Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο τραπεζικός κλάδος δίνει τον τόνο

Θετικά αντιδρούν οι ξένοι στα αποτελέσματα της Πειραιώς, αναθεωρώντας την τιμή – στόχο προς τα 22,8-23 ευρώ. Σήμερα είναι η σειρά της Eurobank, με συνέπεια ο κλάδος εύλογα να παραμένει στο επίκεντρο των εξελίξεων και βεβαίως της τάσης. Παραμένει θερμό το κλίμα στη μεσαία – χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Στο ρυθμό προεξόφλησης των τραπεζικών αποτελεσμάτων κινείται εύλογα η αγορά.

Είναι ενδεικτικό πως χθες συναλλαγές περίπου 68 εκατ. ευρώ, αφορούσαν στον τζίρο που πραγματοποιήθηκε σε τραπεζικές μετοχές.

Η ανταπόκριση των ξένων οίκων στα αποτελέσματα της Πειραιώς ήταν άμεση και θετική.

Η UBS αναθεωρεί την τιμή-στόχο στα 22,8 ευρώ και η J&P Morgan στα 23.

Σήμερα είναι η σειρά της Eurobank, με την εκτίμηση των αναλυτών να εκτιμά αύξηση κερδών κατά 36%.

Είναι λογικό πως ο τραπεζικός κλάδος, κατά συνέπεια ο FTSE-20, μπορούν σε αυτή τη φάση να εξασφαλίσουν καταρχήν τη ”στήριξη” των 3.300 μονάδων και με τη συνδρομή των ξένων αγορών την προσέγγιση ή ακόμη και την υπέρβαση της μέχρι τώρα ”κορυφής”.

Θα επιμείνουμε, όμως, πως για τεχνικούς λόγους θα ήταν προσφορότερη η κίνηση προς την καταγραφή νέας ”κορυφής” από την αρχή της επόμενης εβδομάδας, προκειμένου να διασφαλίσει τη θετική (ή όχι) τάση των ξένων αγορών.

Στο μεσαίο – χαμηλότερο χώρο τα δείγματα γραφής έχουν δοθεί, οι δυνάμεις, φιλικές και μη έχουν ήδη προσμετρηθεί, οι ενεργοί κωδικοί αυξάνονται, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για τη συνολικότερη εικόνα της αγοράς μας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v