Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Παρασκευής

Στα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας και αφορούν στη φοροδιαφυγή, στη σημαντική αύξηση του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών κατά το α΄ εξάμηνο και στις εξελίξεις του τραπεζικού κλάδου αναφέρονται, μεταξύ άλλων, οι εφημερίδες της Παρασκευής.

Ο Τύπος της Παρασκευής
Μακροοικονομικά: ”Ισοζύγιο: έλλειμμα-ρεκόρ λόγω καυσίμων και τόκων” είναι ο βασικός τίτλος της Ναυτεμπορικής, η οποία αναφέρεται στα στοιχεία που ανακοίνωσε χθες η Τράπεζα της Ελλάδος. ”Η υστέρηση των εσόδων καταργεί τις ελαφρύνσεις”, αναφέρει το Κέρδος, ενώ στον υπέρτιτλο προσθέτει πως ”αδυνατεί το κράτος να περιορίσει τα έξοδά του”.

Στην αύξηση του ελλείμματος του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών αναφέρονται ακόμη η Ημερησία και το Βήμα Ανάπτυξη.

Φορολογία: Για ”επανίδρυση της εφορίας” κάνει λόγο η Εξπρές στο βασικό της θέμα, αναφέροντας στον υπέρτιτλο ότι οι διασταυρώσεις του Taxis αποκαλύπτουν διάτρητο φορολογικό μηχανισμό. ”Από το 2007 οι ελαφρύνσεις για τα φυσικά πρόσωπα” γράφει το Χρηματιστήριο, ενώ ”Εκρηξη φοροδιαφυγής - Εντοπίστηκαν 15.365 πλαστοί ΑΦΜ” είναι ο βασικός τίτλος της Ημερησίας.

Μείωση φόρων και στα φυσικά πρόσωπα είναι το πρώτο θέμα της Οικονομικής Καθημερινής, ενώ ”πλαστά τιμολόγια 7 δισ. ευρώ” τιτλοφορείται το Βήμα Ανάπτυξη. ”Τσίμπησαν 15.365 πλαστούς ΑΦΜ και φοροδιαφυγή 7 δισ. ευρώ” γράφει στο πρώτο της θέμα η Οικονομική Ελευθεροτυπία.

Το θέμα αναφέρεται ακόμη και στο πρωτοσέλιδο των Ναυτεμπορική, Κέρδος και Ημερησία.

Τράπεζες: Το τοπίο στον τραπεζικό κλάδο μετά το μπαράζ αναβαθμίσεων, αλλά και τις εξελίξεις του παρασκηνίου εξετάζει αυτή την εβδομάδα η εφημερίδα Μέτοχος & Επενδύσεις.

Ενεργειακές επενδύσεις: Για ”ενίσχυση των ενεργειακών επενδύσεων με 136 εκατ. ευρώ” γράφει η Εξπρές στην πρώτη της σελίδα,

Αγροτική: ”Συμφωνία με την ΑΛΤΕ” γράφει το Κέρδος, εξηγώντας πως την επόμενη εβδομάδα είναι πιθανό να οριστικοποιηθεί η συμφωνία μεταξύ της Αγροτικής Τράπεζας και Έλληνα κατασκευαστή ενδιαφερόμενου για την ΑΛΤΕ.

Alpha Bank: Μικρή αύξηση 3% εμφανίζουν τα κέρδη εξαμήνου της Alpha Bank γράφει το Χρηματιστήριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v