Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Σταθεροποιητικές τάσεις - η ΔΕΗ στο επίκεντρο

Με τάσεις συσσώρευσης στα τρέχοντα επίπεδα εκτιμούν οι χρηματιστηριακές πως θα διεξαχθεί η σημερινή συνεδρίαση, με την ψυχολογία να παραμένει θετική και με το ενδιαφέρον των επενδυτών να διατηρείται αμείωτο. Ωστόσο, δεν αποκλείονται ήπιες κινήσεις αποκόμισης κερδών.

ΑΧΕ: Σταθεροποιητικές τάσεις - η ΔΕΗ στο επίκεντρο
Τι εκτιμάται για σήμερα: Σταθεροποιητικά προβλέπει η Marfin Analysis ότι θα κινηθεί η αγορά. Την ίδια στιγμή η χρηματιστηριακή συμπληρώνει πως δεν αποκλείεται να παρουσιαστούν μικρές ρευστοποιήσεις.

Με τάσεις συσσώρευσης εκτιμά η Proton Securities πως θα κινηθεί η σημερινή συνεδρίαση, ενώ προσθέτει πως η ΔΕΗ αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, σε συνέχεια της χθεσινής ανακοίνωσης για αύξηση των τιμολογίων.

Τάσεις συσσώρευσης στα τρέχοντα επίπεδα προβλέπει και η Eurocorp εν όψει της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων δεύτερου τριμήνου του 2005.

Με απώλειες 0,32% έκλεισε χθες ο Γενικός Δείκτης, στο πλαίσιο κινήσεων αποκόμισης κερδών και δη σε μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης αναφέρει η Εγνατία Finance.

Η χρηματιστηριακή συμπληρώνει πως ανάλογη εικόνα προβλέπει και για σήμερα, με το ενδιαφέρον, όμως, να παραμένει αμείωτο και τις με συνθήκες που επικρατούν να είναι ευνοϊκές.

Ως εκ τούτου, η Εγνατία Finance εξηγεί πως δεν αναμένει σημαντική απόκλιση στην εικόνα της αγοράς, προσθέτοντας πως το πλέον πιθανό σενάριο για τον Γενικό Δείκτη είναι η συσσώρευση.

Παράλληλα, η χρηματιστηριακή σημειώνει πως οι αυξήσεις τιμολογίων από τη ΔΕΗ ενδέχεται να έχουν επιδράσεις και στην τιμή της μετοχής της Επιχείρησης.

Στις αυξήσεις των τιμολογίων της ΔΕΗ αναφέρεται και η Σίγμα Securities η οποία επισημαίνει πως η μετοχή της Επιχείρησης αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, ενώ παράλληλα η χρηματιστηριακή κάνει λόγο για ”ήπια” συναλλακτική δραστηριότητας εν αναμονή της ανακοίνωσης μεγεθών πρώτου εξαμήνου από τις Cosmote και Τιτάν.

Στάση αναμονής εκτιμά η Alpha Finance πως θα επιδείξει η αγορά κατά τη σημερινή συνεδρίαση, η οποία συμπληρώνει πως η Σοφοκλέους θα ακολουθήσει την κίνηση των ευρωπαϊκών αγορών.

Τι έγινε χθες: Ο Γενικός ∆είκτης έκλεισε πτωτικά 0,32% µε τον τζίρο να φθάνει στα 120 εκατ. ευρώ, αναφέρει η Marfin Analysis, η οποία συμπληρώνει πως οι µετοχές κινήθηκαν ανοδικά την πρώτη ώρα της συνεδρίασης, με τις ρευστοποιήσεις, όμως, να οδηγούν σε πτωτικό κλείσιµο της αγοράς.

Οι ρευστοποιήσεις επικεντρώθηκαν ξανά σε τραπεζικές µετοχές, µε την Εθνική Τράπεζα (-0,39%), την Alpha Bank (-0,87%) και την Τράπεζα Πειραιώς (-0,95%) να υποαποδίδουν, προσθέτει η Marfin Analysis.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v