Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Στα μεγέθη εξαμήνου το ενδιαφέρον

Στις εταιρίες εκείνες που ανακοινώνουν σήμερα (ή έχουν ήδη ανακοινώσει) τα αποτελέσματα εξαμήνου και συγκεκριμένα σε Cosmote, Jumbo, ΚΑΕ και Τιτάν εκτιμούν οι αναλυτές πως θα επικεντρωθεί το ενδιαφέρον. Δεν αποκλείονται περαιτέρω ρευστοποιήσεις, ενώ μερίδα των αναλυτών κάνει λόγο για πιθανό τεχνικό rebound.

ΑΧΕ: Στα μεγέθη εξαμήνου το ενδιαφέρον
Τι εκτιμάται για σήμερα: ”Αδύναμη” χαρακτηρίζει την ψυχολογία των επενδυτών η Marfin Analysis, η οποία δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να παρουσιαστεί ένα τεχνικής φύσεως rebound στη σημερινή συνεδρίαση.

Υποχώρηση αναμένει η Emporiki κατά την έναρξη της σηµερινής συνεδρίασης στις ευρωπαϊκές αγορές έπειτα από τις ρευστοποιήσεις που επικράτησαν και εχθές στην Αµερική.

Σε ό,τι αφόρά τη Σοφοκλέους, η Emporiki προβλέπει τη διατήρηση των πτωτικών τάσεων µε ενδεχόµενη αντίδραση της αγοράς σε περίπτωση υπερβολής.

Οι ρευστοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν στις τρεις τελευταίες συνεδριάσεις οδήγησαν τον Γενικό Δείκτη σε απώλειες της τάξης του 2,9%, αναφέρει η Εγνατία Finance.

Ωστόσο, η χρηματιστηριακή εκτιμά πως πρόκειται για μια ”υγιή” και αναμενόμενη αντίδραση, λαμβάνοντας υπόψη τα πρόσφατα κέρδη που κατέγραψε η Σοφοκλέους, αλλά και την υπεραπόδοσή της σε σχέση με τις ευρωπαϊκές αγορές.

Εξάλλου, η Εγνατία Finance συμπληρώνει πως δεν αποκλείεται να συνεχιστούν οι ρευστοποιήσεις σε έναν επιλεγμένο αριθμό μετοχών, ενώ η χρηματιστηριακή εκτιμά πως βραχυπρόθεσμα θα επικρατήσουν τάσεις συσσώρευσης στην αγορά.

Το επίκεντρο, σύμφωνα με την Εγνατία Finance, θα εστιαστεί στις εταιρίες εκείνες που ανακοινώνουν ή έχουν ανακοινώσει τα αποτελέσματα για το πρώτο εξάμηνο του 2005, όπως είναι οι Cosmote, Jumbo, ΚΑΕ και Τιτάν.

Οι αυξήσεις στις τιμές του πετρελαίου δημιουργούν νευρικότητα στις αγορές των μετοχών αναφέρει η Σίγμα Securities, η οποία κάνει λόγο για ”ήπιων τόνων” συνεδρίαση σήμερα.

Τι έγινε χθες: Με απώλειες 1,42% έκλεισε χθες ο Γενικός Δείκτης, με τον τζίρο να διαμορφώνεται στα 196 εκατ. ευρώ, αναφέρει η Marfin Analysis.

Η χρηματιστηριακή επισημαίνει πως βασικό χαρακτηριστικό της συνεδρίασης ήταν οι ρευστοποιήσεις σε όλο το ταμπλό, με τις πιέσεις να επικεντρώνονται, όμως, για μια ακόμη συνεδρίαση στις τραπεζικές μετοχές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v