Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Παρασκευής

Στο νομικό πλαίσιο για τις συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, στην επίσπευση μεταβιβάσεων που παρουσιάζεται σε ακίνητα, στον πληθωρισμό του Ιουλίου, αλλά και στην έκθεση του ΙΟΒΕ για την ελληνική οικονομία αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ο Τύπος της Παρασκευής.

Ο Τύπος της Παρασκευής
Στο νομικό πλαίσιο για τις συμπράξεις δημόσίου και ιδιωτικού τομέα, στην επίσπευση μεταβιβάσεων που παρουσιάζεται σε ακίνητα, στον πληθωρισμό του Ιουλίου, αλλά και στην έκθεση του ΙΟΒΕ για την ελληνική οικονομία αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ο Τύπος της Παρασκευής.

Εμπρηστές: Με ποσά από δέκα χιλιάδες ως εκατό χιλιάδες ευρώ θα αμείβονται από το κράτος όσοι δώσουν πληροφορίες για τη σύλληψη των εμπρηστών, σημειώνει η Καθημερινή.

Πληθωρισμός: Στο 3,9% ανήλθε ο πληθωρισμός τον Ιούλιο σύμφωνα με την Καθημερινή, η οποία αναφέρει ότι ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης δήλωσε απέδωσε την αύξηση σε τεχνικούς λόγους, και ιδιαίτερα στη μικρότερη περίοδο των εκπτώσεων.

ΑΕΠ: Η κατανάλωση και οι εξαγωγές στηρίζουν την ανάπτυξη σύμφωνα με την Καθημερινή, η οποία αναφέρει πως το ΑΕΠ στο δεύτερο τρίμηνο του 2005 αυξήθηκε κατά 3,5%.

Σημαντική υποχώρηση των επενδύσεων καταγράφεται στους τριμηνιαίους εθνικούς λογαριασμούς που καταρτίζονται από την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία, σημειώνει η Εξπρές.

Ακίνητα: Κατά χιλιάδες σπεύδουν στα συμβολαιογραφικά γραφεία, στους μεσίτες, στις πολεοδομίες, αλλά και στις τράπεζες για στεγαστικά δάνεια ενδιαφερόμενοι αγοραστές και κατασκευαστές ακινήτων, προκειμένου να προλάβουν την επικείμενη επιβάρυνση των τιμών από τα φορολογικά μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση και θα ισχύσουν από το νέο έτος, επισημαίνει Το Βήμα.

Την ήπια προσαρμογή της αγοράς ακινήτων στο νέο φορολογικό καθεστώς επιδιώκει η κυβέρνηση σύμφωνα με την Εξπρές.

Συμπράξεις Δημόσιου – Ιδιωτικού Τομέα: Στη Βουλή κατατέθηκε χθες το σχέδιο νόμου για τις συμπράξεις δημόσιου – ιδιωτικού τομέα, για τις οποίες εκδηλώνουν μεγάλο ενδιαφέρον δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς, σημειώνει Το Βήμα.

Την κινητοποίηση των ιδιωτικών κεφαλαίων για την κατασκευή μεγάλων ή μικρών έργων υποδομής προσδοκά να προκαλέσει το νομοσχέδιο για τις συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα που κατέθεσε χθες η κυβέρνηση στη Βουλή, τονίζει το Κέρδος.

Για συμπράξεις στο κεφάλαιο αλλά όχι στη διοίκηση κάνει λόγο η Οικονομική Ελευθεροτυπία, σύμφωνα με την οποία το Δημόσιο δεν θα μετέχει στις εταιρίες Ειδικού Σκοπού που θα αναλαμβάνουν να υλοποιήσουν τη σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, παρότι στο κεφάλαιο θα συμμετέχει με την καταβολή ποσών ή ενοικίων.

ΙΟΒΕ: Διάχυτο κλίμα δυσαρέσκειας και μειουμένων προσδοκιών επικρατεί τους πρώτους έξι μήνες του 2005, παρά το γεγονός ότι η ελληνική οικονομία συνεχίζει να αναπτύσσεται με σχετικώς ταχείς ρυθμούς, όπως διαπιστώνει το ΙΟΒΕ, επισημαίνει Το Βήμα.

Ανάπτυξη της οικονομίας με κύριο μοχλό την κατανάλωση, περιορισμένη αύξηση της απασχόλησης, αλλά και φτωχές επιδόσεις όσον αφορά στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας καταγράφεται στην έκθεση του ΙΟΒΕ, που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα, αναφέρει η Καθημερινή.

