Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

O Tύπος της Δευτέρας

Ο δανεισμός του Δημοσίου, η ”μάχη” του ωραρίου και οι εξελίξεις στο λιανεμπόριο, ο νέος τρόπος έκδοσης των οικοδομικών αδειών, τα μεγέθη εξαμήνου των εισηγμένων στη Σοφοκλέους επιχειρήσεων είναι μερικά από τα θέματα που σχολιάζει ο Τύπος της Δευτέρας.

O Tύπος της Δευτέρας
Ο δανεισμός του Δημοσίου, η ”μάχη” του ωραρίου και οι εξελίξεις στο λιανεμπόριο, ο νέος τρόπος έκδοσης των οικοδομικών αδειών, τα μεγέθη εξαμήνου των εισηγμένων στη Σοφοκλέους επιχειρήσεων είναι μερικά από τα θέματα που σχολιάζει ο Τύπος της Δευτέρας.

Δανεισμός Δημοσίου: Στα 38 δισ. ευρώ θα φτάσει φέτος ο δανεισμός του Δημοσίου σύμφωνα με την Ημερησία, που αναφέρει πως από τις αρχές του έτους μέχρι τώρα το Δημόσιο δανείστηκε 35 δισ. ευρώ, ενώ μέχρι το τέλος του χρόνου θα δανειστεί άλλα 3 δισ. ευρώ.

ΑΕΠ: Σήμερα, το αργότερο αύριο η κυβέρνηση στέλνει στην Κομισιόν τις τελικές εκτιμήσεις για το έλλειμμα του 2004, επισημαίνει η Ημερησία, που συμπληρώνει πως το έλλειμμα του 2004 κλείνει στο 6,4% του ΑΕΠ.

ΔΕΚΟ: Για νέο κύμα αλλαγών στις ΔΕΚΟ κάνει λόγο η Ημερησία, σύμφωνα με την οποία θα επέλθει άρση της μονιμότητας στους νεοπροσλαμβανομένους.

Λιανικό Εμπόριο: Σε δύο μέτωπα, στην ώρα έναρξης λειτουργίας της αγοράς και στην ώρα λήξης, διεξάγεται η μάχη του ωραρίου, αναφέρει η Ημερησία.

Οι συναλλαγές σούπερ μάρκετ και βιομηχανίας βαίνουν στο καλύτερο, με τη διάρκεια των πιστώσεων να περιορίζεται παρά τα προβλήματα στις ανατιμήσεις, επισημαίνει η Ναυτεμπορική.

Άδειες οικοδομής: Νομοσχέδιο το οποίο θα περιλαμβάνει ελάχιστα άρθρα αναμένεται ότι θα κατατεθεί από τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, Γιώργο Σουφλιά, μετά τη ΔΕΘ στη Βουλή, το οποίο θα καθορίζει το νέο τρόπο έκδοσης των οικοδομικών αδειών που θα ισχύσει από το τέλος Σεπτεμβρίου, οπότε λήγει η παράταση της αναστολής του προηγούμενου νόμου, αναφέρει η Ναυτεμπορική.

Κινεζικά Είδη: Έτοιμος να καταθέσει σήμερα τις αποφάσεις – προτάσεις της Επιτροπής προς τους εκπροσώπους των χωρών – μελών της Ε.Ε. εμφανίζεται ο αρμόδιος επίτροπος, Πίτερ Μάντελσον, ώστε να αποδεσμευτούν χιλιάδες τόνοι κλωστοϋφαντουργικά κινεζικής προέλευσης, που έχουν καθηλωθεί στα ευρωπαϊκά λιμάνια εξαιτίας της υπέρβασης των ποσοστώσεων, σημειώνει η Ναυτεμπορική.

Εκπαίδευση: Έκρηξη εγγραφών στα φροντιστήρια φέρνει η ρύθμιση που προβλέπει ότι από την επόμενη χρονιά δεν θα εισάγονται στην τριτοβάθμια εκπαίδευση υποψήφιοι με βαθμό κάτω από 10, αναφέρουν Τα Νέα.

Ολυμπιακό Χωριό: Με πέντε μήνες καθυστέρηση θα κατοικήσουν το Ολυμπιακό Χωριό αναφέρει η Οικονομική Ελευθεροτυπία, σύμφωνα με την οποία η παράδοση κατοικιών μετατίθεται για τις αρχές του 2006.

Emporiki: Ρυθμιστή αποτελεί για την Emporiki Bank το put option σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο, η οποία παράλληλα αναφέρεται στα νέα ”όπλα” όσον αφορά στις επαφές μεταξύ Δημοσίου και Credit Agricole.

Motor Oil: Αύξηση πωλήσεων και μείωση κερδών εμφάνισε η Motor Oil στο εξάμηνο σύμφωνα με την Ημερησία, που αναφέρει πως οι πωλήσεις της εταιρίας έφτασαν στα 1,29 δισ. ευρώ.

Τράπεζα Κύπρου: Διπλασιάστηκαν τα κέρδη της Τράπεζας Κύπρου στο πρώτο εξάμηνο του 2005, διαμορφούμενα στα 55 εκατ. ευρώ, σημειώνει η Ημερησία.

Δέλτα Παγωτού: Σε εξαγωγές ύψους 10 εκατ. ευρώ στοχεύει η Δέλτα Παγωτού, αναφέρει η εφημερίδα Χρηματιστήριο, σύμφωνα με την οποία η εταιρία επιδιώκει να εισέλθει σε νέες αγορές του εξωτερικού.

Seafarm: Αισιοδοξεί για επιστροφή στο ταμπλό η Seafarm, η οποία υλοποιεί πρόγραμμα εξυγίανσης και αναμένει κέρδη, επισημαίνει η εφημερίδα Χρηματιστήριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v