Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Πέμπτης

Ο προϋπολογισμός του 2006, αλλά και οι δημόσιες δαπάνες, οι τιμές του πετρελαίου που καταρρίπτουν το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, οι ρευστοποιήσεις στη Σοφοκλέους είναι μερικά από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο της Πέμπτης.

Ο Τύπος της Πέμπτης
Ο προϋπολογισμός του 2006, αλλά και οι δημόσιες δαπάνες, οι τιμές του πετρελαίου που καταρρίπτουν το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, οι ρευστοποιήσεις στη Σοφοκλέους είναι μερικά από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο της Πέμπτης.

Προϋπολογισμός: Περισσότερους φόρους ύψους 3 δις. ευρώ θα αναζητήσει η κυβέρνηση το 2006, ενώ ”σφίγγουν τα λουριά” για τα υπουργεία Απασχόλησης, Υγείας, Παιδείας και Εσωτερικών – Δημοσίας Διοίκησης, από τα οποία ζητείται να περικόψουν δαπάνες, σημειώνει Το Βήμα.

Να κερδίσει το στοίχημα της συγκράτησης των δαπανών στα φετινά επίπεδα προσβλέπει η κυβέρνηση, προκειμένου να διατηρηθεί στην τροχιά του Συμφώνου Σταθερότητας και να απαλλάξει τους φορολογούμενους από την αγωνία επιβολής νέων μέτρων, υπαγορευμένα αυτή τη φορά από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αναφέρει η Καθημερινή.

Η διατήρηση των διπλάσιων ρυθμών ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας σε σχέση με την ευρωζώνη, σε συνδυασμό με τον περιορισμό της κρατικής σπατάλης αποτελούν το κυριότερο στήριγμα του νέου προϋπολογισμού, προκειμένου να επανέλθει η χώρα μας σε τροχιά Συμφώνου Σταθερότητας, σημειώνει το Κέρδος.

ΔΕΘ: Η αγορά εργασίας και οι νέες συνθήκες που διαμορφώνονται, ιδίως σε ό,τι αφορά στην ενίσχυση των πολιτικών για την αντιμετώπιση της ανεργίας, είναι το θέμα που θα κυριαρχήσει, σήμερα, στην ενημέρωση του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, από τον υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Παναγιώτη Παναγιωτόπουλο, εν όψει της ΔΕΘ, τονίζει η Ναυτεμπορική.

Πετρέλαιο: Με τις τιμές του πετρελαίου να καταρρίπτουν το ένα ρεκόρ μετά το άλλο δεν πρέπει να εκπλήσσουν τα κέρδη και βεβαίως η αύξηση των οικονομικοπολιτικής επιρροής των εταιριών του κλάδου επισημαίνει Το Βήμα.

Σοφοκλέους: Το εύρος των ρευστοποιήσεων χθες στο Χ.Α. (-1,42%) που συνδέονται ως ένα βαθμό και με τις θέσεις κάποιων ισχυρών παικτών στην αγορά των παραγώγων οδήγησε σε μεγαλύτερες απώλειες τις ελληνικές μετοχές σε σχέση με τις ευρωπαϊκές αναφέρει Το Βήμα.

ΟΤΕ: Συνέχεια στην αντιπαράθεση με τη Newsphone Hellas έδωσε χθες ο ΟΤΕ, για το θέμα της παραπλανητικής όπως υποστηρίζει διαφήμισης τηλεφωνικής υπηρεσίας παροχής πληροφοριών καταλόγου, με αριθμό παρεμφερή με το 11 8 88 που χρησιμοποιεί ο ΟΤΕ, σημειώνει η Καθημερινή.

Eurobank: Η Eurobank εξασφάλισε την άδεια για τη λειτουργία υποκαταστήματος στην Πολώνια, το οποίο αναμένεται να λειτουργήσει στις αρχές του 2006 στη Βαρσοβία, ενώ μελετά τη δημιουργία δικτύου καταστημάτων σε όλη τη χώρα, σημειώνει Το Βήμα.

Cosmote: Ανοδική πορεία σε τζίρο και κέρδη κατέγραψε η Cosmote στο πρώτο εξάμηνο του 2005 σύμφωνα με την Εξπρές.

Γερμανός: Νέα ”αλυσίδα” ιδρύει η Γερμανός σημειώνει η Ημερησία σύμφωνα με την οποία το πρώτο κατάστημα θα λειτουργήσει στη Θεσσαλονίκη.

Τράπεζα Κύπρου: Κατά 100% εκτιμά η εφημερίδα Χρηματιστήριο πως θα αυξηθούν τα κέρδη της Τράπεζας Κύπρου στο πρώτο εξάμηνο του 2005, διαμορφούμενα στα 153 – 155 εκατ. ευρώ.

Άβαξ: Νέο έργο στα Τρίκαλα, προϋπολογισμού 14 εκατ .ευρώ, ανέλαβε η J&P Άβαξ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v