Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εθνική ΑΧΕ: Εκτιμήσεις για 6μηνο των ΕΧΑΕ-Γερμανός

Στα 32 εκατ. ευρώ εκτιμά η Εθνική ΑΧΕ πως θα διαμορφωθεί ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της ΕΧΑΕ στο εξάμηνο, με τα καθαρά κέρδη να ανέρχονται στα 12,9 εκατ. ευρώ. Εξάλλου, για το ίδιο διάστημα η χρηματιστηριακή προβλέπει τζίρο 420 εκατ. ευρώ για τον όμιλο της Γερμανός και κέρδη προ φόρων ύψους 31,6 εκατ. ευρώ.

Εθνική ΑΧΕ: Εκτιμήσεις για 6μηνο των ΕΧΑΕ-Γερμανός
Τις εκτιμήσεις της για τα μεγέθη εξαμήνου των ΕΧΑΕ και Γερμανού παραθέτει η Εθνική ΑΧΕ στο πρωινό της report με ημερομηνία 5 Αυγούστου.

Η ΕΧΑΕ θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου τη Δευτέρα 8 Αυγούστου και η Γερμανός στις 28 Σεπτεμβρίου μετά τη λήξη της συνεδρίασης.

Ειδικότερα, η Εθνική ΑΧΕ προβλέπει ότι ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της ΕΧΑΕ θα φτάσει στα 32 εκατ. ευρώ, τα EBITDA στα 16,7 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη στα 12,9 εκατ. ευρώ.

Εξάλλου, η χρηματιστηριακή επισημαίνει πως ο μέσος ημερήσιος όγκος συναλλαγών στο εξάμηνο ανήλθε στα 188 εκατ. ευρώ, έναντι προβλέψεών της (για το σύνολο του έτους) για μέσο ημερήσιο όγκο συναλλαγών ύψους 165 εκατ. ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τον όμιλο Γερμανού, η Εθνική ΑΧΕ αναφέρει πως με βάση τις προβλέψεις της (καταρτισμένες με βάση το ελληνικό λογιστικό σχέδιο) ο κύκλος εργασιών θα φτάσει στα 420 εκατ. ευρώ, τα EBITDA στα 42 εκατ. ευρώ και τα κέρδη προ φόρων στα 31,6 εκατ. ευρώ.

Η Εθνική ΑΧΕ επισημαίνει πως η Γερμανός ανακοινώνει φέτος για πρώτη φορά τα οικονομικά της αποτελέσματα με βάση τα ΔΛΠ και ως εκ τούτου δεν είναι απολύτως συγκρίσιμα με τα αντίστοιχα περυσινά μεγέθη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v