Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στα χέρια των αγοραστών η Σοφοκλέους

Η θετική ψυχολογία και το ευνοϊκό διεθνές κλίμα (παρά την συνεχιζόμενη άνοδο των τιμών του πετρελαίου) ωθούν και πάλι υψηλότερα τη Σοφοκλέους, έστω και αν η συναλλακτική δραστηριότητα βαίνει μειούμενη λόγω καλοκαιρινής ραστώνης. Πρωταθλητές κερδών Intracom, Εμπορική και Cosmote από FTSE 20. ”Πακέτο” 25% του ΔΟΛ.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Θετική ψυχολογία και ευνοϊκό διεθνές κλίμα (παρά την συνεχιζόμενη άνοδο των τιμών του πετρελαίου) σπρώχνουν ψηλότερα την Σοφοκλέους, έστω και αν η συναλλακτική δραστηριότητα βαίνει μειούμενη λόγω καλοκαιρινής ραστώνης.

Όμως η στάση των πωλητών να μην προχωρούν σε επιθετικές κινήσεις, δίνει την δυνατότητα στους ενεργούς αγοραστές να διαμορφώσουν κλίμα και διαθέσεις, έστω και αν οι εμπλεκόμενοι στην Αγορά Παραγώγων επιμένουν σε μικρές υποτιμήσεις.

Οι γενικότερες εκτιμήσεις συντείνουν σε πιθανή πλαγιοανοδική κίνηση (ερήμην των εν δυνάμει πωλητών), όμως πλην της υψηλής κεφαλαιοποίησης, χαμηλότερα θα παρατηρείται ενεργοποίηση δυνάμεων μόνο όπου υπάρχουν ειδήσεις – εξελίξεις, καθώς στην παρούσα φάση δεν περισσεύει ρευστότητα για … προσδοκίες.

Τεχνικά η εικόνα δείχνει καλή, με επόμενη τεχνική αντίσταση για τον Γενικό Δείκτη στις 3321 μονάδες, ανοδική διάσπαση των οποίων οδηγεί προς τις 3400 (!).

Ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε μόνιμα με θετικό πρόσημο, έφτασε μέχρι το υψηλό των 3311,4 μονάδων και έκλεισε πολύ κοντά σε αυτές και συγκεκριμένα στις 3310,5 μονάδες με κέρδη 1%, ενώ ο τζίρος ξεπέρασε τα 176 εκ. από τα οποία τα 55 αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές.

Από τις μετοχές του FTSE με αρνητικό πρόσημο και απώλειες μεγαλύτερες της μίας ποσοστιαίας μονάδος μόνο η ΔΕΗ, θετικότερος και αναμενόμενος πρωταγωνιστής ο τίτλος της Intracom (+7,11%), ακολουθούμενος σε απόσταση από Εμπορική (+3,58%), σημαντικά κέρδη για Cosmote, ΟΤΕ, Motor Oil (νέο ιστορικό υψηλό), αξιοσημείωτα κέρδη για Eurobank, Πειραιώς, Ελληνικά Πετρέλαια, Hyatt, Τιτάνα, θετική μεταβολή για Alpha Bank, Εθνική, Coca-Cola 3E, ΚΑΕ, ΟΠΑΠ, Folli Follie και αμετάβλητοι Βιοχάλκο, Γερμανός, Ελληνική Τεχνοδομική.

Ικανοποιητική η τελική εικόνα με 177 ανοδικές μετοχές έναντι 98 πτωτικών και 12 τίτλοι κατέγραψαν κέρδη από 8%-19,76%.

Πέρασε μετά το τέλος της συνεδρίασης με τη μορφή ενός πακέτου το 25% της εταιρίας Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη, ήτοι 18.868.000 μετοχές στη τιμή των 2,65 ευρώ ανά μετοχή.

Οσον αφορά τις υπόλοιπες προσυμφωνημένες συναλλαγές, πραγματοποιήθηκαν, δύο πακέτα των 160.000 και 250.000 τεμαχίων της Αγροτικής στα 3,86 και 3,88 ευρώ αντίστοιχα, ένα πακέτο 50.000 τεμαχίων της Cosmote στα 15,86 ευρώ και ένα πακέτο 187.200 τεμαχίων της Γρ. Σαράντης στα 6,70 ευρώ.

Μετά το τέλος της συνεδρίασης πραγματοποιήθηκε ένα πακέτο 79.980 τεμαχίων του ΟΤΕ στα 17,27 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v