συνεχίζεται με ελεγχόμενο ρυθμό σε μετοχές των Εθνικής, Alpha Bank, ΟΤΕ, ΔΕΗ, ενώ αγορές με μειωμένο ρυθμό πραγματοποιούνται κυρίως στον ΟΠΑΠ, αλλά και την Intracom.

Τεχνικά για το Γ.Δ. φαίνεται πως μέχρι στιγμής στις 3.250 μονάδες διαμορφώνεται μία ανεκτή βάση στήριξης.

Θα πρέπει, όμως, να δοκιμαστεί κυρίως την ερχόμενη εβδομάδα, καθώς η τάση του FTSE-20 σε μέγιστο βαθμό εξαρτάται από τις διαθέσεις των ξένων.

Στη Eurobank οι αγοραστές ποντάρουν στην ανακοίνωση αποτελεσμάτων αγοράζοντας σήμερα μέχρι την υψηλή τιμή των 27,02 ευρώ.

Στη μετοχή της Πειραιώς οι αγοραστές είναι λιγότεροι, αλλά και οι πωλήσεις συγκριτικά περιορισμένες.

Στην Εθνική, διαμορφώνεται τάση ισορροπίας, κοντά στην υψηλή τιμή των 30,9 ευρώ, με τη μετοχή να επιστρέφει ουσιαστικά από τα χαμηλά των 30,58 ευρώ, εκεί όπου ”άνοιξε”.

Το ενθαρρυντικό είναι πως η σχέση ανοδικών – πτωτικών από το αρχικό περίπου 1 προς 4, διαμορφώνεται πλέον στο περίπου 1 προς 2,5.

Περί τις 50-75 μετοχές κινούνται με θετική απόδοση.

Σε ανοδική τροχιά κινείται και πάλι η μετοχή της Γενικής προς τα 9,60 ευρώ, συνεχίζει στα 3,04 ευρώ ο ΔΟΛ, τα ΕΧΑΕ στα 6,90 ευρώ, ενώ η μετοχή των Attica Group ξεπερνά και πάλι τα 3 ευρώ.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης η περίπτωση της FORTHnet, που συνεχίζει ανοδικά στα 6,40 ευρώ, ο Λύκος στα 3,94 ευρώ, η Byte στα 1,74 ευρώ (ανανεώθηκε για ακόμη δύο χρόνια η σύμβαση ειδικής διαπραγμάτευσης με την Εθνική), αλλά και οι Βιοτέρ, Σάνυο, Υγεία και ορισμένες ακόμη αυτής της κατηγορίας.

Από τη χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση, με βάση τις μέχρι τώρα συναλλαγές, ξεχωρίζει βεβαίως η περίπτωση της Unibrain στο +13,5% (την ειδική διαπραγμάτευση έχει αναλάβει η Ωμέγα), οι Unisystems, LogicDIS, Ridenco, Elinoil, ΓΕΒΚΑ, Ιντραμέτ, Βέτεριν, Medicon, καθώς και άλλοι 14 τίτλοι, η μεταβολή των οποίων είναι μεγαλύτερη του 1,5%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v