Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε κορυφή τετραετίας η Σοφοκλέους

Από τις 19 Απριλίου 2001 είχε να φτάσει στην κορυφή των 3.336,1 μονάδων ο Γ.Δ. Χωρίς τη συνδρομή των τραπεζών η αγορά οδηγήθηκε σε νέα υψηλά, με το ενδιαφέρον να παραμένει θερμό σε επιμέρους επιλογές του FTSE-20, αλλά και της μεσαίας – χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Στην καταγραφή ”κορυφής” τετραετίας στις 3.336,15 μονάδες οδηγήθηκε ο Γ.Δ.

H αγορά είχε να βρεθεί σε αυτό το σημείο από τις 19 Απριλίου του 2001, ενώ για ορισμένες μετοχές του FTSE-20 η τιμή αντιστοιχεί σε επίπεδο του 2000 και στην περίπτωση των Coca Cola 3E, Tιτάν στη μέση τιμή του 1999.

Συνολικότερα, ανοδική η κίνηση στην αγορά, με περισσότερες από 180 μετοχές να κινούνται θετικά.

Από τις μετοχές του FTSE-20 μετά τις ΟΤΕ, Cosmote και τις αγορές σε τραπεζικές μετοχές των Εθνικής, Eurobank και Πειραιώς, φαίνεται πως έρχεται η σειρά της Alpha Bank και της ΔΕΗ, ενώ στα 24,22 ευρώ διαμορφώνεται πλέον η μετοχή της Coca Cola 3E.

Με βάση τις συναλλαγές των τελευταίων συνεδριάσεων, συγκριτικά για την Alpha Bank θεωρούνται ικανές να οδηγήσουν τη μετοχή πάνω και από τα 23 ευρώ, ενώ για τη Eurobank στην υπέρβαση των 26 ευρώ.

Η μετοχή της Εθνικής φαίνεται πως ”έχει μείνει πίσω”, χωρίς ωστόσο να διαφεύγει την προσοχή μας πως δεν έχουν εμφανιστεί πωλητές όλη αυτή την περίοδο χαμηλότερα των 30 ευρώ.

Από τεχνικής πλευράς, και για την Εθνική διαμορφώνονται προϋποθέσεις αντίδρασης.

Στη μεσαία – χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση η εικόνα είναι σαφώς καλύτερη για τις μετοχές των Chipita, Γενική Τράπεζα, Αττικής, Εθνική Ακινήτων και Ασφαλιστική, ΔΟΛ, Ηρακλής, Μυτιληναίος, Σιδενόρ και Χαλκόρ.

Το ενθαρρυντικό είναι πως για ακόμη μία συνεδρίαση ο SC-80 υπεραποδίδει έναντι του FTSE-20, ενώ ο δείκτης υψηλής κυκλοφοριακής ταχύτητας ενισχύεται κατά 1,66%.

Προς το τέλος της η συνεδρίαση αποκτά εύλογο ενδιαφέρον για το αν θα επιτευχθεί σε ”κλείσιμο” νέα υψηλή τιμή τετραετίας, χωρίς τη συνδρομή των τραπεζών, τις τελευταίες δέκα ημέρες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v