Σοβαρή επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης του ΑΕΠ, ενδεχομένως κάτω από το 3%, θεωρεί πιθανή το ΙΟΒΕ στην τελευταία του έκθεση για την ελληνική οικονομία, σημειώνει η Ημερησία.

Σοφοκλέους: Στον αστερισμό των deals βρίσκεται το ελληνικό χρηματιστήριο σύμφωνα με την εφημερίδα Μέτοχος και Επενδύσεις, που επισημαίνει πως η ελληνική αγορά τα έχει παίξει όλα: τα εταιρικά κέρδη, τις προοπτικές των εταιριών, τις επιπτώσεις των διαρθρωτικών αλλαγών.

Επιτόκια Ευρώ: Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα υπό τον Ζαν Κλοντ Τρισέ διατήρησε χθες αμετάβλητα τα επιτόκια στο 2%, αναφέρει η Ναυτεμπορική

Νεανική Επιχειρηματικότητα: Με 98 εκατ. ευρώ επιδοτούνται 2.173 επενδυτικά σχέδια που εγκρίθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος ”Νεανική Επιχειρηματικότητα”, επισημαίνει η Ναυτεμπορική.

Ολυμπιακή: Την ίδια στιγμή που οι Ολυμπιακές Αερογραμμές βρίσκονται καθημερινά αντιμέτωπες με το ενδεχόμενο ενός ”αιφνίδιου θανάτου”, στερούμενες σχεδιασμού, πτητικών μέσων, κεφαλαίων αλλά και αναγκαίου προσωπικού εδάφους, κάποιοι θεωρούν ότι η παραπαίουσα και υπό ιδιωτικοποίηση εταιρία αποτελεί προνομιακό τόπο πλουσιοπάροχων ρουσφετιών, τονίζει η Καθημερινή.

Εθνική Τράπεζα: Κέρδη ύψους 278 – 288 εκατ. ευρώ αναμένει η Εθνική για το πρώτο εξάμηνο αναφέρει η εφημερίδα Χρηματιστήριο, η οποία συμπληρώνει πως τα μεγέθη θα ανακοινωθούν στις 29 Σεπτεμβρίου.

ΟΤΕ: Η Lannet δεν κατέθεσε προσφυγή στην Ε.Ε. για την εθελουσία του ΟΤΕ, αλλά ένα μνημόνιο της εταιρίας έκανε τη ”ζημιά” και άρον άρον ο πρόεδρος του Οργανισμού έφυγε για τις Βρυξέλλες, αναφέρει η Ημερησία.

ΟΠΑΠ: Τροποποιήσεις κανονισμών ζήτησε ο ΟΠΑΠ από τα αρμόδια υπουργεία Οικονομίας και Πολιτισμού για την εισαγωγή του Στοιχήματος, σημειώνει η Ημερησία.

ΔΕΗ: Με παρέμβαση του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΗ ξεκαθαρίζονται οι υποθέσεις των επτά φακέλων που κατατέθηκαν από τον πρόεδρο της Επιχείρησης κ. Γ. Παλαιοκρασσά στον εισαγγελέα, σύμφωνα με την Καθημερινή.

Emporiki: Σε λιγότερο από δύο εβδομάδες η Emporiki Bank θα θέσει επί τάπητος στους μετόχους της –στους οποίους κατά ένα ποσοστό 19% συγκαταλέγονται και οι ξένοι θεσμικοί επενδυτές– το μείζον για τη σωτηρία της θέμα της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, που θα κυμαίνεται κοντά στα 450 εκατ. ευρώ, επισημαίνει το Κέρδος.

Αγροτική Τράπεζα: Το Δημόσιο θα αντλήσει 350 - 400 εκατ. ευρώ από την πώληση του 10% της Αγροτικής Τράπεζας, σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο.

FORTHnet: Η μεταβίβαση του ποσοστού που κατείχαν οι Μινωικές Γραμμές στην Intracom ήταν αναμφίβολα το πιο ”καυτό” θέμα στην αγορά τηλεπικοινωνιών φέτος και σίγουρα μία από τις σημαντικότερες εξελίξεις στη μεγάλη ιστορία της FORTHnet αναφέρει η εφημερίδα Μέτοχος και Επενδύσεις, στην οποία μιλά ο εμπορικός διευθυντής της τηλεπικοινωνιακής κ. Πάνος Παπαδόπουλος για τη νέα εποχή της εταιρίας, αλλά και την κατάσταση στην ευρύτερη αγορά τηλεπικοινωνιών.

Νεοχημική: Ενισχύθηκαν τα μεγέθη της Νεοχημικής στο εξάμηνο αναφέρει Το Βήμα, συμπληρώνοντας πως οι προβλέψεις για το σύνολο της χρονιάς είναι αισιόδοξες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v