Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Coca Cola 3E: Αύξηση 15% στα κέρδη εξαμήνου

Στα 154 εκατ. ευρώ ανήλθαν τα συγκρίσιμα καθαρά κέρδη α΄ εξαμήνου 2005 της Coca Cola 3E, καταγράφοντας αύξηση 15% έναντι της αντίστοιχης περσινής περιόδου. Ανοδική αναθεώρηση των οικονομικών στόχων της εταιρίας για το σύνολο του 2005.

Coca Cola 3E: Αύξηση 15% στα κέρδη εξαμήνου
Στα 154 εκατ. ευρώ ανήλθαν τα συγκρίσιμα καθαρά κέρδη α΄ εξαμήνου 2005 της Coca Cola 3E, καταγράφοντας αύξηση 15% έναντι της αντίστοιχης περσινής περιόδου.

Σημειώνεται ότι οι αναλυτές, όπως προκύπτει από τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις του Reuters, προέβλεπαν αύξηση στα καθαρά κέρδη της τάξεως του 9,1%.

Τα κέρδη ανά μετοχή α΄ εξαμήνου ενισχύθηκαν κατά 15%, διαμορφούμενα στα 0,65 ευρώ ανά μετοχή, ενώ ο όγκος πωλήσεων, εξαιρουμένων των εξαγορών, άγγιξε τα 755 εκατ. κιβώτια, 11% πάνω από την αντίστοιχη περσινή περίοδο του 2004.

Οι ταμειακές ροές από λειτουργικές δραστηριότητες μείον τις κεφαλαιουχικές δαπάνες ενισχύθηκαν στα 99 εκατ. ευρώ έναντι 58 εκατ. ευρώ για την αντίστοιχη περίοδο του 2004.

Εξάλλου, στο β΄ τρίμηνο τα καθαρά κέρδη της 3Ε ανήλθαν στα 141 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 15% έναντι της αντίστοιχης περσινής περιόδου, ενώ ο όγκος πωλήσεων, εξαιρουμένων των εξαγορών, διαμορφώθηκε στα 444 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας αύξηση 16% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της εταιρίας, οι οικονοµικοί στόχοι για το 2005 αναθεωρούνται ανοδικά. Συµπεριλαµβανοµένης της επίδρασης των πρόσφατων εξαγορών, η διοίκηση προβλέπει πλέον αύξηση του όγκου πωλήσεων κατά περίπου 10%, αύξηση λειτουργικού κέρδους κατά 12% και κέρδη ανά µετοχή περίπου 1,28 - 1,30 ευρώ (αύξηση από 18%-19%).

Η απόδοση επενδεδυµένων κεφαλαίων (ROIC) αναµένεται να αυξηθεί κατά 70 ως 80 µονάδες βάσης και να υπερβεί το Σταθµισµένο Μέσο Κόστος Κεφαλαίου (WACC), το οποίο προς το παρόν εκτιµάµε ότι θα είναι 9%.

Οι πρόσφατες εξαγορές της Multon στη Ρωσία, της Vlasinka στη Σερβία και της Bankya στη Βουλγαρία αναµένεται να συνεισφέρουν 2,5% περίπου στην αύξηση του όγκου, 3% περίπου στην αύξηση του λειτουργικού κέρδους και 0,06 ευρώ στην αύξηση των κερδών ανά µετοχή στο 2005.

Ο κ. Δώρος Κωνσταντίνου, διευθύνων σύμβουλος της Coca Cola 3Ε, σχολίασε:

”Οι επιδόσεις μας κατά το δεύτερο τρίμηνο χαρακτηρίστηκαν από σημαντική οργανική ανάπτυξη του όγκου πωλήσεων και επιτυχή εκτέλεση των καινοτόμων σχεδίων μας. Τα ανθρακούχα αναψυκτικά σημείωσαν σημαντική αύξηση, ενώ τα μη ανθρακούχα συνέχισαν να αυξάνονται με διψήφιο ποσοστό σε όλες τις κατηγορίες. Παρά το υψηλότερο κόστος των πρώτων υλών και τις περιορισμένες τιμολογιακές πρωτοβουλίες σε μερικές αγορές, η αποτελεσματικότητα της αλυσίδας διανομής συνέβαλε ώστε να μείνουν σταθερά τα περιθώρια λειτουργικών κερδών κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους.

Επιπλέον, η ενσωμάτωση των πρόσφατων εξαγορών, που περιλαμβάνουν την Multon στη Ρωσία, είναι σύμφωνη με τα σχέδιά μας. Με την τάση ανάπτυξης του δευτέρου τριμήνου να συνεχίζεται και τον Ιούλιο, βλέπουμε το υπόλοιπο του έτους με ανανεωμένη εμπιστοσύνη και αναβαθμίζουμε τους ετήσιους οικονομικούς μας στόχους για το 2005”.

Όπως σημειώνει η εταιρία, οι συγκρίσιµοι οικονοµικοί δείκτες (λειτουργικό κέρδος, κέρδη ανά µετοχή κ.λπ.) δεν περιλαµβάνουν την προ συγχωνεύσεως αναγνώριση φορολογικών ζηµιών, τις δαπάνες αναδιάρθρωσης, την απόσβεση των άυλων παγίων στοιχείων µε αόριστη ζωή του 2004 και τα αποτελέσµατα των εξαγορασθεισών εταιρειών το 2005.

Εξάλλου, όπως διευκρινίζει η 3E, η εξαγορά της Multon λογιστικοποιείται ως κοινοπραξία. Σαν αποτέλεσµα, η εταιρία ενοποιεί το 50% που της ανήκει από τις 20 Απριλίου 2005.

* Η αναλυτική παρουσίαση των αποτελεσμάτων α’ εξαμήνου 2005 από τη διοίκηση της 3Ε δημοσιεύεται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v