Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διερευνητικές κινήσεις χαμηλότερα

Μέχρι και κατά 0,75% χαμηλότερα διαμορφώνεται ο Γενικός Δείκτης, αν και η εικόνα στο υπόλοιπο της αγοράς, με τη σχέση ανοδικών – πτωτικών στο 1 προς 4, εμφανίζεται πιο επιβαρημένη. Στην Εθνική, μέχρι στιγμής, εντοπίζεται η μεγαλύτερη πίεση για τον FTSE-20 και στον ΟΠΑΠ η αντίρροπη ανοδική αντίδραση.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Η μέχρι στιγμής χαμηλότερη τιμή διαμορφώθηκε στις 3.266 μονάδες. Η προσφορά που ”βγήκε” μέχρι εκείνο το σημείο ήταν σύμφωνα με την εκτίμηση των αναλυτών αναμενόμενη.

Ο τίτλος του ΟΠΑΠ υπερ-αντέδρασε αρχικά από τα 26,64 προς τα 26,88 ευρώ, καθώς ο Οργανισμός προφανώς και ευνοείται από τις τελευταίες τροποποιήσεις στο στοιχηματισμό.

Η προσφορά που εκδηλώθηκε στις μετοχές των Εθνικής και Alpha Bank είναι μέχρι στιγμής στο πλαίσιο του αναμενόμενου, ενώ στην Πειραιώς η προσφορά οδήγησε τη μετοχή μέχρι τα 16,1 ευρώ.

Σε γενικές γραμμές, η στάση των θεσμικών και όσων κατοχυρώνουν θέσεις στην υψηλή κεφαλαιοποίηση είναι προσεκτική.

Βέβαια η σχέση ανοδικών – πτωτικών διαμορφώθηκε από νωρίς στο 1 προς 4, επιβαρύνοντας σημαντικά το κλίμα στον ευπαθή ”μεσαίο χώρο”.

Διαπιστώνεται όμως και εδώ πως ορισμένοι τίτλοι (ΔΟΛ, Αττικής, ΕΧΑΕ, FORTHnet, Info-Quest, Unisystems, Reds, ΟΛΘ, Sanyo) κρατούν καλύτερα, ή ακόμη και μέρος της ανοδικής τους φοράς.

Από τεχνικής πλευράς είναι προφανές πως παρουσιάζει ενδιαφέρον κατ’ αρχήν η τάση του FTSE-20, που βρίσκεται σε διαπραγμάτευση στο εύρος των 1.823 - 1.835,5 μονάδων (όριο απ’ όπου και ”άνοιξε” η συνεδρίαση).

Στη μετοχή του ΟΠΑΠ (+0,52%), ενδεχομένως της ΔΕΗ και ίσως της Alpha Bank ”παίζεται” η τάση της υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Και αυτό γιατί στην περίπτωση της Εθνικής οι αγοραστές, μετά την υψηλή τιμή ημέρας (ανοίγματος) των 30,9 ευρώ διαμόρφωσαν τη ζήτηση χαμηλότερα από τα 30,58 έως τα 30,68 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v