Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σαράντης: Τιμή-στόχος τα 6,40 ευρώ από Π&Κ

Σε ανοδική αναθεώρηση της τιμής-στόχου για τη μετοχή της Γρ. Σαράντης στα 6,40 ευρώ, από τα 6 ευρώ πριν, διατηρώντας παράλληλα τη σύσταση ”equalweight” προχώρησε η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ σε έκθεσή της με ημερομηνία 2 Αυγούστου και τίτλο ”Ομαλή μετάβαση στα ΔΛΠ και μετοχική ενσωμάτωση της Estée Lauder”.

Σαράντης: Τιμή-στόχος τα 6,40 ευρώ από Π&Κ
Σε ανοδική αναθεώρηση της τιμής-στόχου για τη μετοχή της Γρ. Σαράντης στα 6,40 ευρώ, από τα 6 ευρώ πριν, διατηρώντας παράλληλα τη σύσταση ”equalweight” προχώρησε η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ σε έκθεσή της με ημερομηνία 2 Αυγούστου και τίτλο ”Ομαλή μετάβαση στα ΔΛΠ και μετοχική ενσωμάτωση της Estee Lauder”.

Η μετοχή της Γρ. Σαράντης ολοκλήρωσε τη χθεσινή συνεδρίαση (4 Αυγούστου) στα 6,70 ευρώ.

Η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ σημειώνει πως σε συνέχεια της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου της Γρ. Σαράντης προχώρησε σε αναθεώρηση των εκτιμήσεών της, ώστε αφενός να συμπεριλάβει τα νέα λογιστικά πρότυπα και αφετέρου τη μέθοδο ενοποίησης της Estée Lauder JV.

Σε αυτό το πλαίσιο η χρηματιστηριακή συμπληρώνει πως προβλέπει κέρδη ανά μετοχή ενισχυμένα κατά 8,7% στο 2005, διαμορφούμενα στα 0,48 ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τα αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου της Σαράντης (θα ανακοινωθούν στις 31 Αυγούστου), η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ αναμένει κύκλο εργασιών ύψους 96,9 εκατ. ευρώ, EBITDA 14,6 εκατ. ευρώ, κέρδη προ φόρων στα 11,3 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 8,6 εκατ. ευρώ.

Η χρηματιστηριακή συμπληρώνει πως σε γενικές γραμμές η εικόνα του εξαμήνου θα είναι ανάλογη με αυτή του πρώτου τριμήνου, καθώς κάνει λόγο για ισχυρή ανάπτυξη των εσόδων από τις ξένες δραστηριότητες του ομίλου, μείωση των περιθωρίων κέρδους στην Ανατολική Ευρώπη ως αποτέλεσμα του έντονου διαφημιστικού προγράμματος, ωρίμανση στην εγχώρια αγορά και ”καλές” επιδόσεις από την Estée Lauder.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v