Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Από την Ευρώπη η τάση-πιθανές ρευστοποιήσεις

Ελλείψει σημαντικών εγχώριων ειδήσεων -οι οποίες και θα μπορούσαν να διαμορφώσουν τάση- η Σοφοκλέους αναμένεται να κινηθεί στον ”βηματισμό” των ευρωπαϊκών αγορών εκτιμούν οι αναλυτές, οι οποίοι, αν και δεν αποκλείουν περαιτέρω ρευστοποιήσεις, επισημαίνουν αφενός πως το momentum παραμένει θετικό και αφετέρου πως το ενδεχόμενο πτώσης είναι περιορισμένο.

ΑΧΕ: Από την Ευρώπη η τάση-πιθανές ρευστοποιήσεις
Τι εκτιμάται για σήμερα: Η Σοφοκλέους αναμένεται να διατηρήσει το θετικό της momentum, παρά το γεγονός ότι υπάρχει πιθανότητα να παρουσιαστούν περαιτέρω κινήσεις αποκόμισης κερδών, αναφέρει η Εθνική ΑΧΕ.

Επιπλέον, και η Marfin Analysis δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να καταγραφούν επιπλέον ρευστοποιήσεις στη σημερινή συνεδρίαση.

”Αδύναμο” άνοιγμα προβλέπει για σήμερα η Proton Securities στην Ευρώπη, λόγω των χθεσινών απωλειών στις αμερικανικές αγορές, των υψηλών τιμών του πετρελαίου, αλλά και των στοιχείων για την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ που ανακοινώνονται σήμερα.

Παράλληλα, η Proton Securities συμπληρώνει πως ελλείψει σημαντικών εξελίξεων -οι οποίες και θα μπορούσαν να διαμορφώσουν τάση- η Σοφοκλέους θα κινηθεί ανάλογα με τις ξένες αγορές.

Σύμφωνα με την Εγνατία Finance, το ελληνικό χρηματιστήριο κινείται βάσει των προβλέψεων, οι οποίες κάνουν λόγο για συσσώρευση στα τρέχοντα επίπεδα.

Η Εγνατία Finance σημειώνει πως η Σοφοκλέους θα συνεχίσει και σήμερα να κινείται στο ίδιο μοτίβο, με την ψυχολογία να παραμένει μεν θετική, αλλά και με το περιθώριο ανόδου να έχει περιοριστεί σημαντικά.

Ένα ”αδύναμο” άνοιγμα στο ελληνικό χρηματιστήριο είναι πολύ πιθανό για σήμερα, συμπληρώνει η Εγνατία Finance, επισημαίνοντας ότι ανάλογη τάση αναμένεται να επιδείξουν και οι ευρωπαϊκές αγορές.

Από την άλλη, όμως, η Εγνατία Finance τονίζει πως το ενδεχόμενο πτώσης για τον Γενικό Δείκτη είναι περιορισμένο, προσθέτοντας πως το αγοραστικό ενδιαφέρον αναμένεται να ανακτηθεί άμεσα.

Από την πλευρά της, η Σίγμα Securities εκτιμά πως η αγορά φαίνεται διατεθειμένη να αντιδράσει θετικά σε εξελίξεις που αφορούν είτε σε μεγέθη εξαμήνου είτε σε περαιτέρω σχέδια της κυβέρνησης για την παροχή κινήτρων στο πλαίσιο των διαρθρωτικών αλλαγών.

Εξάλλου, η Eurocorp εκτιμά ότι οι ευρωπαϊκές αγορές θα ανοίξουν σήμερα πτωτικά, σε συνέχεια της χθεσινής αρνητικής συνεδρίασης στη Wall Street, ενώ η χρηματιστηριακή συμπληρώνει πως η Σοφοκλέους αναμένεται να τις ακολουθήσει.

Τι έγινε χθες: Ο Γενικός ∆είκτης έκλεισε στη χθεσινή συνεδρίαση κατά 0,51% χαµηλότερα, αφού είχε δοκιµάσει νωρίτερα ενδοσυνεδριακά το υψηλό 52 εβδοµάδων, αναφέρει η Marfin Analysis.

Επιπλέον, η χρηματιστηριακή συμπληρώνει πως η πτώση στις ευρωπαϊκές αγορές αποτέλεσε έναν ακόµη καταλύτη, ενώ οι ρευστοποιήσεις ήταν πιο εµφανείς στις µετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, και ιδιαίτερα στις τράπεζες και στις τηλεπικοινωνίες, καθώς και σε µετοχές που υπεραπέδωσαν τις προηγούµενες ηµέρες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v