Στη... μόδα οι τηλεπικοινωνίες

Οι εξελίξεις που διαδραματίζονται στο διεθνή τηλεπικοινωνιακό χώρο πολύ δύσκολα θα αφήσουν εκτός παιδιάς και τις ελληνικές επιχειρήσεις - ομίλους. Στο +1,7% η μετοχή του ΟΤΕ, στο + 6,67% η Intracom, με σημαντικά κέρδη η FORTHnet, ενώ οι επενδυτές ”ποντάρουν” στα τραπεζικά αποτελέσματα εξάμήνου. Στο 2 προς 1 η αναλογία ανοδικών – πτωτικών.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Της μόδας οι τηλεπικοινωνίες.

Όπως αναφέρεται εκτενώς στο σχετικό θέμα του euro2day.gr η κινητικότητα που παρατηρείται στον τηλεπικοινωνιακό κλάδο δεν είναι μόνο ελληνικό... προνόμιο.

Στη σχετική σεναριολογία εμπλέκονται τα ονόματα των περισσότερων ξένων κολοσσών, από τη ΝΟΚΙΑ μέχρι την Telenor και από τη Cisco μέχρι κινεζικούς φορείς.

Θα μείνουν εκτός παιδιάς οι ελληνικές επιχειρήσεις και οι όμιλοι;

Πολύ δύσκολα, καθώς επίκειται η διάθεση μειοψηφικού πακέτου του ΟΤΕ και διαδραματίζονται ταχύτατες εξελίξεις πέριξ της FORTHnet, Intracom.

Πέραν όμως των τηλεπικοινωνιών, στην αγορά, όπως είχαν άλλωστε προειδοποιήσει οι αναλυτές, θα διαμορφωνόταν τάση με βάση την προσδοκία για τα αποτελέσματα εξαμήνου των τραπεζικών ομίλων.

Η μετοχή της Πειραιώς κινείται στα 16,44 ευρώ (1,2%) και της Eurobank στα 27,02 ευρώ (0,4%).

Λόγω, όμως, του έντονου παρασκηνίου στον όμιλο της Εμπορικής ενισχύεται η μετοχή της στα 25,42 ευρώ (3,42%), ενώ η έμμεση εμπλοκή στις εξελίξεις της Alpha Bank φέρνει τη μετοχή υψηλότερα των 23, στα 23,08 ευρώ (1,3%).

Η αναλογία ανοδικών – πτωτικών διαμορφώνεται καθαρά στο 2 προς 1, αποτυπώνοντας την εικόνα που επικρατεί στο προσκήνιο, κυρίως, όμως, στο παρασκήνιο του ”μεσαίου χώρου”.

Κέρδη για τη μετοχή της Αστήρ Παλλάς, αυξημένες συναλλαγές και υπεραπόδοση για την Εθνική Ακινήτων, στο 2,8% η ΕΥΔΑΠ, θετικός και πάλι στα 15,60 ο ΟΛΠ, στο 3,5% ο Τηλέτυπος, θετικά Μυτιληναίος, Μαΐλλης, ΙΑΣΩ, ΕΧΑΕ, Ζάχαρη, ΔΟΛ, S&B, διαμορφώνουν θετική τάση στο μεσαίο χώρο.

Χαμηλότερα το κλίμα είναι ακόμη πιο θερμό, καθώς η τελευταία κίνηση της Intracom, αλλά και οι επιμέρους που κυοφορούνται φέρνουν στο προσκήνιο το ”χαμηλότερο χώρο”.

Η μετοχή της FORTHnet κυμαίνεται υψηλότερα των 7 ευρώ, με 10,1%, ενισχύεται ο Λύκος, στα 4,04 ευρώ, κατά 8,8% κερδίζει η Ιντρακάτ, στα 1,01 ευρώ.

Σημαντικά κέρδη καταγράφονται για μετοχές των Unibrain, Tεγόπουλος, Παντεχνική, Elmec Sport, Auto Hellas, Κυριακίδης, Info Quest, Lamda Development, Νεοχημική, Βιοτέρ και αρκετές ακόμη αυτής της κατηγορίας.

Θα λέγαμε πως με την αγορά στο ρελαντί (περίπου 70 εκατ. ευρώ ο τζίρος στις 14:10) ο Γ.Δ. διαμορφώνεται υψηλότερα των 3.300 μονάδων, ο δε FTSE-20 πάνω από τις 1.832,8 μονάδες (χαμηλότερη τιμή ημέρας).

Παραμένοντας συγκρατημένα αισιόδοξοι για τη συνέχεια, αισθανόμαστε δικαιωμένοι για την αναθέρμανση, με βάση και επιχειρηματικές κινήσεις – ειδήσεις και τη μόχλευση που παρατηρείται (και ενδυναμώνεται μάλιστα στο μεσαίο – χαμηλότερο χώρο).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v