Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

New Deal!

Τα μεγάλα έργα ”ξεκόλλησαν”, με τους κραταιούς του κατασκευαστικού χώρου να αναλαμβάνουν και πάλι πρωταγωνιστικό ρόλο. Ο κ. Κόκκαλης εισέρχεται δυναμικά στις τηλεπικοινωνίες (σταθερή και ΚΙΝΗΤΗ). Αποδεικνύεται έτσι για άλλη μια φορά (δεν θα μπορούσε να είναι αλλιώς) ότι το χρήμα δεν έχει οσμή, ούτε πολιτική ταυτότητα...

New Deal!
Τα μεγάλα έργα ”ξεκόλλησαν”, με τους κραταιούς του κατασκευαστικού χώρου να αναλαμβάνουν και πάλι πρωταγωνιστικό ρόλο. Ο κ. Κόκκαλης εισέρχεται δυναμικά στις τηλεπικοινωνίες (σταθερή και ΚΙΝΗΤΗ).

Αποδεικνύεται έτσι για άλλη μια φορά (δεν θα μπορούσε να είναι αλλιώς) ότι το χρήμα δεν έχει οσμή, ούτε πολιτική ταυτότητα...

Το κακό είναι ότι χρειάστηκε να περάσουν αρκετοί μήνες μέχρις ότου γίνει αντιληπτή η βασική αυτή αρχή. Κάποιες δυνάμεις του επιχειρηματικού κόσμου, βέβαια, θα ήθελαν μια διαφορετική εξέλιξη.

Να δουν τους αντιπάλους τους να διαπομπεύονται δημόσια, όπως συνέβαινε κάποτε με τον νόμο 4000 περί τεντιμποϊσμού. Έτσι μπορούμε να εξηγήσουμε και την αιφνίδια αλλαγή της στάσης τους απέναντι στην κυβέρνηση.

Το έχουμε πει από την επομένη των εκλογών. Είναι άλλο πράγμα να μπαίνουν κανόνες στο παιχνίδι και άλλο να χάνουμε τον χρόνο μας σε ένα ανελέητο κυνήγι μαγισσών.

Η χώρα αυτή δεν έχει την πολυτέλεια των αποκλεισμών, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τα πράγματα μπορούν να συνεχίσουν να λειτουργούν με τον τρόπο που λειτουργούσαν επί δεκαετίες...

Είναι σαφές ότι έχουμε εισέλθει σε περίοδο μεγάλων επιχειρηματικών ανακατατάξεων. Για πολλούς και διαφόρους λόγους. Το ευχάριστο θα είναι να γίνουν πραγματικά deals και όχι συμφωνίες βασιζόμενες στον βαθμό της πολιτικής επιρροής του κάθε επιχειρηματία.

Θα πρέπει κάποια στιγμή να συνειδητοποιήσουμε ότι οι δουλειές που έχουν σχέση με το κράτος είναι ”τελειωμένη υπόθεση”. Και η περιπέτεια του βασικού μετόχου απέδειξε ότι το νέο περιβάλλον που ζούμε απαιτεί απ΄ όλους μας να ξεφύγουμε από πρακτικές και συνήθειες του παρελθόντος...

Θανάσης Μαυρίδης

[email protected]

Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v