Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Συνεχίζονται οι τάσεις συσσώρευσης

Με τάσεις συσσώρευσης εκτιμούν οι αναλυτές πως θα συνεχίσει να κινείται η Σοφοκλέους, ελλείψει σημαντικών επιχειρηματικών ειδήσεων οι οποίες και θα μπορούσαν να επηρεάσουν την κίνηση της αγοράς, έχοντας παράλληλα το βλέμμα στραμμένο στην Ευρώπη. ΟΤΕ και Alpha Bank στο επίκεντρο εν όψει της ανακοίνωσης των μεγεθών εξαμήνου.

ΑΧΕ: Συνεχίζονται οι τάσεις συσσώρευσης
Τι εκτιμάται για σήμερα: Χωρίς σημαντική διαφοροποίηση στη γενικότερη εικόνα εκτιμά η Marfin Analysis πως θα κινηθεί η σημερινή συνεδρίαση στη Σοφοκλέους.

Η Εγνατία Finance προβλέπει ότι οι τάσεις συσσώρευσης που έχουν εκδηλωθεί στην ελληνική αγορά θα συνεχιστούν και σήμερα, ελλείψει σημαντικών επιχειρηματικών ειδήσεων οι οποίες και θα μπορούσαν να επηρεάσουν την τάση αφενός και αφετέρου λόγω του ”αμφιβόλου” ευρωπαϊκού κλίματος.

Επίσης, η Εγνατία Finance συμπληρώνει πως αν και τα οικονομικά αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου που έχουν ανακοινωθεί μέχρι σήμερα είναι ”ικανοποιητικά” και εν γένει εντός των προσδοκιών, απέτυχαν να εμπνεύσουν εμπιστοσύνη για υψηλότερες αποτιμήσεις.

Παράλληλα, η Εγνατία Finance αναφέρει πως οι ΟΤΕ και Alpha Bank αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος την τρέχουσα εβδομάδα, καθώς θα ανακοινώσουν τα αποτελέσματα για το πρώτο εξάμηνο την Τετάρτη 31 Αυγούστου.

Τεχνικά, η γρήγορη διόρθωση 150 μονάδων από τα υψηλά αποθέρμανε τη θετική εικόνα των τελευταίων δύο εβδομάδων επιβεβαιώνοντας τις αρνητικές αποκλίσεις που είχαν παρατηρηθεί στους ταλαντωτές, αναφέρει η Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ στο εβδομαδιαίο της report.

Επιπλέον, συμπληρώνει η χρηματιστηριακή, εξομάλυνε κάποιες στρεβλώσεις σε επίπεδο αποτιμήσεων και απέδωσε εν μέρει δικαιοσύνη σε εταιρίες της υψηλής κεφαλαιοποίησης που επιβεβαίωσαν τις προσδοκίες των αποτελεσμάτων εξαμήνου σε σχέση με αυτές που παρουσίασαν υστέρηση από τις εκτιμήσεις της αγοράς.

Παρά το γεγονός της υποχώρησης κάτω από το οχυρό των 3.250 μονάδων, ο Γενικός Δείκτης δεν έχει απολέσει το μεγαλύτερο μέρος της δυναμικής προς την αντίσταση των 3.400 μονάδων και ενδεχομένως να επιχειρηθεί κάτι τέτοιο όταν οι διεθνείς συνθήκες το επιτρέψουν, επισημαίνει η Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ.

Συμπληρώνει, όμως, πως από την άλλη η υποχώρηση προς τις 3.120 μονάδες θα αποτελούσε το νέο ανάχωμα των αγοραστών σε ενδεχόμενα άσχημα νέα από το μέτωπο του πετρελαίου.

Τι έγινε την Παρασκευή: Ο Γενικός ∆είκτης έκλεισε σχεδόν α΅ετάβλητος ΅ε τον τζίρο να φθάνει στα 149,6 εκατ. ευρώ, αναφέρει η Marfin Analysis.

Η χρηματιστηριακή επισημαίνει πως η αγορά ξεκίνησε και διαπραγ΅ατευόταν ανοδικά ΅έχρι τα ΅ισά της συνεδρίασης, αλλά ΅ερικές επιθετικές ρευστοποιήσεις ανέτρεψαν τα κέρδη της, ενώ συμπληρώνει πως οι ”αδύνα΅ες” ευρωπαϊκές αγορές επηρέασαν παράλληλα το επενδυτικό κλί΅α.

Σχεδόν αμετάβλητος έκλεισε ο FTSE-20, ενώ με κέρδη 0,55% έκλεισε ο FTSE-40.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v